Cum sa calatoresti cât mai ieftin in Norvegia

In Norvegia se poate ajunge si cu masina sau autocarul, insa varianta preferata de cei mai multi romani este avionul. Consultati din vreme (cu cateva luni inainte) ofertele companiilor aeriene si, cu putin noroc, puteti rezerva un bilet spre Oslo sau Trondeim pentru mai putin de 200 de euro.

Unul dintre cele mai utilizate site-uri pentru rezervări bilete de avion este finn.no. De asemenea, începând de anul trecut, compania aeriană Wizzair oferă curse low-cost, de două ori pe săptâmână (miercuri și duminică), pe ruta  Bucureşti   (OTP) – Oslo Sandefjord Torp (TRF).

Cursele-naveta de la Aeroport

Este bine de stiut ca studentii beneficiaza in Norvegia de reduceri importante la transportul public. Pentru aceasta, trebuie sa aveti la dvs. un card de student recunoscut international.

Astfel, cu reducere, trenul expres de la aeroport va costa doar 85 NOK (aprox 10 euro) in loc de 170 (21 euro), iar pentru autobuz veti plati 75 (9,40 euro) in loc de 140 (17,60 euro).

Oslo Pass

Daca ramaneti in Oslo cel putin o zi, merita sa va faceti un Oslo Pass. Un abonament de 48 de ore costa 425 NOK (54 euro), dar se poate aplica 20% reducere cu cardul de student.

Cei care au Oslo Pass primesc acces gratuit pe mijloacele de transport, in toate muzeele importante, precum si reduceri in unele restaurante. Copiii beneficiaza de asemenea de oferte de abonament reduse.

Puteti vedea oferta completa Oslo Pass aici.

De altfel, in toate orasele importante exista tot felul de abonamente pentru transportul in comun, asa ca veti gasi o varianta adecvata numarului de zile pe care le petreceti acolo.

Trenuri la pret redus

Pentru calatoriile pe cale ferata in Norvegia functioneaza sistemul Minipris, asemanator rezervarilor cu avionul. Pe majoritatea rutelor exista un numar de bilete la un tarif promotional, daca sunt rezervate din timp.

Exista 4 tarife minipris:

  • 249 NOK – 33,3 euro
  • 299 NOK – 40 euro
  • 399 NOK – 53,3 euro
  • 499 NOK – 66, 7 euro

Mai multe detalii despre rute si preturile practicate gasiti pe site-ul companiei de cai ferate norvegiene.

Iata cateva exemple:

  1. Oslo – Bergen : Este un drum pe care trenul il face in 7 ore. In loc de 815 NOK, platesti 249 NOK daca iei bilet din timp.
  2. Kristiansand – Bodø : Este genul de drum pe care il parcurgi o data in viata. Pe sosea, intre cele doua localitati sunt vreo 1600 de kilometri. Trenul face intre ele o zi si 28 de minute! Iar pretul gasit este fabulos : 249 NOK, in loc de 1912 NOK (pretul standard). Cu alte cuvinte 33 de euro, in loc de 255 euro!

Cititi mai multe despre conditiile de calatorie prin Norvegia, in Ghidul noului-venit.

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *