Arendal, primul oras din Norvegia in care a fost interzisa cersetoria

Arendal, un oraș din sudul Norvegiei a devenit primul oraș din țară în care a fost interzisă cerșetoria.

Consiliul local a votat: 21 de voturi au fost pentru interzicerea cerșetoriei, iar 18 au fost împotrivă. Această schimbare are loc după ce acum câteva luni s-a discutat la nivel național despre interzicerea cerșetoriei. Atunci a rămas la latitudinea fiecărui oraș dacă interzice sau nu cerșetoria.

Nu vrem să încurajăm activitățile criminale asociate cu cerșetoria. De asemenea, cerșetoria nu este un lucru pozitiv nici pentru însuși cerșetorii. Ei sunt prinși într-o situație fără speranță, a declarat politicianul Torbjorn Nilse, care face parte din Partidul Progresist. El a votat pentru interzicerea cerșetoriei.

Pe de altă parte, Atle Svendal din Partidul Muncitoresc  a votat împotriva interzicerii cerșetoriei.

Este incredibil să aud că interzicerea cerșetoriei este indicată pentru binele cerșetorilor. Și cerșetorii sunt oameni, a precizat Atle Svendal.

Legea anti-cerșetorie prevede amenzi usturătoare pentru cei care întind mâna pe stradă. De asemenea, cerșetorii pot ajunge la închisoare pentru o perioadă de trei luni.

Din 194 de cerșetori câți au fost identificați de autorități în Oslo, în 2012, numai șapte erau norvegieni. Restul erau țigani veniți din România. Aceștia au fost prinși de Poliție de-a lungul timpului, identificati și anchetati pentru numeroase alte infracțiuni.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to Arendal, primul oras din Norvegia in care a fost interzisa cersetoria

  1. Marian spune:

    Sper sa nu fie si ultimul si politie Norvegiana sa-si faca datoria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *