Munca în Norvegia. Informatii generale

 1. Contractul de munca
 2. Orele de munca
 3. Plata
 4. Carduri de identitate pentru constructori
 5. Carduri de identitate pentru personalul
  de curatenie
 6. Concediile
 7. Plata concediului
 8. Concediile de maternitate/paternitate
 9. Alte tipuri de concedii
 10. Concediul medical auto-declarat
 11. Concediul medical
 12. Plata concediului medical
 13. Intreruperi temporare ale contractului de munca
 14. Concedierea
 15. Concedierile colective
 16. Concedierea fara preaviz

1. Contractul de munca

In Norvegia, toata lumea are dreptul la un contract de munca, indiferent daca este vorba de o slujba cu norma intreaga sau cu o fractiune de norma, ori daca este pe un termen lung sau scurt.

Sunteti in cautarea unui loc de munca? Cititi aici cateva sfaturi despre cum sa va angajati in Norvegia.

Derulati afaceri in Norvegia? Cititi aici cateva sfaturi utile pentru angajatori.

Contractul de munca descrie drepturile si obligatiile atat ale angajatului, cat si ale angajatorului. De asemenea, trebuie sa specifice clar cine sunt partile contractante, locul de munca, descrierea postului, data la care incepe contractul de munca, durata estimativa a contractului (daca este o slujba pe perioada determinata), dreptul la vacanta si modul de retribuire pe perioada vacantei, lungimea perioadei de incercare (daca este cazul), perioada de preaviz, salariul, programul de lucru, pauzele si alte clauze stabilite prin contractul colectiv.

Angajatorul trebuie sa pregateasca pentru semnare contractul de munca in maxim o luna de la inceperea relatiilor de munca.

Descarcati de aici un model de contract de munca bilingv, in romana si norvegiana (fisier PDF).

2. Orele de munca

In principiu, programul normal de munca este de maxim 9 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana. Daca lucrati in schimburi diferite, atunci orele de lucru saptamanale trebuie sa fie intre 36 si 38 de ore.

Exista posibilitatea ca angajatorul si angajatul sa stabileasca un orar de lucru flexibil, cu program incarcat in unele zile si mai lejer in altele, media acestora ramanand in limitele legale.

De regula, perioada de repaos trebuie sa fie de 11 ore in decurs de 24 de ore si 35 de ore pe saptamana. Ziua libera este de obicei duminica, dar si in sarbatorile legale.

In timpul programului de lucru, angajatii au dreptul de o pauza la fiecare 5,5 ore lucrate. La 8 ore lucrate, durata pauzelor este de 30 de minute.

Munca in afara programului va avea loc doar daca este cerute in mod explicit si pe o perioada determinata. Orele suplimentare se platesc cu cel putin 40% in plus fata de orele normale de lucru.

Lucrul pe timp de noapte sau in ziua de duminica este permis doar daca natura serviciului cere acest lucru. Cheltuielile de deplasare de acasa pana la locul de munca si inapoi nu sunt specificate in lege, dar angajatul poate deconta aceste cheltuieli, daca ajunge la o intelegere cu angajatorul.

3. Plata

In Norvegia nu exista limite in ce priveste cuantumul salariilor, prin urmare nu exista salariu minim pe economie. De aceea, este foarte important ca salariul sa fie stipulat cat mai clar in contractul de munca. Fac exceptie de la aceasta regula domeniile constructiilor, santierele navale si sectorul “verde”. In aceste domenii exista contracte colective de munca, ceea ce inseamna ca exista salarii minime.

Multe intreprinderi utilizeaza contracte colective, negociate intre patronate si sindicalisti. In acest caz, trebuie sa va inscrieti intr-un sindicat daca vreti sa se aplice prevederile contractului colectiv de munca si in cazul dvs.

Daca nu primiti la timp salariul la care aveti dreptul prin contract, trebuie sa trimiteti o scrisoare recomandata angajatorului in care sa-i atrageti atentia asupra acestui lucru. Specificati, alaturi de suma datorata, si un termen (cel putin o saptamana) dincolo de care veti duce lucrurile mai departe.

Ce urmeaza in continuare depinde de natura problemei. Daca angajatorul este in insolventa si nu poate face nici un fel de plati, urmatorul pas este executarea silita. Daca angajatorul este declarat falit, atunci Schema de garantii pentru salarii NAV va acoperi suma pe care ar trebui s-o primiti. Atentie insa: in acest caz trebuie sa inaintati o cerere completata in mod corect si in termenul stabilite de lege. Daca asteptati prea mult, actiunea dvs. va fi considerata tardiva si nu va veti recupera banii. Puteti primi lamuriri si sfaturi de la reprezentantii Schemei de garantii pentru salarii NAV.

Daca angajatorul refuza sa va mai plateasca, trebuie sa apelati la Consiliul de Mediere. Mai multe detalii despre aceasta procedura va pot oferi functionarii Autoritatii pentru Inspectia Muncii. Este bine sa alcatuiti un dosar care sa contina orare, contractul de munca, fluturasi mai vechi de salarii, pentru a va sustine pretentiile fata de angajator.

4. Carduri de identitate pentru constructori

Fiecare angajat din sectorul constructiilor din Norvegia trebuie sa aiba un card special de identitate. Regula este valabila si pentru norvegieni si pentru straini, simpli angajati si chiar contractori sau liber-profesionisti care lucreaza in domeniu.

Scopul acestei masuri este identificarea angajatului si angajatorului sau. Este de datoria angajatorului sa asigure astfel de carduri pentru toti angajatii. Liber-profesionistii trebuie sa-si procure singuri aceste carduri.

Termenul de “constructii” se refera la construirea de cladiri, amenajarea interioarelor si instalatiilor, ansamblarea si dezansamblarea elementelor prefabricate, demolari, renovari, canalizare, lucrari de intretinere si amenajari exterioare.

Cardurile de identitate nu sunt necesare pentru cei care lucreaza la amenajari in intreprinderi permanente, precum santierele navale sau fabrici.

Exista o singura institutie care emite aceste carduri, care se pot comanda de la www.byggekort.no.

5. Carduri de identitate pentru personalul de curatenie

Toti angajatii, atat norvegieni cat si straini, care se ocupa de curatenie trebuie sa poarte un card de identitate de la Autoritatea pentru Inspectia Muncii. Prevederea se aplica si liber-profesionistilor care se ocupa de curatenie. Scopul acestei masuri este identificarea angajatului si a companiei pentru care lucreaza. Cardul trebuie procurat de angajator si trebuie innoit la fiecare doi ani.

Daca un angajat face curatenie pentru mai multe firme, trebuie sa aiba cate un card de la fiecare. Disparitia cardului trebuie raportata imediat, pentru a primi altul nou, iar la incetarea contractului de munca, cardul se inapoiaza angajatorului.

6. Concediile

Toti cei angajati inainte de data de 30 octombrie au dreptul la 25 de zile libere (concediu platit sau nu) pana la sfarsitul anului curent. Cei angajati dupa 30 octombrie au dreptul la un concediu de 6 zile.

In principiu, sunt 6 zile lucratoare pe saptamana si 25 de zile lucratoare in 4 saptamani plus o zi. Angajatul are dreptul la o vacanta continua de 3 saptamani in perioada concediilor (de la 1 iunie la 30 septembrie). De asemenea, are dreptul sa-si ia restul de concediu intr-o singura perioada.

Programarea concediilor trebuie discutata din timp, iar ultimul cuvant in privinta perioadei libere il va avea angajatorul (cu respectarea regulilor stabilite de lege).

Angajatorul si angajatul pot conveni de comun acord (iar intelegerea trebuie consemnata in scris) ca maxim 2 saptamani de concediu sa poata fi transferate in urmatorul an calendaristic. De asemenea, dupa aceelasi reguli, angajatul isi poate lua concediul in avans.

In cazul in care ati fost bolnav si acest fapt v-a impiedicat sa va luati concediul de odihna, puteti sa transferati maximum 2 saptamani libere in anul urmator.

Acestea se pot cumula si cu alte zile libere pe care ati convenit impreuna cu angajatorul sa le transferati in anul urmator, pana la un total de 24 de zile lucratoare.

Zilele libere care nu au fost efectuate pana la sfarsitul anului, din lipsa de interes a angajatului sau a angajatorului, in contradictie cu prevederile legale, vor fi transferate automat in anul urmator.

7. Plata concediului

Banii de concediu reprezinta 10,2% din salariul brut castigat in anul de munca anterior (pentru membrii de sindicat poate fi 12% din salariul brut castigat anul anterior). De regula, plata se face in luna iunie (sau, ca o excepție, puteți ajunge la o înțelegere cu angajatorul să vi-i plătească anticipat lunii iunie).

Dacă în luna iunie munciți, salariul din această lună (in care se primesc banii de concediu drept ”salariu”) va fi retinut de catre angajator si va fi platit in luna în care vă veți lua efectiv concediu de odihnă. (Acest lucru nu se aplică obligatoriu si la muncitorii cu ”plata la oră”, care pot primi in iunie atât banii de concediu cât si cei pentru orele muncite în această lună.)

Pe fluturașul de salariu este specificată lunar suma banilor de concediu (feriepenger), raportată la salariul brut cumulat de-a lungul anului. Banii de concediu, plătiți în anul următor, nu sunt impozitați. Aceștia pot fi plătiți și in cazul in care decideti sa incetati relatiile contractuale cu angajatorul (înainte de luna iunie), când vi se face o lichidare la zi. Banii de concediu pe anul in curs, adunați până la întreruperea contractului de muncă, vor fi impozitați. 

Banii de concediu vor fi adăugați la venitul total anual ce apare pe declaratiile fiscale – Selvangivelse (skattemelding).

Angajatii aflati in concediu medical nu pot beneficia de acesti bani pana nu-si iau concediul de odihna sau pana cand inceteaza contractul de munca. Concediile sunt stabilite de comun acord cu angajatorul, care instiinteaza Administratia Norvegiana pentru Munca si Protectie Sociala (NAV), astfel incat plata concediilor medicale si a celor de odihna sa nu se suprapuna. Este important de retinut acest lucru, deoarece veniturile unui salariat se calculeaza prin adunarea a 11 luni de munca si una de concediu platit.

8. Concediile de maternitate/paternitate

Toti angajatii au dreptul sa-si ia concediu in perioada nasterii. Asta inseamna ca ambii parinti, impreuna isi pot lua liber pana cand copilul implineste trei ani. Primul an este platit de Administratia Norvegiana pentru Munca si Protectie Sociala (NAV).

De asemenea, o mama angajata isi poate lua liber de cate ori are nevoie sa-si alapteze copilul, doar ca perioada cat este invoita nu este platita.

La fel, un angajat isi poate lua liber daca copilul sau persoana care are grija de copil s-a imbolnavit. Acest drept este valabil pana cand copilul implineste 12 ani si este limitat la 10 zile pe an sau la 15 zile pe an, daca angajatul are mai multi copii.

Daca copilul are o boala cronica sau o dizabilitate, angajatul are drepturi suplimentare. Actul pentru Conditiile de Munca precizeaza dreptul la invoire, care este platita in conformitate cu Actul pentru Asigurari Nationale.

Femeile au dreptul sa se invoiasca pentru a-si face controalele pe timpul sarcinii, fiind platite pentru perioada de absenta.

9. Alte tipuri de concedii

Un angajat are dreptul sa-si ia pentru maxim trei ani concediu neplatit pentru a-si urma studiile, daca a lucrat minim trei ani, din care ultimii doi pentru acelasi angajator.

Pentru a beneficia de acest drept, cursurile urmate trebuie sa fie autorizate, iar acestea nu trebuie sa aiba neapărat legătura cu poziția angajatului în companie.

De asemenea, angajatul trebuie sa obtina acordul angajatorului, care se poate opune daca considera ca plecarea in concediu ar tulbura mersul normal al intreprinderii.

Un angajat mai are dreptul la concedii fara plata ca sa aiba grija de rudele apropiate in ultima perioada a vietii acestora, pentru a-si satisface stagiul militar sau pentru a indeplini o functie publica.

10. Concediul medical auto-declarat

Ca angajat, aveti dreptul la invoire pe caz de boala, daca va instiintati angajatorul ca sunteti in incapacitate de munca, fara sa prezentati un certificat medical. Regula principala este ca acest tip de invoire nu poate dura mai mult de trei zile calendaristice si nu poate fi folosita mai mult de patru ori in decursul unui an de munca.

Pentru un concediu medical mai lung de trei zile, trebuie sa aduceti un certificat medical emis de un doctor.

De asemenea, pentru a uza de acest drept trebuie sa aveti o vechime de cel putin doua luni.

Aceste conditii pentru concediul medical auto-declarat pot varia de la un loc de munca la altul. Intrebati-va angajatorul care sunt regulile pe care le aplica in aceste cazuri.

11. Concediul medical

Daca va simtiti rau mai mult de trei zile, trebuie sa luati legatura cu un doctor pentru a va emite un certificat medical. Medicul va evalua starea in care va aflati, si in functie de aceasta, va prescrie un numar de zile libere necesare refacerii. Medicul va preciza daca sunteti incapabil sa va exercitati indatoririle (concediu medical 100%) sau daca puteti sa va indepliniti unele sarcini (concediu medical partial). De exemplu, daca doctorul apreciaza ca sunteti 50% valid, atunci ramane la latitudinea angajatorului sa va reduca orarul si/sau indatoririle de serviciu.

12. Plata concediului medical

Pierderea venitului pe perioada cat sunteti bolnav este recompensata de asigurarile sociale. Conditia este sa fiti angajat de cel putin patru saptamani inainte de a va fi imbolnavit. Puteti primi ajutor de concediu medical pentru maxim 52 de saptamani, in baza certificatelor medicale.

Angajatorul plateste primele 16 zile de concediu medical, dupa care plata o face Casa Nationala Norvegiana a Asigurarilor.

13. Intreruperi temporare ale contractului de munca

Intreruperile temporare ale contractului de munca permit, pe de o parte, angajatorului sa nu mai plateasca salariul (intreg sau partial), iar pe de alta parte permit angajatului sa nu munceasca o anumita perioada  de timp.

Motivele care pot determina o astfel de intrerupere pot fi: lipsa de ordine/sarcini de serviciu, supra-aglomerarea stocurilor, accidente sau alte imprejurari similare care blocheaza practic ritmul normal de lucru. Desi se intrerupe lucrul, contractele de munca raman in vigoare.

Aceste intreruperi se fac de obicei cu notificare din partea angajatorului, emisa cu 14 zile inainte, rastimp in care angajatul primeste salariul normal.

Dupa ce expira acest preaviz, mai este o perioada in care angajatorul este obligat sa plateasca salarii. Aceasta dureaza fie 5 zile, fie 15 zile – daca norma de lucru se reduce la mai putin de 40% din cea normala. Perioada maxima de intrerupere este de 52 de saptamani (un an).

Numarul de zile in care angajatorul este obligat sa-si plateasca angajatul pe parcursul suspendarii variaza de la caz la caz. Contactati NAV pentru mai multe detalii.

Daca angajatorul il concediaza pe angajat in timpul perioadei de intrerupere, aceasta nu-si mai face efect. In orice caz, preavizul de concediere se face cu 14 zile inainte de expirarea contractului, rastimp in care angajatorul este obligat sa-si plateasca angajatul, chiar daca nu-i da sarcini de serviciu.

14. Concedierea

Angajatorul isi poate concedia angajatii daca are motive intemeiate sa o faca. Motivele trebuie sa aiba legatura cu munca, relatiile si conditiile de la locul de munca. Un exemplu de motiv care poate duce la concediere este nerespectarea contractului de munca. Alte motive care pot duce la concediere sunt restructurarile/reorganizarile care determina reduceri de personal.

In aceste cazuri, angajatorul trebuie sa notifice in scris persoanele vizate de concediere, iar preavizele sa fie inmanate fie personal, fie cu confirmare de primire. In acest caz, angajatii pot cere sa li se explice (tot in scris) motivele pentru care au fost concediati.

Preavizul trebuie sa contina o informare despre drepturile angajatului de a deschide o negociere cu angajatorul, dreptul de a-l actiona in judecata pe angajator si dreptul de a-si pastra functia pe parcursul negocierilor.

Angajatul are 14 zile la dispozitie, dupa primirea preavizului, pentru a deschide negocieri. Acestea sunt echivalentul medierilor din Romania si in cadrul acestora, care se judeca la tribunale speciale, angajatul poate cere ajutorul unui avocat sau al sindicatului de la locul de munca.

Preavizul este in general de o luna, dar poate fi mai lung sau mai scurt, in functie si de varsta si de vechimea in munca a angajatului.

Un angajat care lipseste complet sau partial de la locul de munca nu poate fi concediat pe motiv de absenta timp de 12 luni. Daca angajatorul nu poate arata ca concedierea nu are legatura cu boala/incapacitatea angajatului, atunci concedierea este nula de drept.

Daca boala/incapacitatea persista mai mult de un an, atunci aceasta poate deveni motiv intemeiat pentru concediere, insa existenta acestei stari de lucruri trebuie certificata.

O angajata nu poate fi concediata pentru ca a ramas insarcinata. Daca angajatorul nu poate dovedi ca concedierea nu are legatura cu sarcina angajatei, atunci concedierea este nula de drept.

Angajatorului i se interzice sa concedieze angajatii aflati in concediu de maternitate, de doliu, daca sunt la curent cu motivul absentei.

Daca exista alte motive (intemeiate) pentru concediere, atunci aceasta se face dupa revenirea angajatului la munca.

15. Concedierile colective

Termenul “concedieri colective” se aplica atunci cand sunt concediati cel putin 10 angajati intr-un interval de maxim 30 de zile, din motive care nu au legatura cu comportamentul individual al fiecaruia.

Angajatorii care se gandesc sa faca concedieri colective trebuie mai intai sa discute problema cu reprezentantii angajatilor, cu scopul de a ajunge la o intelegere si a evita, daca este posibil, disponibilizarile, sau cel putin sa se reduca numarul angajatilor disponibilizati.

16. Concedierea fara preaviz

Angajatorul isi poate concedia un angajat daca acesta a incalcat in mod flagrant contractul de munca si obligatiile care deriva din acesta. In aceste conditii angajatul nu beneficiaza nici de preaviz si nici nu mai este platit incepand cu ziua concedierii.

Angajatul nu are dreptul sa-si pastreze locul de munca daca intra in litigiu cu angajatorul, doar daca instanta care judeca respectivul caz nu decide altfel.

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

154 Responses to Munca în Norvegia. Informatii generale

 1. Eu abm lucrat in romania ìn domeniul constructiei.acuma lucrez in italìa ca ingrijìtor la batranii.multumim

 2. Iordache Alexandru spune:

  se poate lua tzeapa printr-un contract de munca prin detasare?un muncitor in agricultura poate fi platit cu 17 euro pe ora ca si un sudor,asta reprezentind un salariu de 3000 de euro pe luna net?

  • JurnaldeNord spune:

   Câteva informatii despre salariile in agricultura puteti citi aici: http://www.jurnaldenord.info/munca-in-norvegia/salarii-si-conditii-de-munca/#3

   Vi s-a oferit un asemenea contract? Ne puteti da cateva detalii in privat (pe e-mail sau facebook) despre ofertant?

   • Iordache Alexandru spune:

    multumesc,firma se numeste:Groblomster AS,Okernveien PB1230575,Oslo,administrator dl.Moraru,prin agentie din Cehia,multumesc anticipat

    • JurnaldeNord spune:

     Ati primit un mesaj de genul acesta:

     ”Buna ziua.
     Candidatii care doresc ocuparea unui post in cadrul companiei noastre,Gartnerhallen SA,Postboks 111 – Økern,0509 OSLO,sunt rugati sa urmeze urmatorii pasi:

     1.Cererea de Angajare atasata in acest email,trebuie completata si semnata.
     2.Taxa de 50 Euro,care reprezinta detasarea candidatului se va plati prin transfer bancar de la orice banca din Romania.Candidatii interesati sunt nevoiti sa a-si deschida un Cont in Euro in Romania,pentru a putea efectua transferul.In cazul grupurilor de 3 persoane sau mai multe,se va deschide doar un singur Cont in Euro pe numele unuia dintre candidati,si acesta din urma va efectua transferul pentru tot grupul.Astfel nu vor fi nevoiti sa plateasca comisioane mari pentru transferurile efectuate.
     3.Dupa efectuarea acestor pasi,fiecare candidat trebuie sa trimita pe adresa de email: [email protected]
     urmatoarele acte scanate:-Buletin de Identitate,Cerere de Angajare,Ordinu de Plata Externa eliberat de la Banca dupa efectuarea Transferului Bancar.
     4.Dupa trimiterea actelor scanate,sunteti rugati sa luati legatura cu Dl. Duta Cristian Tel: 0046855924290,pentru confirmare si pentru a fi pusi in legatura cu soferii Firmei de Transport.

     Datele Contului pentru efectuarea platii Taxei de Detasare:
     Numele Bancii : CESKA SPORITELNA
     Numele Beneficiarului: CHIRICAS NINEL NICUSOR
     Adresa Bancii:Strada:TABORITSKA,Nr.24-16,Oras PRAGA,Tara CEHIA.
     IBAN : CZ52 0800 0000 0027 3366 7063
     Adresa Beneficiarului CHIRICAS NINEL NICUSOR: Cehia,Praga,Str. Kubelicova 54
     SWIFT : GIBACZPX

     Gartnerhallen SA” ?

  • nicu spune:

   buna ziua…am gasit o oferta in norvegia si as dori daca se poate sa stiu daca e teapa sau nu…oferta e aceasta…si ar urma ca in zilele urmatoare sa platesc 67 de euro pentru permisul de sedere…iar ei in schimb imi asigura transportul gratuit.Nu stiu ce sa cred http://www.tocmai.ro/piatra-neamt-norvegia-angajam-femei-barbati-in-sere-de-fructe-si-legume-20048889.html ,acesta e anuntul

   • hagy spune:

    este sau nu teapa? ai aflat ceva in legatura cu anuntul de pe tocmai.ro? te rog sa imi raspunzi?

    • nicu spune:

     nu am aflat inca nimic ,nimeni nu raspunde nush ce sa fac….azi ar trebui sa duc banii

     • alex spune:

      ba baieti asa e cand nu sti nimika.Pt permisu de si altele nu se plateste absolut nimika .Cine spune ca tre sa dai bani ca sa-ti faca permis de mka e abureala permisu de munca de face inn prezenta ta se complecteaza un formular cu contractu de munca si alte date si obti un d-number asta e nr tau personal provizoriu be baza caruia poti lucra oriunde.Dupa 3 luni de zile si cu pasaport pe 5 ani te poti duce cu fluturasele de salariu aici se zic souslituri ceva de genu faci programare pe net la politie si obti permisu de munca permanent adica personal number .Sper ca a-ti retinut ceva

   • Orco Vrăjitorul spune:

    Este teapa . Pt permis de sedere in țările scandinave nu se plateste taxe. Permisele se fac de îndată ce ai primit contractul de munca . Cine cere bani inainte pt munca in Norvegia sau Suedia e teapa .

   • anca spune:

    Buna ziua, as dori sa stiu daca ati plecat si a fost totul in regula?

 3. Iordache Alexandru spune:

  ceva de genul acesta,telefonic.sa inteleg ca nu sunt riscuri.inca o data va multumesc.toate cele bune
  !

 4. Coriolan spune:

  Va sfatuiesc sa luati in considerare faptul ca firmele, inclusiv agentiile de intermediere din Norvegia, NU percep comisioane in avans.

  Comisioane platite intr-un cont din Cehia suna a TEAPA!

  In mesajul de mai sus, JurnaldeNord va da un exemplu de “firme” care incearca (si uneori chiar reusesc) sa dea tzepe…

  Firma norvegiana exista? Si daca exista stie de aceste tranzactii? Incercati sa contactati pe cineva in Norvegia pe un telefon fix. Toata lumea aici vorbeste engleza!

 5. darie bogdan spune:

  Si eu am primit aceeasi oferta ca si Alexandru Iordache. Imi puteti spune daca este in regula? Plecarea mea ar fi săptămâna ce urmeaza.

 6. Cioran spune:

  Si daca am primit un mesaj de genu …e de bine sau de rau, jurnalDeNord?

 7. Cioran spune:

  Si daca am primit un mesaj de genu …e de bine sau de rau, jurnalDeNord?

 8. Sebastian Sirbu spune:

  Buna ziua! Am primit o oferta asemanatoare cu a lui Alexandru Iordache. Diferenta este ca taxa de detasare o putem plati inainte de plecare, in Romania, sau in momentul in care ajungem la sediul firmei in Norvegia. Ce parere aveti legat de acesta taxa de detasare – din ce am inteles, contractul de munca se va face in Cehia – si ce sfaturi imi puteti da? Va Multumesc.

 9. JurnaldeNord spune:

  Nu stim ce inseamnă aceasta ”taxa de detasare”.

  În exemplul pe care l-am scris mai sus, au apărut următoarele situatii: 1. Persoana de contact din Suedia nu a răspuns la telefon inițial, iar a doua zi numărul de telefon era scos din uz. 2. Firma norvegiana, unde urmau să fie angajati – detasati cei interesați, contactata de reporterii nostri, a spus ca nu face angajari si nu are vreun contract de colaborare cu persoane din Romania sau Cehia.

  Considerăm că orice sumă de bani plătită în avans către un intermediar de locuri de muncă trebuie să se facă pe baza unei înțelegeri scrise, semnată si asumata de ambele parti, și să fie însoțită de o dovada de plata.

 10. ciprian spune:

  Am primit o oferta asemanatoare celor de mai sus,difera doar firma…..as dori sa stiu daca este ceva real in aceste oferte.
  Va multumesc

 11. Ciprian spune:

  In legatura cu anunturile referitoare la locuri de munca in domeniul agriculturii, destinatia Norvegia, anunturi gasite pe tocmai.ro si alte website-uri de profil, ce promit castiguri substantiale, va avertizez ca este o mare PACALEALA.
  Marti trebuia sa fac plata pentru grupul de 3 persoane, asa cum ni s-a cerut, pentru plecarea de astazi. Am ezitat si poate a ajutat si faptul ca nu aveam un cont in Euro, pentru a face depunerea. Incepand cu urmatoarea zi, d-ul Alexandru Moraru nu mai poate fi contactat pe nici unul din numerele sale. Banuiesc ca exista multe persoane care au apucat sa faca transferul de bani… Stiu ca 60 Euro nu reprezinta o suma mare, dar daca reusesti sa convingi macar 100 oameni ca oferi ceva veridic, castigul este garantat. Imi doresc sa se poate face mai mult impotriva acestor jivine. O sesizare ar fi binevenita, dar de unde sa incep??
  Astept sugestii si orice ajutor pentru a opri astfel de situatii este binevenit. Va multumesc!

  • feodorof gabriel spune:

   Si grupul nostru a patit la fel ca tine cu MORARU ALEXANDRU..Am depus banii si cand ne-a zis ziua cand sa plecam nu ne-a mai raspuns la telefon si tine telefoanele inchise..Am fost pacaliti de aceasta jigodie..speram ca va fi depistat si nu va mai putea pacalii alti oameni..oare ne v-om mai putea recupera banii aste??

   • laurentiu spune:

    ceva de genu am gasit si noi acuma 2016. poti suna intre orele 10-15 si raspunde la tel vezi daca e aceiasi voce iti las adresa mea [email protected] sa ma anunti daca e aceiasi teapa ms. si daca e asa il arestam imediat. minim 2 membri)
    Plecare 10.04.2016

    Salarizare:
    Pentru angajaţii permanenţi,muncitori necalificaţi: 186,93 coroane norvegiene/oră;
    Ore suplimentare în weekend, sărbători legale, se plătește un spor de 25% pe ora lucrată. salar lunar net 176 ore :32.900 NOK = 3400 €. plăţile se vor efectua în data de 05 si 21 a fiecărei luni.

    Program de muncă:
    40 ore/săptămână.
    Ore suplimentare opţional. Schimbul 1: de la 06:00 până la14:00.
    Schimbul 2: de la 14:00 la 22:00.

    Contract de muncă:
    12 luni,cu posibilitate de prelungire.
    Asigurare socială suportată de către angajator.
    Drept la concediu cu plată.
    Îmbrăcăminte de lucru.
    Încălțăminte de muncă cu protectie lejeră si potrivire optimă.
    Mănuși de protecţie.

    Tipul muncii:
    Personal necalificat.
    Depozite ,de legume și fructe importate,procesarea fructelor si legumelor,sortare la bandă,conservat și etichetat,manipularea mărfurilor din depozit,mutarea bunurilor și produselor in depozit,selectarea și ambalarea produselor pentru expediere,încărcarea și descărcarea mărfii și produselor din depozit.
    Nu este necesară cunoașterea limbii Norvegiene sau Engleze.

    Cursuri de iniţiere:
    Participarea la cursurile de pregătire este obligatorie pentru toţi lucrătorii.
    Perioada de pregătire dureaza intre 2 si 4 zile,în funcţie de abilitatea fiecăruia de a asimila informaţiile prezentate.

    Cerinte :
    Femei,bărbaţi,cupluri.
    Echipe formate din 2 persoane care se cunosc și respectă reciproc.
    Vârsta 21 – 55 ani.
    Pașaport sau carte de identitate emisâ dupâ anul 2009.
    Permis de ședere cu drept de muncă pe teritoriul Norvegiei,U.D.I.
    Permisul U.D.I. se obţine gratuit în Norvegia,intervalul de obţinere este de de 21 – 25 zile în cazul persoanelor care vor veni pe cont propriu.
    Permisul de muncă se poate obţine și in Romania contra sumei de 60€ (taxa se percepe in avans).
    Formularele necesare pentru obţinerea permisului U.D.I. se vor trimite prin email.

    Transport:
    România – Norvegia,este asigurat door to door,gratuit de către angajator doar in cazul persoanelor care depun actele înainte de a ajunge în Norvegia,pentru a începe munca în două zile.
    Durată transport aprox. 30 ore.
    Bagaje 2/persoană,max. 25kg.
    Transportul cazare – loc de muncă este asigurat gratuit.

    Cazare: Apartamente. camere 2+1/apartament.
    Bucătarie 1/apartament.
    Grup sanitar 1/apartament. Apartamentele sunt dotate cu toate utilitățile + conexiune internet.
    Membri/apartament: 3 -4
    Costurile de intreţinere lunare sunt suportate de către angajat aproximativ (transformat in Euro), 150€/apartament,această sumă fiind împărțită între toti membri apartamentului.
    Chiria apartamentului este suportată in totalitate de catre angajator.

    Telefon:
    004721966147
    004721966148
    +47 valabil minute zona 2 sau credit.
    0046842002044
    +46 valabil minute UE.
    Luni – Vineri 09.30 – 15.00
    ASKOY BYGGSENTER AS Strusshamn Senter 5318 Information Services (Europe)

    • Alexandru spune:

     Buna ceva de genu am gasit si eu acuma 2016. poti suna intre orele 10-15 si raspunde la tel vezi daca e aceiasi voce iti las adresa mea [email protected] sa ma anunti daca e aceiasi teapa ms.
     Acceptă echipe 2 – 4 membri.
     Înscrierile se fac doar telefonic.

     √ Nr. Norvegia:
     0047/219.537.91 ; nr.non UE,poate fi apelat doar cu,prepay credit sau fix,
     √ Nr. Finlanda:
     00358/923.161.980, nr. UE,poate fi apelat cu orice opțiune de minute sau credit.

     Contractor norvegian recrutează în vederea
     angajării pentru poziția warehouse operative la depozite de renume din Norvegia cu plecare imediata în Bergen.
     Depozit de electronice, munca în general nu este grea,mediu foarte plăcut și respectuos.
     Nu se cere cunoașterea altor limbii în afară de l.română.

     Fișa postului:
     – manipulare mărfuri generale, ambalare, etichetare, livrarea mărfurilor din depozit pe bază de facturi, citire cod bare.
     – perioadă de contract nedeterminată, ongoing,cu posibilitate de întrerupere temporală sau totală la cererea angajatului.

     Se oferă:
     – se incepe cu 3.200€ și se ajunge la 4.000€ ture zi/noapte.
     – minim 37.5 ore/saptamana+overtime (de regula se lucreaza peste 40 ore/saptămână)
     – cazarea este oferită gratuit doar la cerere, nu este obligatorie pentru cine are unde să locuiască/sau dorește să se descurce pe cont propiu în locația unde este repartizat.

     CERINTE
     – Carte de identitate emisa dupa anul 2009 sau(ori) pașaport.
     – nu se cere experiență în depozite (dacă este, cu atât mai bine), insă se va face induction la sosire, apoi se va incepe imediat munca.
     – fără probleme medicale grave.
     – persoane harnice și motivate pentru a câștiga un salariu foarte bun.
     – Permis de ședere cu drept de muncă pe teritoriul Norvegiei – se trimite prin email sau fax.

     Avantaje:
     – angajare directă.
     – salar săptămânal.
     – fără intermedieri.
     – masă asigurată.

     • Monica spune:

      Este acelasi om.Si eu mi.am luat teapa.Am multe dovezi impotriva lui dar nu stiu cum sa fac

     • Marius spune:

      Hm.daca mai citesc mult inebunesc.am gasit unul tot asa cu grup de 3 persoane adica echipa ta am sunat in norvegia si am vorbit.nu sunt convins nici acum

 12. feodorof gabriel spune:

  Buna ziua,Ma numesc Feodorof Gabriel mi sa facut oferta ca cele de sus ,iar la ora actuala mi-am data si eu seama ca este o pacaleala…pana sa punem banii in cont ne suna-u zi de zi iar dupa ce am pus banii in cont nu mai raspundeau la telefoane si tineau telefoanele inchise..Am tot incercat sa luam legatura cu ei dar am ajuns la concluzia ca e TEAPA…Aveti mare grija sa nu patiti la fel ca mine….Oare se mai poate recupera banii care i-am pus in cont?Astept raspuns de la d-voastra

 13. alina spune:

  Buna tuturor….si eu ma aflu intr-un grup de 3 pers. Imi e tare greu sa vb despre aceasta speranta de a pleca impreuna cu sotul meu in Norvegia . Aceeasi poveste ..cu detasere de munca din Cehia sau Madrid, am paltit un comision de 67 euro de pers total 201 euro. Firma din Norvegia …hoff norske potetindustrier ba avd jaren, Address Lalandsvegen 214353,klepp Stasjon. Am gasit un anunt pe TOCMAI.RO cum ca se cauta pt munca in sere in Norvegia salar de 3500 de euro pe luna transport si cazare gratuit.Am sunat si ni sa zis ca se lpeaca in grup de 3 persoane . Am trimis copie de pe buletine iar tipul cu care am vb la tel mi-a trimis formulare pt cerere de angajare si drept de sedere. cred ca am loat o teapa mai mare decat noi…..of

 14. hagy spune:

  a plecat cineva pana la urma in norvegia? este sau nu teapa.va rog sa imi raspundeti?

  • nicu spune:

   nu stiu nimic nici eu,is nedumerit azi ar trebui sa depun banii

   • hagy spune:

    adevarul este k si noi tot pe 10 tb.sa plecam.acum sa aveti grija si voi,nu stiu ce va urma!!asteptam si vom vedea.nu aveti un nr de telefon sa tinem legatura?sau lasati nr pe adresa de mess [email protected].k sa putem tine legatura.pa
    !

   • INGER spune:

    VA ROG NU DATI BANI LA MAFIE,SPALARE DE BANI SE FACE IN CEHIA SI SPANIA pe un nume cum ar fii castillo rodriguez maria belen-cehia,praga si francisca castillo rodriguez-spania
    -Tipul ne amageste cu vorbe frumoase, raspunde la toate intrebarile puse incat te lasa convins.
    -O sa vada ei cand o sa arda in ghena,daca nu se vor pocai la timp.
    -este un Dumnezeu puternic care tot ce este pe pamant, se va descoperi si se va judeca.
    -va rog, nu mai aveti asa usor incredere in tot ce se scrie pe net.,intai cercetatii sa vedeti daca este bine, dupa faceti ce trebuie sa faceti.

 15. iulia spune:

  Si eu trebuia sa depun bani pt cineva in Spania si nu am facut-o pana la urma, dar niste prieteni de-ai mei au depus si li s-a promis ca in 7 noiembrie 2014 pot lua legatura cu soferii pt a stabilii plecarea in Norvegia. Acum asteptam sa vedem ce se intampla. O sa va tin la curent….

 16. iulia spune:

  Nu au cum sa sune soferii deoarece nu li s a dat nici un nr de telefon. In data de 7 vor afla nr de telefon al soferului sau soferilor care ”vezi Doamne” ar avea cursa spre NORVEGIA.

 17. iulia spune:

  Oricum eu am impresia ca ne-au manipulat astia cum au vrut ei….si doar prin telefon. Asta din cauza ca suntem o tara cu multe lipsuri, din pacate. Acum sa vedem ce se intampla in 7…..(poate avem parte de o surpriza placuta)

 18. Adrian spune:

  Buna ziua , ma numesc Adrian , sunt din timisoara , si se pare ca avem cam toti aceiasi problema cu D.nul Hosu alexandru.
  Eu trebuia sa plec pe data de 30 luna trecuta ( adica acuma 4 zile) binenteles ca sunt inca in romania. L-am sunat acuma 5 minute ca am vazut dinou anuntul pe internet , si mi sa zis de catre d.nul `alexandru` ca , vom pleca sigur , si ca se pot recupera banii oricand inapoi. Povestile astea sunt greu de crezut , dar in caz ca este cineva aici care are mai multe detali sau numere de telefon ale soferilor in afara de numarul acesta (0042.077.655.49.17) comunicatine si noua alte numere de la soferi.

  • alyna spune:

   ne duce de nas pe totii,dl.Alexandru MINTE SI CAND RESPIRA.are o putere de convingere foarte dezvoltata.va rog sa imi lasi si mie nr.tau de telefon LA ADRESA MEA DE MESS [email protected],sa pot tine legatura cu cineva care este in aceasta situatie ca si mine.

 19. Adrian spune:

  Sa nu mai trimiteti banii pentru munca in norvegia 🙂 in special daca va cere sa depuneti banii in cehia sau spania.

 20. ciban mihai spune:

  In legatura cu norvegia si eu am trimis bani in spania si normal plecarea ar fi pe data de 10 si astazi am sunat si sa ofticat persoana care duce cică în norvegia ma facut nebun si a zis ca nu mai ma duce deci in final e teapa eu o sai fac o plângere la politie daca ar face toata lumea nu va scapa pana la urma daca doriti sa comunicăm ma puteti suna la nr 0754/28 55 42

 21. ciban mihai spune:

  Sau măsti un nrdetel ca va sun eu

 22. ciban mihai spune:

  Sau lăsti un nr de tel ca va sun eu

 23. Andrei spune:

  a primit cineva vreo sansa de a plecat pe data de 10 ? datimi un raspuns va rog Multumesc!!

 24. George spune:

  Buna ziua!

  Pentru anuntul “Locuri de munca in sere in Norvegia”, va rog sa nu mai trimiteti bani pentru permisul de munca sau taxa de detasare sau orice alta taxa sau comision. Totul este o INSELATORIE!

  Si grupul nostru trebuia sa plece astazi 10.11.2014, insa nu am fost contactati pana in prezent. La numerele de telefon ale soferilor (numere de CEHIA) nu raspunde nimeni, iar persoana care se prezinta ALEXANDRU nu mai raspunde la telefoanele precizate in anunt. Concluzia o putem trage cu totii: Am fost INSELATI! Imi pare foarte rau pentru toti cei aflati in situatia mea! Va doresc sa aveti incredere si putere sa mergeti mai departe si sa nu va lasati doboriti de situatie. Nu trebuie sa devenim victimele unor astfel de persoane care profita de semenii lor pentru a face rost de bani. Responsabilitatea ne apartine, asadar nu trebuie sa mai cautam vinova0tii in alta parte. Doamne-ajuta!

 25. ion spune:

  Bună seara Jurnal de Nord, exista o situație asemănătoare celor relatate, Muncitori calificați și necalificați construcții, 70e pentru permisul de munca care se cer în avans, cazare inclusa și salarii de 3000 respectiv 4400. Telefonul este 004723961793 ; un anunț similar mai vechi avea numărul 004780024617(inchis) cât și numărul de România 0357560172 (nu se face conexiunea). Persoana se “numeste” Matei Radu.
  Știe cineva ceva?

  • JurnaldeNord spune:

   Toate numerele de telefon din Norvegia sunt inregistrate si majoritatea se pot verifica pe acest site: http://www.gulesider.no/

   Salariile despre care se vorbeste sunt cam exagerate iar permisul de munca nu costa nimic.

  • george bocioaga spune:

   Salut !!
   Spune-mi te rog, daca afli ceva despre persoana
   cu nr. 004723961793
   Sincer anuntul per tentant , insa ce facem cu cei 70 de euro
   pt. Acel card , sau ” permis de munca ” cum s.o numi….
   Daca afli ceva raspunde.mi te rog pe mail la
   [email protected]

  • nicolai spune:

   pai si pe un anunt si pe celalant tot asta era RADU MATEI ,am sunat si eu si ieri si azi nu stiu ce sa zi ,tu mai sti ceva ?

 26. Andreea spune:

  Buna,am vazut acelasi anunt cu munca in sere pe tocmai.ro,noua ni sa zis ca suma de 70euro este pt transport si daca vrem sa il platim bine daca nu,nu si plecam cu ce firma de transport vrem.Sincer,imi facusem sperante.Sa inteleg ca este teapa?acelasi salar promis 3500euro.Multumesc

 27. Andreea spune:

  Buna,a plecat totusi careva in Norvegia la munca in sere?va rog frumos un raspuns.Multumesc

 28. george bocioaga spune:

  Salut !!
  Spune-mi te rog, daca afli ceva despre persoana
  cu nr. 004723961793
  Sincer anuntul per tentant , insa ce facem cu cei 70 de euro
  pt. Acel card , sau ” permis de munca ” cum s.o numi….
  Daca afli ceva raspunde.mi te rog pe mail la
  [email protected]

 29. nicolai spune:

  ioan daca sti ceva cu numerele alea si cu numele de RADU MATEI zine si noua ceva sau tu ai plecat deja si nu mai zici nimic ai scris i 6-01-2015 ,daca poti da un sfat dal ,sau tu teai lamurit si cu restul dumnezeu cu mila asai?

 30. cristi spune:

  Sa aveti grija la anunturile pentru NORVEGIA mai ales cei ce va cer bani in avans 65 70 de euro .Va cere sa puneti bani in conturi din SPANIA ALMERIA .Unul dintre ei a fost RADU MATEI .Acum are anunt pe OLX numar de telefon 004761993003 acest numar este activ .Cine i-a dat banii poate suna sa il felicite.. O ZI BUNA

 31. Durugy Andrei spune:

  Buna ziua ma numesc Durugy Andrei,si as dori sa aflu daca stie cineva imformati privind locuri de munca in norvegia,postat pe tocmai.ro de domnul Oros Cristian, in domeniul contructii.daca da ma gasitii la adresa mail:[email protected], va multumesc.

  • Marius Gheciu spune:

   Buna ziua. Am intrat si eu in legatura cu domnul Oros Cristian, doar ca dansul ne ofera locuri de munca in norvegia in domeniul agricol, munca in sere. Parintii mei au facut actele, au platit acea taxa pentru permisul de sedere de 65euro, am trimis actele pe adresa [email protected] … Acum nu stiu ce sa mai cred citind toate mesajele de mai sus. Domnul Oros Cristian (nr +4723961044) a spus ca plecarea este pe 26, intre timp au aparut ceva probleme cu soferii(dupa spusele lui) iar in momentul de fata telefonul este inchis. Vreau sa cred ca totul o sa fie ok si ca nu este teapa. Ai mei si implicit eu avem nevoie de acei bani… Nu e totul roz in Romania. Si sa mai ai si 2 copii la facultate in bucuresti, este greu. Sper sa fie ok. Cine mai este in situatia parintilor mei, cu domnul Oros Cristian, adresa mail [email protected] si cu numarul +40723961044, va rog sa ma sunati pe numarul 0728847643, numele meu este Marius Gheciu. Vreau sa vorbesc cu alte persoane care asteapta o veste de la Oros Cristian.

   • bondoc spune:

    Salut ma numesc bondoc marius si trebuia sa plec impreuna cu alti 5 prieteni de ai mei ,taxa de 65 euro plus toate actele scanate si trimise.prima data domnul oros cristian nea zis ca plecarea este pe 25 februarie,cand lam sunat pe 25 mia zis ca autocarele nu au intrat inca in romania.lam sunat pe 26mia zis ca au intrat in romania autocarele si sa am rabdare ca o sa fiu contactat de soferi.iam trimis dupa aceea mai pe seara un email in care ii ceream numarul soferilor.mia dat raspuns la email dar ma facut nesimtit la insistenta mea si deasemenea mia zis ca sa amanat plecarea pe marti cel tarziu miercuri dimineata la 10.altceva nu stiu bafta

    • Durugy Andrei spune:

     Buna seara ii salut pe cei care se afla in grupul de persoane la dm Oros Cristian care nea tras teapa acum si-a schimbat numele si nr de telefon mai nou se numeste Gabriel

 32. Durugy Andrei spune:

  Buna seara,as dori sa aflu daca exista firma respectiva in domeniul constructii: Heerema fabrication group norge as.adresa:Vestjordet 171361 Osteras Norway daca da atunci va rog sa-mi comunicati un nr de telefon va multumesc.

 33. petcu catalin spune:

  bai fratilor,99,9%din anunturile de pe net cu sume fabuloase de castig,ca este vb de agricultura ,santier etc in norvegia,si tre sa dai avans bani,sunt tepeeeeeeeee.daca vreti ceva sigur,mergeti fratilor prin fortele de munca,la fabrici de pate sau peste unde salaru real este de 1800-2200euro.

 34. dan spune:

  pana la urma a plecat cineva sau este doar teapa?

  • TURNEA GHEORGHE spune:

   TEAPA-100% noul număr este004769676009 se numește POP GABRIEL si spune ca de loc este din ORADEA (nu garantez pt nume) .Cind am intrebat pentru ce firma recrutează sa bilbiit,cind găsiți anunțuri verificați firma pe google,el recruta pt sere industriale si firma era de creșterea animalelor.Am sunat am intrebat direct dece da tepe a raspuns DACA SUNT FRAIERI CARE NU SE INTERESEAZA PE GOOGLE SAU ALTE SURSE EL DIN ASTA TRAIESTE. Asa ca mare atenție oriunde mergeți in concediu sau la munca in străinătate citiți comentariile de pe forumuri (am fost acolo). Pentru detalii inainte de accesa sărituri pentru a cauta locuri de munca in străinătate scrieți DIASPORA si tara un vreți sa mergeți -SUCCESURII – pe viitor

 35. radu spune:

  Iată ce am găsit pe Olx:

  Recrutam personal fara intermedieri in domeniul agricol, respectiv sere industriale(femei si barbati) si depozit(femei). Acceptam doar echipe de cate 3 persoane.
  Acceptam doar grupuri care au cel putin 1 membru cu virsta de peste 30 de ani deoarece dau dovada de seriozitate.
  Activitatea se desfasoara in Norvegia- Bergen, Stavanger, Oslo, Tromso.
  Contractul de munca + toate actele necesare pentru a muncii legal se fac in Norvegia.
  Nu avem sediu in Romania.

  Se ofera:
  1. 3500 € NET/ luna la un program de 8 ore/ zi, 6 zile/ saptamana. Salariile se dau in data de 12 ai 27 a fiecarei luni.
  2. contract de munca 12 luni cu posibilitate de intrerupere sau prelungire.
  3. cazare gratuita in apartamente(50 m², 3 persoane/ apartament).
  4. transport asigurat gratuit pentru persoanele care detin Permis de sedere Norvegia.
  5. bani pentru mincare dupa a doua zi muncita.

  Acte necesare:
  1. C. I. (carte identitate) sau Pasaport.
  2. Cont Euro Romania+card pentru livrarea salariilor(BCR, BRD, Banca Transilvania)
  3. Permis de sedere cu drept de munca pe teritoriul Norvegiei. Se obtine in Norvegia la Institutiile de Stat acreditate gratuit.
  Timpul maxim pentru eliberarea actelor in Norvegia este de 30 zile iar minim 22.
  Fiecare candidat va incepe munca dupa eliberarea Permisul de sedere cu drept de munca pe teritoriul Norvegiei.
  4. extras de cont prin care se demonstreaza faptul ca fiecare persoana detine bani de mancare pana la eliberarea actelor.
  5. adresa de email valabila+numar de telefon pentru contact.

  Persoanele care nu detin acte si doresc inceperea mumcii in primele 2 zile + transport gratuit sunt nevoiti sa semmeze Cererea pentru permisul de sedere cu drept de munca pe teritoriul Norvegiei. Cererea se va trimite prin email.

  Pentru informatii suplimemtare ne puteti contacta telefonic:
  0047 6967 6009 Gabriel

  Am sunat astăzi la acest număr şi am primit următoarele răspunsuri la întrebările mele (relatez pe scurt):

  Î: Sunteţi agenţie de recrutare?
  R: Nu. Sîntem mai mulţi români care aducem de-ai noştri la muncă aici.

  Î: De ce specificaţi în anunţ că se va începe munca de-abia după eliberarea permisului de şedere cu drept de muncă, cînd pe portalul Directoratului Norvegian al Imigraţiei se specifică pentru cetăţenii români că “You can move to Norway and start working right away, but you must register no later than three months after your arrival in Norway”?
  Link: http://www.udi.no/en/want-to-apply/the-registration-scheme-for-eueea-nationals/?c=rou#link-877
  R: Aici nici un român nu poate lucra fără permis de şedere cu drept de muncă, nu vă luaţi după ce scrie acolo. Căutaţi pe Google “acte necesare munca Norvegia” şi o să vedeţi despre ce e vorba.

  Î: Uitaţi, am căutat şi am găsit pe innorvegia.org următoarea informaţie: “La 15 iunie 2012 Norvegia a decis ridicarea restricțiilor privind accesul muncitorilor români pe piața norvegiană a muncii. Așadar în conformitatate cu noile cerinţe, nu mai este nevoie să faceți dovada unui permis de lucru, este suficient să vă înregistrați la organele competente. Odată înregistrat veţi putea să trăiți și să căutați un loc de muncă în Norvegia timp de trei luni.”
  R: Nu ştiu ce-aţi găsit dvs. acolo dar vă spun că dacă vreţi să lucraţi în Norvegia, trebuie să mai întîi veniţi aici toţi 3 şi să aplicaţi pentru permis. Noi sîntem 400 de români care trăim şi muncim aici, mergem 80-100 km pînă la sere în fiecare zi, iar nici un norvegian nu te angajează fără permis. Vă asigurăm cazare gratuită pînă obţineţi permisul, ar fi bine să aveţi cont în euro deschis în RO şi cam 500 de euro la dvs. pentru mîncare în tot acest timp. Sunaţi-mă în 4-5 zile, timp în care vă gîndiţi bine dacă vreţi să veniţi şi încercaţi să vedeţi cum puteţi ajunge aici. Este un autocar care pleacă pe 25 dar nu mai sînt locuri, poate o să mai fie unul pe 10, încă nu ştiu.

  • gabi spune:

   Buna seara , azi am vorbit si eu cu d Pop si in momentul cand i am pus mai multe intrebari s a oferit sa mi trimita bani de avion plus 1000 euro sa am pt inceput acolo dupa ce incep munca ii voi da inapoi numai sa ma duc sa vad cum e acolo maine il voi suna si ii voi spune sa mi trimita sa vedem daca mai e de acord. Va multumesc pt postari daca nu erati voi o luam si eu

  • denis spune:

   am si eu o intrebare, in legatura cu anuntul ,,munca in agricultura, in sere industriale,, santem si noi un grup de 3 pers care am optat ptr acest job…sincer nu am verificat inainte de trimiterea celor 65, de euro in contul banci, din spania almeira, mai nimic in legatura cu persoana si nici asa zisa firma de recrutare prin care intermediaza respectivul cu nr de tl 004769676009, as dori si eu un raspuns de la dvs, daca intradevar ati ajuns in norvegia si munciti, multumesc anticipat,

   • Mia spune:

    Buna , Spuneti daca sunt seriosi sau nu sau, daca ati reusit sa plecati la fabrici sau sere de fructe/citrice din norvegia pentru ca aceeasi oferta este acum pe olx.ca sa nu mai prosteasca si alte persoane

 36. TURNEA GHEORGHE 20-03-2015 spune:

  Salariul in Norvegia 1500-1700€ poate si mai putin

 37. JurnaldeNord spune:

  Pt cine are cont de facebook – Grup de informații, dezbateri, opinii, întrebări și răspunsuri al românilor din Norvegia:

  https://www.facebook.com/groups/ComunitateaRomanilordinNorvegia/

 38. muresan spune:

  Cat este salariu si in ce domeniu este de lucru imi puteri lasa un mesaj pe Facebook

 39. augustin spune:

  Va salut.lucrez in Italia.Firenze electrician de 9 ani.este tot mai rau aici.daca este cineva cu un sfat,cum se gaseste un loc,muncitor etc.va multumesc anticipat.

 40. camelia spune:

  Cum pot verifica o firma norvegiana?

  • mihai spune:

   Mai nou îl cheamă Cosmin Hossu şi acţionează prin zona Bacăului. Aceeaşi poveste cu mici modificări. Firma la care chipurile te angajează Bernh Botolfsen Import AG.. Profita de disperarea oamenilor de a găsi un loc de muncă şi face bani frumoşi

   • andreea spune:

    Imi puteti lasa nr. lui de telefon si firma pentru care angajeaza. si eu am vazut anuntul lui hossu cosmin, nr de tel 004781503373

 41. andreea spune:

  Jurnal de Nord ma puteti ajuta cu anumite detalii.
  Am vazut pe olx un anunt pus de un anume Hossu Cosmin, cerea o taxa de garantie de 70 de euro pt transport gratuit si taxa 0 daca ne cumparam noi biletul pt, Norvegia. am platit taxa de 70 de E in Almeria,Spania pe numele Francisca Rodriguez Martinez, ne-au trimis cererile udi pt completat si urma sa plecam eu si prietenul meu pe 25 iulie, lam sunat pe omulet si ne tot amana, ne spune sa asteptam ca ne suna el. Emailul este [email protected], emailul primit :
  Cerere Permis Sedere(UDI)+Exemplu Completat

  Buna ziua.

  Va atasam cererile (U.D.I.) pentru obtinerea permisului de sedere cu drept de munca pe teritoriul Norvegiei .

  Pentru continuarea procedurilor va trebui sa ne trimiteti:
  -cererile U.D.I. completate si semnate
  -copie Carte Identitate (emis 2009 sau mai nou)
  -bilet Romania-Norvegia-Oslo(este necesar doar in cazul persoanelor care vin pe cont propriu in Norvegia)

  Dupa trimiterea actelor mai sus mentionate se va percepe o taxa in valoare de 70€/persoana,reprezentand garantia.
  Taxa se poate plati prin:
  -Transfer Bancar
  -Western Union
  -Money Gram

  Persoanele care a-si asigura transportul pe cont propriu,nu vor platii taxa de garantie.

  In continuare aveti detaliile Companiei precum si numerele de telefon ale firmei de transport.

  Company name: BERNH BOTOLFSEN IMPORT AS
  Company Description:Fruits&Vegetables/Vegetables,Fresh
  Business ID:922 063 613
  Address:Torggata 1 PB242 0181 Oslo,Norway
  +4781503373
  +4781503378
  +4781503386

  Informatii suplimentare:

  Echipament de munca-asigurat gratuit de catre angajator,cate 2 schimburi din 3 in 3 luni.
  Cazare asigurata gratuit in apartamente-camere de 1 sau 2 persoane.

  De recomandat
  – bani pentru cheltuieli personale 2-3 zile.
  – lenjerie de pat si vesela.
  – numar bagaje 2/persoana.

  Cu respect

  Departament Resurse Umane
  Francisca Rodriguez Martinez

 42. andreea spune:

  am avut incredere in Hossu Cosmin, deoarece a fost foarte atent, a dat toate informatiile iar dupa ce am trimis banutii a raspuns in continuare la telefon. Motivul pt. care aamanat adata plecarii a fost “vreau sa stau si eu doua zile cu familia mea”, deoarece el a avenit in tara sa ia oamenii. Acum il sunam si ne tot amana “aveti rabdare, va sun eu cand am mai multe detalii”. Tind sa cred ca n-ar fi teapa deoarece mai raspunde la telefon, dupa ce primea banutii putea pur si simplu sa se faca nevazut. Nu stim ce sa credem.

  • Mia spune:

   Buna ,
   Spuneti daca sunt seriosi sau nu sau, daca ati reusit sa plecati la fabrici sau sere de fructe/citrice din norvegia pentru ca aceeasi oferta este acum pe olx.ca sa nu mai prosteasca si alte persoane

 43. carmen spune:

  Buna ziua, Dna. Andreea, ati reusit sa luati legatura cu dl. Cosmin Hossu?

  • andreea spune:

   nu mai raspunde la telefon

  • Lacramioara spune:

   Domnilor, acest domn Hossu ce varsta are?? Si de unde este? Cu ce se ocupa? Dl Hosu care este in Bacau este destul de tanar, are in jur de 30de ani. Ma gandesc ca poate fi doar potrivire de nume. Numele este scris doar cu un singur “s”. Daca aveti detalii poate le publicati. Multumesc!

 44. adrian spune:

  Salut am gasit un anunt pt norvegia la fabrica de peste si mi s-a spus sa platesc o taxa de contract de 75 de lei [cam 18 euro] si salariul este 1800 euro dar nu mi-au cerut bani pt permis de sedere ce credeti e teapa daca este macar nu pierd decit 18 euro astept un semn mersi

  • alexandru spune:

   si eu am vorbit cu un dumitru de aici. mi-a zis initial ca trebuie sa verifice. azi mi-a zis ca mai are 4 locuri. tot asa, taxa de 20 de euro si un buletin trimis pe mail.

   http://olx.ro/oferta/oferta-munca-in-norvegia-ID4mN1g.html#68f9903337

   i-am zis ca nu-i trimit nimic fara sa ne intalnim. a fost de acord. vrea cineva sa mearga? daca o fi acelasi individ, puteti sa faceti ce doriti dumneavoastra. greu de demonstrat, dar de obicei in situatii de genul asta nici nu se chinuie sa ascunda ca e tepar. mai degraba merge pe mila publicului. m-a invatat un jandarm o vorba… te iarta dumnezeu, nu eu. (bineinteles, presupunand ca intr-adevar o sa accepte invitatia)

   • Cristian spune:

    Salut Alexandru,
    Poti sa ma ajuti si pe mine cu cateva informatii: va-ti intalnit cu Domnul Dumitru ? ai plecat prin el in Norvegia sau a fost teapa?
    Si eu l-am contactat in legatura cu locurile de munca pentru fabrica de peste si vreau sa stiu daca este serios ca imi cere 2o de eur taxa de dosar si vreau sa stiu pe ce dau bani astia

    Multumesc anticipat

 45. Edyionut1 spune:

  Salut, am gasit si eu un anunt asemanator pe OLX, doar ca difera domeniul (este vorba de sortare si ambalare fructe in depozite).Acum dupa ce am citit toate comment-urile de mai sus sunt 95% ca e o TEAPA ordinara (salariu 26000 de Koroane, grupuri de cate 3, etc).Domnul se recomanda ca:Horvath Mihai, e din Oradea si deocamdata nu a cerut bani pt nici o taxa.A ramas sa ne auzim a doua oara pt mai multe detalii in sapt ce urmeaza.Cei ce au deja detalii daca oferta este sau nu valabila, va rugam postati aici fara ezitare!Eu am vorbit cu domnia sa la tel nr:004781503361.Cand aflu mai multe detalii vi le impartasesc.O seara buna si feriti-va de EXCROCI!

  • nicu spune:

   Salut, am vorbit si eu la 004781503361, la fel mi s-a spus, au plecari pe 10 si pe 20 sep,vin ei cu autocarul si iau oamenii de prin tara ….Daca nu platesti taxa aici pt udi, trebuie sa ai bani de mancare pt. 21 de zile pana incepi munca. Nu stiu ce sa cred!

   • andreea spune:

    este teapa….pe data de 10 cand sunt plecarile te amana iar de pe 20 deja nu mai raspund la telefon. am patit-o.

    • Dan spune:

     In primul rand referitor la orice anunt de loc de munca,in cazul in care este specificata firma, obligatoriu mergeti pe google si cautati detalii despre ea(site oficial,mail,fax,telefon si cel mai important profilul firmei(in ce domeniu activeaza)

     Acum in legatura cu Norvegia ,cu parere de rau va spun ca este pacaleala la drumul mare: aici aveti detalii despre compania Ragnar J Svinningen As

     http://www.bloomberg.com/profiles/companies/4397865Z:NO-ragnar-j-svinningen-as

     Site-ul oficial nu functioneaza,desi compania exista !
     http://www.svinningen.no


     Company Profile
     Sector: Consumer Discretionary
     Industry: Home & Office Products
     Sub-Industry: Home & Office Furnishings

     Ragnar J Svinningen AS was founded in 1960. The Company’s line of business includes the wholesale distribution of flowers, nursery stock, and florist supplies.”

     Asta scrie pe site despre firma.
     Dupa cum vedeti nu are treaba cu procesarea de fructe si legume.

     Aranjamente florale,instrumente de gradinarit si consumabile florarii si altoaie, butasi de flori etc.Vanzarea se face en-gros in cantitati masive.

     Ca ramura secundara se ocupa cu mobilierul de birou cat si de uz general.

     Deci…
     Multa atentie

     Eu daca as vrea sa plec,in primul rand as face-o in felul urmator:

     Bani de supravietuire/buzunar
     Viza de turist
     Vizita la ambasada din Romania a tarii in cauza
     Vizita la ambasada Romaniei din tara respectiva
     Interesare locuri de muna ori prin fortele de munca de acolo ori direct la angajator in domeniul in care sunt calificat sau despre care m-am documentat in prealabil inainte de plecarea din tara.
     Restul este istorie…
     Multa Bafta si Curaj!!

  • hary spune:

   Buna ziua,
   Va rog sa imi spuneti daca a reusit cineva sa plece in Norvegia prin intermediul anuntului d-nului Horvat Cristian . Multumesc!

 46. eva spune:

  Buna!a reusit cineva sa plece in Norvegia la lucru?

 47. daniel marian spune:

  nu va duceti cu Horvath Mihai,sau cu alti excroci totu e o mareeeee pacalealaaa o sa va ceara prima data sa deschideti un cont in euro apoi sa va formati o echipa de 3 pers de preferinta una de peste 30 de ani apoi o sa va dea un cont din almeria pe numele castillio rodriguez in care sa depuneti 70 euro de persoana pt permis de sedere(el fiind gratis in realitate)eram so patim si noii daca nu citeam aici toate comentariile toti care cer bani inainte indif de tara in care va duceti e teapa sau sa nu va duceti la firme precum buc tim arad etc care cer sa va duceti la ei la firma si sa dati intre 500 si 650 de lei pt contract de mediere eu am patito la bucuresti am dat cu maicamea cate 650 de lei de pers si in fiecare luna ne minteau ca sa asteptam si dif motive cititi cu atentie cum fac ei: trimit cu adev un om la munca din fiecare oras sa se duca vorba mai dep asa au luat o vecina dea mea si mam luat dp ea ca e firma serioasa dar e teapa a 2 oara cnd sa dus vecina nu au mai chemato si a dat banii degeaba nu va duceti la firme deastea CA SA PLECATI CU ADEVARAT LA MUNCA CAUTATI PERSOANA FIZICA CARE SA VA ZICA CA DATI COMISIONU DIN PRIMU SALARIU SI DEAICI SA NU VA CEARA NIMIK ASTA E GARANTAT RESTU CU BANI INAINTE NU VA DUCETI ORICAT DE DISPERATI ATI FI SA MUNCITI CITITI BINE CE VAM ZIS SI AVETI MARE GRIJA
  DOAMNE AJUTA!

 48. roxana spune:

  Mi se pare ca si cu Dl. Horvat Cristian cu anunt pe Olx este la fel.
  Pe acesti oameni nu ii verifica nimeni ? Posteaza anunturi cum vor de capul lor si prostesc lumea ,nu vand pantofi sa nu fie verificati….
  Exista vreo varianta sigura prin care sa poti ajunge acolo la munca sigura?

 49. edyionut1 spune:

  Probabil exista o varianta sigura,eu inca nu am descoperit-o.Tot ce pot recomanda este sa va faceti CV in format Europass(de preferat in Engleza sau Germana) si sa intrati pe http://www.nav.no la sectiunea job-uri(site-ul este in norvegiana dar are si optiune in engleza),selectati domeniul de lucru si aplicati in toate orasele(atentie mare cum faceti CV -ul neaparat cu scrisoare de intentie).Eu asta fac si astept sa vad daca am noroc sa fiu contactat de acolo de vreun angajator!Cam atat poti sa faci singur singurel de acasa fara nici un fel de risc.In speranta ca v-am ajutat cu ceva,bafta la toata lumea!!!!:))

 50. Dan spune:

  In primul rand referitor la orice anunt de loc de munca,in cazul in care este specificata firma, obligatoriu mergeti pe google si cautati detalii despre ea(site oficial,mail,fax,telefon si cel mai important profilul firmei(in ce domeniu activeaza)

  Acum in legatura cu Norvegia ,cu parere de rau va spun ca este pacaleala la drumul mare: aici aveti detalii despre compania Ragnar J Svinningen As

  http://www.bloomberg.com/profiles/companies/4397865Z:NO-ragnar-j-svinningen-as

  Site-ul oficial nu functioneaza,desi compania exista !
  http://www.svinningen.no


  Company Profile
  Sector: Consumer Discretionary
  Industry: Home & Office Products
  Sub-Industry: Home & Office Furnishings

  Ragnar J Svinningen AS was founded in 1960. The Company’s line of business includes the wholesale distribution of flowers, nursery stock, and florist supplies.”

  Asta scrie pe site despre firma.
  Dupa cum vedeti nu are treaba cu procesarea de fructe si legume.

  Aranjamente florale,instrumente de gradinarit si consumabile florarii si altoaie, butasi de flori etc.Vanzarea se face en-gros in cantitati masive.

  Ca ramura secundara se ocupa cu mobilier de birou cat si de uz general.

  Deci…
  Multa atentie

  Eu daca as vrea sa plec,in primul rand as face-o in felul urmator:

  Bani de supravietuire/buzunar
  Viza de turist
  Vizita la ambasada din Romania a tarii in cauza
  Vizita la ambasada Romaniei din tara respectiva
  Interesare locuri de muna ori prin fortele de munca de acolo ori direct la angajator in domeniul in care sunt calificat sau despre care m-am documentat in prealabil inainte de plecarea din tara.
  Restul este istorie…
  Multa Bafta si Curaj!!

 51. Dan spune:

  @Andreaa

  Detalii firma mentionata de tine:

  http://www.bloomberg.com/profiles/companies/4390201Z:NO-bernh-botolfsen-import-as

  De data aceasta “baietasii” s-au orientat la o firma de profil.
  Miciunica s-a gasit la adresa reala a firmei cat si la numerele de telefon.

  Site-ul oficial care parola!
  Asta e si mai ciudat,nici la SRI sau SIE nu se intampla asta 🙂 Ma refer la prezentarea generala a site-ului nu la accesarea bazei de date 🙂

  Este posibil sa fie persoane neserioase in complicitate cu baietasii,deoarece nu cred ca sunt firme fantome,desi marturisesc ca nu am certatat pana-ntr-acolo…

  Numai Bine!

  • Ciprian spune:

   Buna seara , am am citit comentarile voastre , ok poate aveti dreptate ,dar concret a luat cineva teapa cu firma Svinniger Ragnar ? eu de ex . am trimis bani sa plec acum sa vedem ce se intampla, dar numarul de telefon este asemanator cu cel de la firma din Norvegia si unde am intrat eu , nu se specifica profilul firmei decat iti dadea nr. de telefon contact .

 52. A spune:

  Domnul cu teapa a revenit pe piata muncii. Era cat pe ce sa intru si eu in jocul lui. Noroc cu acest site.

  Mi-a trimis email:
  noua adresa de email este: [email protected]

  Buna ziua.
  In urma convorbirii telefonice,va trimit detaliile.

  1.Locatie :
  Norvegia – Oslo,Bergen,Stavanger.
  Sedii :
  Norvegia – Oslo.
  Suedia – Stockholm.
  Spania – Almeria.

  2.Salarizare si program de munca :
  29.000 Koroane Norvegiene = 3.000 € /luna NET ( 12 si 27 a fiecarei luni ).
  8 ore / zi .
  5 zile / saptamana.

  3.Contract de munca :
  6 – 12 Luni,cu posibilitate de prelungire.
  Pe durata Contractului se pot face intreruperi,in cazul persoanelor care doresc sa mearga in Romania ( zilele lipsite ,nu sunt platite ).
  Asiguarea Sociala este suportata de catre Angajator.
  Drept la Concediu cu plata – da ( doar in cazul persoanelor care semneaza Contractul pe o perioada de 12 luni ).

  4.Tipul muncii :
  Personal necalificat.
  Sere industriale de legume si fructe + Depozite ( citrice import Spania ).
  Procesarea fructelor si legumelor,sortare la banda conservat si etichetat.

  5.Cerinte :
  -Femei,barbati sau cupluri
  -Echipe formate din 3 membri care vor locuii in acelasi apartament.
  -Varsta 18 – 58 ani.
  -Carte de Identitate sau Pasaport ( nu sunt obligatorii ambele ).
  -Permis de Sedere cu Drept de Munca pe Teritoriul Norvegiei ( Permis U.D.I. )-Informatii pentru obtinerea acestuia aveti in punctul 6.
  – Nu este necesara cunoasterea limbii Norvegiene sau Engleze.

  6.Transportul Romania – Norvegia :
  Este asigurat,gratuit de catre angajator.
  Plecari in data de 28.10.2015 si 10.11.2015.
  Permisul U.D.I. se va obtine gratuit in Norvegia intr-un interval de 21 – 25 zile ( in acest interval nu se poate muncii ).
  Fiecare candidat va trimite prin fax sau scanat prin email urmatoarele documente :
  a ) Carte de Identitate sau Pasaport ( nu sunt obligatorii ambele ).
  b ) Extras de cont,din care sa rezulte,ca detine bani pentru a-si asigura mancarea pana la obtinerea permisului U.D.I.

  Candidatii care doresc obtinerea permisului U.D.I. inainte de plecare ( pentru inceperea muncii intr-un interval de 1 – 2 zile ) ,au aceaata posibilitate prin semnarea cererii U.D.I. care este adaugata in acest email.Cererea va fi depusa la institutiile de stat acreditate din Norvegia ( dupa complectarea ei de catre avocat pe baza C.I. ) iar Permisul U.D.I. va fi scos de catre fiecare candidat personal in momentul ajungerii in Norvegia.
  Onorariul avocatului este in valoare de 60 € ( taxa se percepe in avans ).

  7.Cazarea :
  Se face gratuit in apartamente, dotate cu toate utilitatile , bucataria este la comun.

  8.Inscriere :
  Pentru inscrieri ne puteti suna la numerele afisate.
  Luni – Vineri 08.30 – 15.00
  Telefon sediu central :
  +46855920978
  +46855923425
  Dl. Horvat Cristian
  Fax sediu Norvegia :
  +4781503200.

  http://olx.ro/oferta/joburi-in-norvegia-suedia-agricultura-ID4OCWK.html#2c9c76ddb5

 53. edyionut1 spune:

  Nu,din cate stiu eu nu a plecat nimeni cu acest domn(Horvath).Eu sunt comvins ca e TEAPA 100%.Nu trimiteti bani absolut nimanui pentru nimic.Permisul de munca si celelalte acte se obtin acolo in baza unui contract de munca(si nu costa nimic).

 54. Ciprian spune:

  Este teapa 100% eu am vrut sa plec , am achitat taxa si ma duce cu vorba , chiar ma si amenintat ca ma baga Intr-un porbagaj si ma rezolva ,gura de ei , eu nu plang pentru niste bani, omenia mai presus de toate pentru cine se crede om si nici nu imi este frica de ei ca nu am cum sa ma rafuiesc cu bau , bau, fratilor nu da-ti bani degeaba decat daca este ceva concret prin firme care lucreaza cu EURES, restul este istorie, bafta la toata lumea

 55. sergiu spune:

  buna seara
  a plecat cineva cu Horvat Cristian?

  • Anonim spune:

   Deci…a plecat cu Horvat Cristian asta cineva sau nu ?

   • Andreea spune:

    Si noi asteptam sa plecam cu dl Horvat…a spus ca plecam pe 28 acum plecam duminica “cica”

   • Andreea spune:

    Si am platit si pt permise de munca…

    • A spune:

     Dl Horvat e un pacalici. Nu trebuie sa platesti pentru permis. E gratis! Trebuia sa cititi pe internet, iar acolo unde gasiti pagini in alta limba sa le traduceti cu google. Nu o sa plecati niciodata in Norvegia. Totul e o minciuna. Nene Horvat, ca domn sigur nu e, isi face bani de Craciun prin anunturi cu locuri de munca false.

     • Andreea spune:

      m-am convins de Horvat Cristian asata….Dumnezeu e sus si vede 😉 tarziu am depistat ca are o multime de anunturi postate cu numele de Anca,Irina etc…dar aceelas nr de tel…deci asa puteti verifica asazisele firme care recruteaza persoane pt munca in strainatate….copiati nr de tel si il puneti pe google acolo va vor aparea toate “locurile de munca” cu aceelas nr de tel…pana acum am gasit o sumedenie de tepari…

 56. Stefan spune:

  E o mare pacaleala…nu trimiteti bani..pentru munca norvegia pe 3000 de euro…va cere 60 de euro sa nu ii trimiteti ca nu plecati nicaieri..Aveti mare grija..

 57. Stefan spune:

  0035 89 23 16 55 38. Mare grija la acest numar de telefon…e pacaleala..va ia bani..netul e invadat cu anunturi pentru sere in norvegia…cu acest numar de telefon..mare grija ca daca platiti ramaneti fara bani

  • Ciprian spune:

   Este o teapa ordinara care am luat-o si eu ,am crezut minciuni pe bani mei de la niste oameni fara noima de caracter care calca pe cadavre si se folosesc de suferinta si neajunsurile oamenilor . O firma serioasa niciodata nu cere bani inainte nici macar pentru deplasarea in alta tara restul este istorie .

 58. Danila Petru Florin spune:

  Bun articolul. Eu sunt interesat de un loc de munca in Norvegia, domeniul constructiilor.

 59. Cristi spune:

  A auzit cineva de Csupori Roman , el zice ca este din Oradea si are anunturi si pe olx si pe lajumate.cu oferte de munca in Norvegia de genu salar de 3000 de euro , cazare gratuita,pe oferta care mi.a trimis.o sunt doua numere de telefon . un numar pe Suedia care a raspuns el si un numar pe Norvegia pe care eu nu am sunat.Ca si la cei mai sus a cerut 50 de euro taxa pentru obtinerea permisului u.d.i., moment in care am inceput sa caut situatii asemanatoare si se pare ca este vorba de o adevarata retea de insealatorie.Adtept mesaje de la cei care au avut de a face cu individul de mai sus.numarul de suedia este +46855924311, sunati sa va convingeti , este prea frumos sa fie adevarat , in agricultura cred ca nici norvegienii nu au salariile de genu asta,am uitat sa scriu joburile sunt tot la sere, depozite de legume, fructe

 60. edyionut1 spune:

  Este pacaleala 100%,sa nu trimiti niciun ban pt ca nu vei pleca nicaieri.Acest individ da pe site-uri gen Olx,anunturi de acest gen de mai bine de doi ani(bineinteles cu identitati diferite dar tot timpul din Oradea).Este un excroc “cu vechime”,care a pacalit foarte multe persoane.

  • Sustrean spune:

   Da si eu cu inca cativa am fost inselati de acest Csupori Roman….plecarea trebuia sa fie sambata in 16 .01 dar se pare ca “stimatul”nu mai raspunde numarului +420774660386 el este un MARE EXCROC !!! Nu va lasati inselati si bineinteles taxa era de 50 euro pt permisul U.D.I.

 61. viviana spune:

  Ciudat este faptul ca dupa ce lumea a aflat de dl.Csupori Roman cat este de neserios, acesta a sters toate anunturile.Aveti grija ca acum sigurat el va posta anunturi sub o alta identitate.

 62. viviana spune:

  Csupori Roman este un mare EXCROC.

 63. Aly Alberto spune:

  A plecat cineva cu>??

  8.Inscriere :
  Inscrierile se pot face telefonic sau personal la sediu:
  Norvegia:
  Notteroveien 1 3126 Tonsberg.
  GRO INDUSTRIER AS
  Spania – Almeria (central).
  Luni – Vineri 09.30 – 15.00.
  Resurse umane:
  Chirilă Cristian
  004721935310

 64. AndreiAndu spune:

  Deci oferta aceasta e teapa?
  Norvegia,Oslo + U.D.I.(fișier atașat)

  1.Locatie Job :
  Norvegia – Oslo,Bergen,Stavanger.

  2.Salarizare și program de muncă :
  Schimbul 1: de la 06:00 pana la 14:00
  Schimbul 2: de la 14:00 la 22:00
  Schimbul 3: de la 22:00 la 06:00
  29.000 Koroane Norvegiene = 3.000 € /lună NET (05 si 21 a fiecarei luni).
  40 ore / saptămână.
  + ore suplimentare.

  3.Contract de muncă :
  6 – 12 Luni,cu posibilitate de prelungire.
  Pe durata Contractului se pot face intreruperi,in cazul persoanelor care doresc să meargă in România (zilele lipsite ,nu sunt plătite).
  Asigurarea Socială este suportată de către Angajator.
  Drept la concediu cu plată – da (doar in cazul persoanelor care semnează Contractul pe o perioadă de 12 luni).

  4.Tipul muncii :
  Personal necalificat.
  Depozite de legume și fructe .
  Procesarea fructelor si legumelor,sortare la bandă,
  conservat și etichetat.
  Manipularea mărfurilor din depozit.
  Mutarea bunurilor și produselor in depozit.
  Selectarea și ambalarea produselor pentru expediere.
  Incărcarea și descărcarea mărfii și produselor din depozit.
  Orice alte responsabilitati cerute de superiori.

  Cursuri de initiere:
  Participarea la cursurile de pregătire este obligatorie pentru toti lucrătorii. Perioada de pregătire dureaza intre 2 si 4 zile, in functie de abilitatea fiecaruia de a asimila informatiile prezentate.

  5.Cerinte :
  -Femei,bărbati,cupluri
  -Echipe formate din 3 membri care vor locuii in acelasi apartament.
  -Varsta 21 – 55 ani.
  -Pasaport sau C.I.emisâ dupâ anul 2009.
  -Permis de ședere cu drept de muncă pe teritoriul Norvegiei (Permis U.D.I )-se poate obtine gratuit in România ,2-3 zile(se percepe taxa de garantie returnabilă,50€ in avans) sau gratuit in Norvegia (21 zile),in acest interval nu se poate muncii.
  -Nu este necesară cunoașterea limbii
  Norvegiene sau Engleze.

  6.Transportul România – Norvegia :
  Este asigurat,gratuit de catre angajator(doar in cazul persoanelor care detin acte in regulã).
  Plecări in data de 05.02.2016. si 20.02.2016.
  Fiecare candidat va trimite scanat prin email urmatoarele documente :
  Copie Pasaport sau C.I.
  Nu se cere cazier,candidatii vor fi verificati pe siteul Ministerului Justitiei : http://www.portal.just.ro
  Vizitele medicale se vor face odată la 6 luni in Norvegia.
  Transportul cazare – loc muncă este asigurat gratuit.

  7.Cazarea :
  Se face gratuit in apartamente, dotate cu toate utilitatile ,bucătăria este la comun.

  8.Inscriere :
  Inscrierile se pot face telefonic sau personal la sediu.
  Sedii:
  Norvegia – Oslo.
  Republica Cehâ – Praga.
  Luni – Vineri 08.30 – 15.00.

  Resurse umane :
  Csupori Roman
  004721935310
  00420777563081
  *Sunaţi insistent.

  • AndreiAndu spune:

   Mentionez ca respectivul Csupori Roman trebuie sa ma contacteze in 2-3 ore, banuiesc ca nu se va mai intampla…

   • Stefan spune:

    Nu trimiteti bani…nu plecati nicaieri…totul e o mare pacaleala..reclamati-l la politie..faceti ceva ca altfel va continua sa va pacaleasca..

 65. Aly Alberto spune:

  Partile contractului:
  Angajator, persoana juridica, Coca-Cola Enterprises Ltd cu sediul in Enterprise House,Bakers Rd,Uxbridge, Middlesex UB8 1EZ,Regatul Unit , reprezentata legal prin Achimfiev Alexandru cu domiciliul in Mun. Tulcea sos. Barajului … in calitate de Super-Visor

  Stie cine a daca este adevarat sau nu?

 66. gigi spune:

  vedeti ca mai are 2 anunturi pe olx sub numele de cristisau chrila puse chiar azi

  • laurentiu spune:

   are anunt pe la jumatate.ro acuma ..Plecare 10.04.2016

   Salarizare:
   Pentru angajaţii permanenţi,muncitori necalificaţi: 186,93 coroane norvegiene/oră;
   Ore suplimentare în weekend, sărbători legale, se plătește un spor de 25% pe ora lucrată. salar lunar net 176 ore :32.900 NOK = 3400 €. plăţile se vor efectua în data de 05 si 21 a fiecărei luni.

   Program de muncă:
   40 ore/săptămână.
   Ore suplimentare opţional. Schimbul 1: de la 06:00 până la14:00.
   Schimbul 2: de la 14:00 la 22:00.

   Contract de muncă:
   12 luni,cu posibilitate de prelungire.
   Asigurare socială suportată de către angajator.
   Drept la concediu cu plată.
   Îmbrăcăminte de lucru.
   Încălțăminte de muncă cu protectie lejeră si potrivire optimă.
   Mănuși de protecţie.

   Tipul muncii:
   Personal necalificat.
   Depozite ,de legume și fructe importate,procesarea fructelor si legumelor,sortare la bandă,conservat și etichetat,manipularea mărfurilor din depozit,mutarea bunurilor și produselor in depozit,selectarea și ambalarea produselor pentru expediere,încărcarea și descărcarea mărfii și produselor din depozit.
   Nu este necesară cunoașterea limbii Norvegiene sau Engleze.

   Cursuri de iniţiere:
   Participarea la cursurile de pregătire este obligatorie pentru toţi lucrătorii.
   Perioada de pregătire dureaza intre 2 si 4 zile,în funcţie de abilitatea fiecăruia de a asimila informaţiile prezentate.

   Cerinte :
   Femei,bărbaţi,cupluri.
   Echipe formate din 2 persoane care se cunosc și respectă reciproc.
   Vârsta 21 – 55 ani.
   Pașaport sau carte de identitate emisâ dupâ anul 2009.
   Permis de ședere cu drept de muncă pe teritoriul Norvegiei,U.D.I.
   Permisul U.D.I. se obţine gratuit în Norvegia,intervalul de obţinere este de de 21 – 25 zile în cazul persoanelor care vor veni pe cont propriu.
   Permisul de muncă se poate obţine și in Romania contra sumei de 60€ (taxa se percepe in avans).
   Formularele necesare pentru obţinerea permisului U.D.I. se vor trimite prin email.

   Transport:
   România – Norvegia,este asigurat door to door,gratuit de către angajator doar in cazul persoanelor care depun actele înainte de a ajunge în Norvegia,pentru a începe munca în două zile.
   Durată transport aprox. 30 ore.
   Bagaje 2/persoană,max. 25kg.
   Transportul cazare – loc de muncă este asigurat gratuit.

   Cazare: Apartamente. camere 2+1/apartament.
   Bucătarie 1/apartament.
   Grup sanitar 1/apartament. Apartamentele sunt dotate cu toate utilitățile + conexiune internet.
   Membri/apartament: 3 -4
   Costurile de intreţinere lunare sunt suportate de către angajat aproximativ (transformat in Euro), 150€/apartament,această sumă fiind împărțită între toti membri apartamentului.
   Chiria apartamentului este suportată in totalitate de catre angajator.

   Telefon:
   004721966147
   004721966148
   +47 valabil minute zona 2 sau credit.
   0046842002044
   +46 valabil minute UE.
   Luni – Vineri 09.30 – 15.00
   ASKOY BYGGSENTER AS Strusshamn Senter 5318 Information Services (Europe)

 67. laurentiu spune:

  are anunt pe la jumatate.ro acuma ..Plecare 10.04.2016

  Salarizare:
  Pentru angajaţii permanenţi,muncitori necalificaţi: 186,93 coroane norvegiene/oră;
  Ore suplimentare în weekend, sărbători legale, se plătește un spor de 25% pe ora lucrată. salar lunar net 176 ore :32.900 NOK = 3400 €. plăţile se vor efectua în data de 05 si 21 a fiecărei luni.

  Program de muncă:
  40 ore/săptămână.
  Ore suplimentare opţional. Schimbul 1: de la 06:00 până la14:00.
  Schimbul 2: de la 14:00 la 22:00.

  Contract de muncă:
  12 luni,cu posibilitate de prelungire.
  Asigurare socială suportată de către angajator.
  Drept la concediu cu plată.
  Îmbrăcăminte de lucru.
  Încălțăminte de muncă cu protectie lejeră si potrivire optimă.
  Mănuși de protecţie.

  Tipul muncii:
  Personal necalificat.
  Depozite ,de legume și fructe importate,procesarea fructelor si legumelor,sortare la bandă,conservat și etichetat,manipularea mărfurilor din depozit,mutarea bunurilor și produselor in depozit,selectarea și ambalarea produselor pentru expediere,încărcarea și descărcarea mărfii și produselor din depozit.
  Nu este necesară cunoașterea limbii Norvegiene sau Engleze.

  Cursuri de iniţiere:
  Participarea la cursurile de pregătire este obligatorie pentru toţi lucrătorii.
  Perioada de pregătire dureaza intre 2 si 4 zile,în funcţie de abilitatea fiecăruia de a asimila informaţiile prezentate.

  Cerinte :
  Femei,bărbaţi,cupluri.
  Echipe formate din 2 persoane care se cunosc și respectă reciproc.
  Vârsta 21 – 55 ani.
  Pașaport sau carte de identitate emisâ dupâ anul 2009.
  Permis de ședere cu drept de muncă pe teritoriul Norvegiei,U.D.I.
  Permisul U.D.I. se obţine gratuit în Norvegia,intervalul de obţinere este de de 21 – 25 zile în cazul persoanelor care vor veni pe cont propriu.
  Permisul de muncă se poate obţine și in Romania contra sumei de 60€ (taxa se percepe in avans).
  Formularele necesare pentru obţinerea permisului U.D.I. se vor trimite prin email.

  Transport:
  România – Norvegia,este asigurat door to door,gratuit de către angajator doar in cazul persoanelor care depun actele înainte de a ajunge în Norvegia,pentru a începe munca în două zile.
  Durată transport aprox. 30 ore.
  Bagaje 2/persoană,max. 25kg.
  Transportul cazare – loc de muncă este asigurat gratuit.

  Cazare: Apartamente. camere 2+1/apartament.
  Bucătarie 1/apartament.
  Grup sanitar 1/apartament. Apartamentele sunt dotate cu toate utilitățile + conexiune internet.
  Membri/apartament: 3 -4
  Costurile de intreţinere lunare sunt suportate de către angajat aproximativ (transformat in Euro), 150€/apartament,această sumă fiind împărțită între toti membri apartamentului.
  Chiria apartamentului este suportată in totalitate de catre angajator.

  Telefon:
  004721966147
  004721966148
  +47 valabil minute zona 2 sau credit.
  0046842002044
  +46 valabil minute UE.
  Luni – Vineri 09.30 – 15.00
  ASKOY BYGGSENTER AS Strusshamn Senter 5318 Information Services (Europe)

 68. ionita nicolae spune:

  salut fourum!
  este cineva care cunoaste bine legea in norvegia,suntem un grup de 4 muncitori careen simtim pacaliti din multe parti de vedere,cea mai actuala este cu zilele de sarbatoare 24,25,29 martie,cu 2 zile inainte neau comunicat ca daca lucram vom fi platiti dublu daca stam acasa 7,5 ore.noi am lucrat,astazi au venit si au spus ca nu ne platesc dublu,este legal cea ce fac? sau nu?

 69. Cristi spune:

  Este in anunt pe La jumate pt Norvegia pt sort at si etichetat colete Nr tell 004721930631 Tot asa cere 50 euro Ce credeti. ???
  Teapa nu sau a mai plecat cineva ????

 70. Cristi spune:

  Este in anunt pe La jumate pt Norvegia pt sort at si etichetat colete Nr tell 004721930631 Tot asa cere 50 euro Ce credeti. ???
  Teapa nu sau a mai plecat cineva ????

 71. Balogh Alexandru Ioan spune:

  Salut si eu am gasit un anut pe la jumatate
  Acceptă echipe 2 – 4 membri.
  Înscrierile se fac doar telefonic.

  Nr. Norvegia:
  004721953791 ; nr.non UE,poate fi apelat doar cu,prepay credit sau fix,
  Nr. Finlanda:
  00358923161980, nr. UE,poate fi apelat cu orice opțiune de minute sau credit.

  Contractor norvegian recrutează în vederea
  angajării pentru poziția warehouse operative la depozite de renume din Norvegia cu plecare imediata în Bergen.
  Depozit de electronice, munca în general nu este grea,mediu foarte plăcut și respectuos.
  Nu se cere cunoașterea altor limbii în afară de l.română.

  Fișa postului:
  – manipulare mărfuri generale, ambalare, etichetare, livrarea mărfurilor din depozit pe bază de facturi, citire cod bare.
  – perioadă de contract nedeterminată, ongoing,cu posibilitate de întrerupere temporală sau totală la cererea angajatului.

  Se oferă:
  – se incepe cu 3.200€ și se ajunge la 4.000€ ture zi/noapte.
  – minim 37.5 ore/saptamana+overtime (de regula se lucreaza peste 40 ore/saptămână)
  – cazarea este oferită gratuit doar la cerere, nu este obligatorie pentru cine are unde să locuiască/sau dorește să se descurce pe cont propiu în locația unde este repartizat.

  CERINTE
  – Carte de identitate emisa dupa anul 2009 sau(ori) pașaport.
  – nu se cere experiență în depozite (dacă este, cu atât mai bine), insă se va face induction la sosire, apoi se va incepe imediat munca.
  – fără probleme medicale grave.
  – persoane harnice și motivate pentru a câștiga un salariu foarte bun.
  – Permis de ședere cu drept de muncă pe teritoriul Norvegiei – se trimite prin email sau fax.

  Avantaje:
  – angajare directă.
  – salar săptămânal.
  – fără intermedieri.
  – masă asigurată.
  Oare e teapa si asta cere 70 Euro pe un con, dar inca nu am primit nr de cont acum astept si eu Nr meu de contatct daca stie ceva cineva daca e teapa multumesc.

 72. george spune:

  A plecat cineva in Norvegia? Acum a aparut pe lajumate.ro si olx un domn care cere 70 euro pentru acte. Banii trebuie pusi in contul Jose Castillo Rodriguez. nr tel. 0046855925524

  • Marius spune:

   Eu am sunat direct la sefu pacala
   In norvegia la fel grup 3pers.70 euro..etc mam plictisit.ma enervez iau bilet pina la oslo ca sa nu ma mai minta nimeni si am sa ma conving.voi lasa un mesaj pt cei ce vor sa munceasca in norvegia daca nu plec saptina ce vine la germania sofer.

 73. nomad spune:

  RECENT, MULȚI OAMENI AU FOST VICTIME ALE BINAR ÎNȘELĂTORIE ON-LINE
  UNELE COMERȚULUI ȘI PIERDE TOATE DE DEPOZIT, ÎN TIMP CE ALȚII SUNT VICTIME ALE FALS
  SISTEM DE BROKERAJ, LĂCOMIA AU FĂCUT MULTE PENTRU A PIERDE BANI ȘI SUNT
  AICI SĂ VĂ SPUN CĂ PUTEȚI RECUPERA TOATE SAU O PARTE DIN TOATE DEPOZIT
  CU (API SCRIPT ) PENTRU A FACE O INVERSA DE PLATĂ, CU DR. DE NOMAD
  E-MAIL-L LA ,,,,,, [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *