Asociatia românilor din Norvegia participa la protestul de la Oslo privind Barnevernet

Printr-un comunicat trimis redacției, Asociația românilor din Norvegia anunță membrii și simpatizanții că Biroul de Conducere al organizației a decis să participe la demonstrația de protest privind Barnevernet, organizată în fața Parlamentului Norvegian, sâmbătă, 20 februarie, orele 15.00 – 19.00.

În comunicat sunt menționate opt solicitări adresate instituției ”Protecția Copilului” și Parlamentului, pe care reprezentanții Asociației românilor din Norvegia le vor susține la protest:

 1. Redactarea de către Barnevernet al unui ”ghid pentru părinți”, măcar în limba engleză; mai multe posibilități de informare privind legea Protecției Copilului și normele de aplicare a acesteia, într-o limbă accesibilă tuturor imigranților.
 1. Asigurarea pentru cei 18 copii de origine română, aflați în acest moment în îngrijirea Barnevernet, a accesului la exersarea limbii materne, a practicării religiei părinților și la cunoașterea obiceiurilor și tradițiilor românești.
 1. Când se impune luarea unui copil în plasament, prima opțiune, care să fie luată în considerare de către Barnevernet, să fie plasarea copilului în familia extinsă a părinților.
 1. Respectarea dreptului natural al copilului de a fi plasat într-o familie formată din mamă și tată.
 1. Audierile copiilor de către Barnevernet să fie făcute cu înștiințarea părinților și în prezența ”indirectă” a acestora sau a unui reprezentant al acestora.
 1. Definirea clară (cu exemple) a următoarelor noțiuni: ”neglijență”, ”abuz psihic”, ”violență verbală”, ”interes superior al copilului”.
 1. Accesul autorităților române (consul, ambasador) la copiii de origine română preluați în plasament, prin cunoașterea locului unde aceștia sunt plasați și prin drept de vizită.
 1. Înființarea unei comisii parlamentare de control, care să verifice și să reevalueze acele cazuri în care există suspiciuni de încălcare a procedurilor legale sau a drepturilor omului.

Comunicatul este semnat de președintele asociației, Emanuel Sorin Cioacă și poartă ștampila Asociației românilor din Norvegia (Rumensk Forening i Norge).

Asociația românilor din Norvegia participă la protestul de sâmbătă, 20 februarie, din fața Parlamentului Norvegian. În…

Posted by Emanuel Sorin Cioaca on Sunday, 14 February 2016

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

12 Responses to Asociatia românilor din Norvegia participa la protestul de la Oslo privind Barnevernet

 1. Astrid spune:

  Excelenta initiativa! Tot respectul celor care nu au uitat ce inseamna demnitatea umana si nu si-au uitat originile!

 2. Ana Cimuca spune:

  E bine si asa mai tirziu…decit deloc. Doamne ajuta, Doamne da izbinda !

 3. Steliana spune:

  Rdagii mei , cand folositi exprimarea mama si tata
  nu se intelege clar barbat si femeie.
  Si familia de homosexuali are mama si tata (de acelasi sex)

 4. Steliana spune:

  Cer scuze , m-am grabit;
  DRAGII MEI,(am vrut sa scriu) ma bucur mult pentru faptul ca participati la protestul din 20 Feb , la Oslo.
  Am fi venit si noi ca familie , speram insa ca o sa fie un numar mare , mai ales acum cand am aflat ca Matei si Ioan aveau vanatai pe trupul lor. Cum am putea ramane linistiti?
  Ne rugam pentru biruinta !
  Lumina lumineaza in intuneric , si intunericul nu a biruit-O !

 5. Timofei Lidia spune:

  Dumnezeu sa fie cu fiecare familie necajita si sa pazeasca copilasii acolo unde sunt dati ! Sa inmoaie inima familiilor norvegiene care au copii in ingrijire ! Sa faca Dumnezeu ca orice manifest sa fie spre slava Lui si El sa dea izbanda ! .-

 6. cris spune:

  Ar fi indicat sa fie prezent si un reprezentant al Consulatului Român; Norvegia nu mai e o țară de luat in considerare: nimic transparent in procedurile barnvrntului (voit stâlcit), protejată de un guvern sozial-demokrat de tip ateu. Cum pot miniștrii și parlamentarii norvegiei să tolereze o organizație mafiotă, decentralizată și să mai spună că “fac treabă bună”? Au încălcat drepturi ale omului (la fel ale copiilor)recunoscute la nivel internațional! Când se vor trezi din beția bunăstării? Dumnezeu să aibă milă de toți. Jos barnevernet! Jos mafia! Jos criminalii!

 7. zorica spune:

  initiativa foarte buna dar prea cu manusi fata de o institutie care a provocat atata durere in inima atator parinti si copii .mai mult curaj dragi romani si norvegieni Dumnezeu e de partea FAMILIEI unite.DUMNEZEU sa dea biruinta !

 8. maria spune:

  dumnezeu sa va dea putere sa faceti totul pt copiii rapiti si sa nu se mai intimple asemenea atrocitati. speram din tot sufletul ca dumnezeu sa dea izbinda si sa mai avem un timp de libertate sa ne mai bucuram de copiii nostri.daca nu se rezolva cele cerute de dvs ,atunci toti romanii ar trebui sa parasiti norvegia ,dar daca acum nu se rezolva in norvegia ,atunci o sa se implementeze barnevernet si in romania ,pt ca au fost anul trecut o trupa de psihologi norvegieni sa invete psihologii romani sa faca ca la norvegia .si apoi norvegia da si bani la romani pt protectia sociala ,asa ca va dati seama ce o sa urmeze si la noi .DUMNEZEU SA VA DEA PUTERE INSUTITA PT CA LUPTATI PT O CAUZA DREAPTA ,CRESTINEASCA ,SFINTA CARE ESTE FAMILIA .SA FIM UNITI MAI MULT CA NICIODATA .

 9. Janeta spune:

  Forte bine, doar asa puteti fi protejati de abuzurile inuman!

 10. Simona spune:

  “…
  Unde-i unul, nu-i putere
  La nevoi şi la durere.
  Unde-s doi, puterea creşte
  Şi duşmanul nu sporeşte!

  Amândoi suntem de-o mamă,
  De-o făptură şi de-o seamă,
  Ca doi brazi într-o tulpină,
  Ca doi ochi într-o lumină.

  Amândoi avem un nume,
  Amândoi o soartă-n lume.
  Eu ţi-s frate, tu mi-eşti frate,
  În noi doi un suflet bate!
  …”

  Fie ca aceast protest sa ii uneasca in cuget si simtiri pe toti romanii de buna credinta din Norvegia si sa participati in numar cat mai mare la acest protest!

  Dumnezeu sa fie cu voi si de partea familiilor greu incercate!

 11. vasile Todea spune:

  Dumnezeu sa fie vu voi.
  Va susținem din tot sufletul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *