Greva profesorilor continua si afecteaza viitorul a numerosi tineri

Nemulțumirile profesorilor încep să afecteze viitorul tinerilor într-un mod vizibil. Școala Rosenborg din Trondheim va fi închisă cel puțin până joi, dacă greva profesorilor va continua. Asta înseamnă că unii dintre elevi nu vor mai avea ofertă de școlarizare și nici posibilitatea de a-și continua studiile. Liceul are în total 54 de profesori, însă dintre aceștia, numai 17 au întâmpinat ieri cei patru sute șaptezeci și cinci de elevi care ar fi trebuit să înceapă un nou an școlar.

Majoritatea profesorilor se află în grevă încă de săptâmâna trecută. Acum însă, elevii au de suferit. Numai 150 de elevi vor primi o ofertă de școlarizare, atâta timp cât este grevă, a declarat Mette Winsnes Raberg, directorul liceului.

Selecția elevilor este strâns legată de greva profesorilor. Restul liceenilor vor fi nevoiți însă să plece acasă, pierzând șansa de a studia mai departe.

În total, ieri au fost în grevă circa 8000 de profesori. Se pare însă că numărul elevilor care au avut de suferit din această cauză a ajuns la câteva zeci de mii. Mai exact, 65.000 de elevi nu au intrat la ore. Majoritatea dintre ei, adică în jur de 38.000 de elevi sunt din școala primară, iar ceilalți din gimnaziu.

Sursa: www.norwaytoday.info și www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *