Comunitatea romaneasca

Stema Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord

Stema Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord
În scutul central, bordat cu un şirag de metanii, închis la bază cu o cruce şnuruită, este reprezentat chipul Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României. Scutul este aşezat pe cârja şi crucea arhierească şi are pe fronton mitra arhierească, fiind încadrat la dreapta de Sfântul Voievod Ştefan cel Mare, având în mână sabia, iar la stânga de Sfântul Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, care ţine în mână Sfânta Cruce. Datorită faptului că Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord îşi desfăşoară misiunea în ţări monarhice unde este frecventă cinstirea Sfinţilor Regi, creştinători ai Scandinaviei, şi pe această cale, sunt cunoscuţi Sfinţii noştri Domnitori, Apărători şi Mărturisitori ai credinţei ortodoxe.
În eşarfa de la baza scutului este redată binecuvântarea Mântuitorului Iisus Hristos: Pace vouă! şi sunt înscrise numele celor doi Sfinţi Voievozi Români.

Biserica Ortodoxă Română în Norvegia – parohii

ÅLESUND
Parohia Sfinţii Mucenici Zotic, Atal, Camasie şi Filip de la Niculiţel (4 iun.)
Kviltunvegen 6b, 6009, Ålesund.
Preot Drd. Marius Alin Ţeican
Mobil: {+47}(0) 45 420 196
E-Mail: [email protected]

BERGEN
Parohia Sfintele Muceniţe Filofteia de la Argeş (7 dec.), Tatiana de la Craiova (12 ian.) şi Suniva din Bergen (8 iul.)
Biserica: Ovsttun kapell
Dynevoll 2, 5227 Nesttun
Preot Andrei Marius Pop
Mobil: {+47}(0) 46 363 227
E-Mail: [email protected]
Site: www.parohiabergen.no

OSLO
Parohia Învierea Domnului şi Sfinţii Mucenici Ioan Valahul (12 mai) şi Halvard Norvegianul (15 mai)
Biserica: Holgerslystveien 22, 0280, Oslo
Preot Drd. Marius Alin Ţeican
Olav M. Troviks Vei 50, H308, 0864, Oslo
Mobil: {+47}(0) 45 420 196
E-Mail: [email protected]
Site: www.parohiaoslo.net

STAVANGER
Parohia Buna Vestire (25 mart.) şi Sfinţii Ierarhi Calinic de la Cernica (11 apr.) şi Swithun de Winchester (15 iul.)
Biserica: Lagård Kapell, Kirkegardsveien 6,
4015 Stavanger
Preot Cristian Silviu Comănescu
Asbjørn Klosters Gate 49 C
4015 Stavanger
Mobil: {+47}(0) 96 674 994
E-Mail: [email protected]
Site: www.parohiastavanger.no

TRONDHEIM
Parohia Sfinţii Voievozi Ştefan cel Mare (2 iul.), Neagoe Basarab (26 sept.) şi Regele Martir Olav al Norvegiei (29 iul.)
Biserica: Bakke kirke, Innherredsveien 3, Trondheim
Preot Drd. Marius Alin Ţeican
Mobil: {+47}(0) 45 420 196
E-Mail: [email protected]

Informații de la Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

11 Responses to Comunitatea romaneasca

 1. Don Pedro spune:

  Este in Norvegia si comunitate greco-catolica?

 2. Cristina Ciutacu spune:

  Unde este biserica ortodoxa in Haugesund ??!!! Cind se mai fac slujbe in Haugesund ?

 3. Dumitrescu spune:

  Buna ziua. Sunt din Arges-Romania. Caut sa lucrez ca si tamplar, dulgher, parchetar, lacatus mecanic, fermier(meserii, in care sunt calificat si, am experienta), chiar daca am fost, ofiter de parasutism,consilier judetean, director la o institutie publica,iar acum, consilier juridic la Oltchim(undde, de luna viitoare,se mai inchid inca 3 sectii si automat, voi fi somer).Nu voi mai putea sa-mi sustin cele 2 fiice (19 ani, la medicina, respectiv 23 ani, studii in Anglia, la management).
  Nu consum alcool, tutun, 48 ani, gospodar, cu bun simt si, sunt un crestin care se ghideaza dupa cele inscrise in Carte Sfanta. Am rugamintea, daca sunteti amabili, sa-mi ascultati rugaciunea, prin care solicit sprijinul(pt. care veti fi motivat), cu scuzele de rigoare(insa dv. sunteti ultima mea speranta). Astfel, caut un loc de munca, indiferent ce, numai sa pot avea un inceput, de unde sa pot pleca.Singurul inconvenient, eeste ca nu cunosc nici engleza, nici norvegiana.
  Va rog foarte mult, daca nu cer prea mult. Multumesc mult, anticipat. Tel. +4 0746650928 ; [email protected]

 4. stanila ioan marius spune:

  BUNA ZIUA,SUNT DIN CUGIR,JUD ALBA,CAUT DE MUNCA IN DOMENIUL PISCICOL,SAU CA STIVUITORIST.SUNT CASATORIT SI AM UN BAIETEL DE 2ANI SI 4 LUNI.NU CONSUM ALCOOL,NU SUNT FUMATOR,SUNT GOSPODAR,SUNT CRESTIN ORTODOX SI AM 41 ANI.AM MAI FOST PLECAT 16 ANI IN GRECIA SI AM LUCRAT IN DOMENIUL PISCICOL IN TOTI ACESTI ANI.VREAU SA INCEP O VIATA NOUA IN NORVEGIA.ENGLEZ VB FOARTE PUTIN.VA ROG FOARTE MULT DACA PUTETI SA MA AJUTATI. TEL 0040767340964.VA MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL

 5. george spune:

  buna ziua sunt tata a 3 copii din judetul vs si caut un job an constructii am 32 ani cunoscator de limba italiana spaniola si engleza putin 0040765701883

 6. Gheorghe Ungureanu spune:

  Sînt om politic, scriitor și jurnalist, interesat de explicația succeselor de dezvoltare economică a Norvegiei și de refuzul, plin de demnitate, al votanților de a intra în Imperiul European, care îmi apar ca semne certe ale unei politici îndelungate, ferme și corecte de stînga. Aș vrea să știu: ce partide funcționează în Norvegia și, în particular, dacă Partidul Muncitoresc Norvegian este un partid democrat (=comunist) ori social-democrat (de dreapta, anti-democrat, deci anti-comunist). Aș mai vrea să știu dacă există interes pentru colaborare în presa norvegiană. Adaug felicitări Guvernului și Poporului Norvegiei pentru poziția împotriva dresajului minorilor spre a deveni sclavi religioși. Cu mulțumiri ! 1 ian. 2016. Prof. Gheorghe UNGUREANU, Curtea de Argeș, tel. 0745.056752, e-mail [email protected]

 7. Scrisoare adresata catre Comunitatea Romanilor din Norvegia

  http://www.gazetaoltului.ro/gazeta-new/social/aruncat-din-orfelinat–nicolae—i-vinde-un-rinichi-pentru-a-supravie-ui—f8250734332d4b02a6a861a95a13b599

  Ma numesc Tanicui Nicolae va rog permiteti-mi sa ma adresez cu o scrisoare prin care imi pot relata problema mea pe suflet, am crescut intr-un Centrul de Plasament (orfelinat) desi la imlinirea varstei de 18 ani am fost nevoit sa parasesc orfelinatul, fapt nu imi pot dea seama care poate intelege acest lucru, referitor ca un copil sa fie abandonat in orfelinat iar la parasirea orfelinatului sa nu i se asigure un loc de munca s-au Protectie Sociala.
  Deasemena va rog permiteti-mi sa va atasez in continuare o scrisoare detaliata referitor problema mea dificila, si va multumesc din tot sufletul pentru intelegere sitiuatiei mele detaliata in scris de mai sus.

  Ma numesc Nicolae Tanicui, sunt un fost tanar provenit dintr-un Centrul de Plasament nr. 6 din Localitaea Ramnicu Valcea, permiteti-mi o scurta prezentare a situatie mele sociale avute in trecut, dar si de actuala situatie in prezent.
  Desi eu am terminat Liceul de 12 clase profil electromecanic “George Bibescu” in Craiova nu am practicat in acea meserie mai mult pe parte teoretica, pentru cei care am absolvit liceu nu aveam posibilitatea de a face curs de scolarizare datorita faptului ca Directia Judeteana pentru Protectia Copilului Valcea nu aveau fonduri prevazute in buget pentru sprijinirea acestor cursuri de scolarizare in vederea obtineri Permisului de Conducere.
  Eu am mai lucrat in constructii ca salaor muncitor necalificat, eu daca as gasi de lucru as lucra orice sa pot obtine un loc pentru a avea unde sa pun capul, prin care as vrea sa uit de momentele grele prin ce am trecut.
  Indraznesc cu multa retinere sa va ofer cateva informatii cu privire la felul in care am luat contact cu o institutie de protectie sociala.
  Deasemenea situatia mea este cu mult mai diferita de cea a tinerilor crescuti in sanul familie. Inca de la nastere, am fost abandonat de ambii parinti in spitalul maternitatii in care m-am nascut.
  Provin dintr-o familie numeroasa si lipsita de ambii parinti, acestia fiind divortati, astfel incat am fost luat in grija unui orefelinat. Nu am avut bucuria de a creste alaturi de familia mea, dar nici bucuria de a fi iubit de catre acestia ,,pariintii”.
  La varsta de mai putin de un 1 an, am luat contact cu orfelinatul care avea sa-mi devina familie pana la implnirea varstei de 18-19 ani, varsta la care trebuia sa parasesc orfelinatul, vazandu-mi in continuare de viata mea. In tot acest timp m-am simtit privat de caldura parinteasca, dar si de afectiunea pe care o asteptam din partea parintilor mei, asa cum este normal ca orice copil s-o primeasca.
  Fiind in grija orfelinatului ma simteam iresponsabil in ce rpiveste asigurarea zilei de maine, iar dupa parasirea fortata din orfelinat grija zilei de maine imi revine ca si responsabiliate doar mie. Am parasit orfelinatul in conditii animalice fiind aruncat in strada, fara a primi vreo forma de ajutor din partea organismelor sociale si statale in ce priveste integrarea noastra in societate.
  Odata iesit pe portiile orfelinatului am simtit ca trebuie sa devin cat mai responasabil in a-mi lua viata pe umeri. O situatie similara o au si cei 4 frati ai mei care sunt raspanditi in tara . Nu suntem impreuna, ceilalti sunt in diverse locuri din tara, cat si din exterior cum ar fi sora noastra cea mare plecata in alta tara . Cu toti am fost loviti de aceasi soarta inca de la nasterea fiecaruia in parte. Cu toti stim ce inseamna lipsa unei familii.
  Fiecare dintre noi incercam sa ne facem un drum in viata asa cum putem, chiar daca nu avem resursele necesare pentru a ne face o viata mai buna.
  Dupa plecarea mea din orfelinat, ma simt tot mai neajutorat si lipsit de vlaga in ce priveste felul in care te lupti de unul singur pentru a-ti asigura minimul necesar de existenta.
  Am fost dat afara din orfelinat, precum cainii, fara ca statul sa-mi ofere un mic support.
  Nu vreau sa devin un proaspat delicvent si de aceea indraznenesc sa fac un mic apel catre domnia dumneavoastra. Stiu ca este penibil, dar efectiv va spun cu multa sinceritate ca nu am posibilitati nici macar pentru a-mi cumpara ceva de mancare.
  Deasemenea nu intentionez sa abuzez de bunatatea dumneavoastra, v-as ruga respectos in limita posibilitatilor existente, indraznesc sa fac un mic apel catre dumnevoastra in a va cere un mic sprijin financiar in ce priveste problema mea sociala, vis-à-vis de felul in care ma descurc enorm de greu. V-as ruga, daca ma puteti ajuta cu ceva banuti pentru a-mi ma putea stradui strictul necesar a-mi cumpara incaltaminte deoarece este o problema foarte precara prin care pot 46 la picior este foare greu a-mi obtine incaltaminte pe masura mea axact avand in vedere pe perioada cand eram in Romania nu aveam posibilitate unde sa ma adapostesc desi dormeam prin manastiri uneori inoptez prin diferite Satii de gari ale CFR in sala de Asteptare in diferite orase din tara fapt trist a situatiei mele dina nul 2002 ajungand in strada am tot dus o viata pe strazi, probabil ca asa mi-a fost scris de la parinti care m-au abandonat lasandu-ma singur pe lumea aceasta avandul decat pe Tatal din Ceruri Dumnezeu si Sfantul Ierarh Nicolae care este Ocrotitorul Sarmanilor.
  Ma simt inutil in tot cea ce fac si nu stiu daca se merita sa mai traiesc pe acest pamant. Ce m-ar determina sa raman in viata este fratele meu cel mic care il iubesc foarte tare. Pentru a-mi cumpara o locuinta am decis vinzarea unui organ renal ,, rinichi” cu toate ca riscurile sanatatii mele sunt mult in pericol. Am gasit cumparatorul iar din motive de incompatibilitate. Locuintele in Romania sunt enorm de scumpe, lucru de care nu-mi permit achizitionarea unei astfel de locuinte. Acest risc major il fac, pentru a obtine o lucuinta dorindu-mi sa locuiesc impreuna cu frati mei care si ei sunt raspanditi prin diferite orase, unul dintre frati mei este in Italia nu are loc de munca si doarme pe ca Adaposturi de Noapte, chiar ceilalti frati dorm prin canale, nu este o rusine cert ca spun realiataea cum ne petrecem viata unii dintre frati distantati unul de celalalt.Uneori chiar la capatul pamantului, fiind cinci frati.
  Incercand sa imi iau viata mea asa cum am trait 12 ani de zile in Romania nu aveam nici un fel de posibilitate de a ama descurca intr-un fel am plecat pe drumurile occidentului plecand din Romania datorita situatiei mele cumplite in care ma aflu am ajuns in Belgia in speranta ca imi pot gasi un loc de munca pentru a-mi face un un viitor deoarece deoarece in Romania nu am pe nimeni si nici o astfel de posibilitate de a ma descurca deoarece parinti mei cand mau abandonat in orfelinat nu am aflat nimic despre ei ci nu am pe nimeni in lumea aceasta decat pe Dumnezeu.
  Aflandu-ma in Belgia intr-o sityuatie foarte dificila nu am posibilitate nici pe nimeni alaturi care sa imi poate intelege soarta mea dificila in care ma aflu eu, si deaceea am decis sa imi donez un rinichi datorita faptului ca numai dumnezeu ma poate intelege.
  Ma puteti contacta la numarul meu personal de telefon 0032489964540

  Va pot comunica in scris datele contact a Preotului Barbu Stefan al Parohia Ortodoxa Romana din Liege. Tel 0032479808067 s-au E-mail. [email protected] referitor la situatia mea prin care Parintele Barbu Stefan cunoaste situatia mea.

  Va multumesc pentru intelegerea si amabilitatea acordata din partea Conduceri a Parohiei Ortodoxei Romane din Copenhaga

  Rog intreaga comunitate sa fie receptiva la strigatul meu de ajutor, multumindu-va inca odata tuturor celor care pot contribui cu un mic ajutor pentru a ma intretine. Pentru anumite detali ma puteti contacta prin E-mail: [email protected].

  Va multumesc pentru intelegere
  Cu mult drag,
  Nicolae Tanicui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *