Norges Bank a realizat noi bancnote: acestea au fost nominalizate in cadrul unui concurs britanic si sunt expuse la Londra

Deși mai durează până când norvegienii vor putea plăti cu noile bancnote, acestea vor putea fi admirate în Londra, până pe 25 martie în cadrul unei expoziții. De ce? Pentru că au fost nominalizate în cadrul concursului britanic British Design Of The Year. Deja există 76 de nominalizări, iar bancnotele norvegiene se numără printre ele. Cel care s-a ocupat efectiv de realizarea design-ului este Terje Tønnesen.

Despre expoziția din Londra deja s-a spus că este „cea mai inovativă, interesantă și așteptată de către designerii din întreaga lume”.

Prin realizarea unor noi bancnote, Norges Bank își propune să fie cu un pas înaintea celor care falsifică bani. Pentru că noile bancnote vor fi mai greu de falsificat, având în vedere cum au fost concepute.

Până acum, bancnotele norvegiene au fost criticate de mai multe ori, pentru că nu ar fi fost suficient de eficiente și pentru că infractorii le-ar fi putut reproduce cu ușurință.

banc

Ne doream o linie roșie pe bancnote și elemente legate de mare, pentru că marea este strâns legată de identitatea norvegiană. Exploatarea resurselor marine și folosirea mării ca mijloc de transport a reprezentat punctul de pornire pentru dezvoltarea economiei și a societății în țara noastră”, a declarat Trond Eklund din partea Norges Bank.

Nu demult, Norvegia a realizat un concurs și pentru un nou design în ceea ce privește pașapoartele. Acestea vor arăta diferit față de cum erau înainte.

Când sunt puse sub lămpi cu ultraviolete, paginile din interiorul noului pașaport vă vor arăta luminile nordice sub cerul liber, acest detaliu adăugând un sens intrigant și interesant acestui document.

Toți norvegienii au o relație deosebită cu natura. Mediul înconjurător este o parte din istoria noastră și ne definește ca țară”, a explicat Gorill Kvamme, din partea studioului Neue, care a explicat faptul că întreg conceptul a apărut în timp ce căutau „esența a ceva”.

pas

Admirând noul design, juriul care a ales noul model al pașapoartelor norvegiene a aplaudat idea: „Ilustrează atât identitatea norvegiană și totodată ne face să fim siguri că pașaportul va fi văzut ca un document de mare valoare”. De asemenea, juriul a mai spus: „Designul este atractiv și elegant, culorile sunt subtile și ideea peisajelor este uimitoare. Din punct de vedere estetic, peisajele sunt motivele care dau pașaportului o înfățișare nouă. Juriul apreciază simplitatea soluției care ne-a fost oferită”, au adăugat membrii juriului.

În ceea ce privește noile bancnote norvegiene, spre sfârșitul anului trecut, autoritățile spuneau că vor fi puse în circulație începând cu anul 2017.

 A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *