Cum poti vizita fiordurile Norvegiei

Una dintre cele mai populare excursii turistice este “Norway in a nutshell” (“Norvegia intr-o coaja de nuca”) – un periplu care va prezinta cele mai spectaculoase fioduri ale Scandinaviei.

Etapele itinerarului sunt: Bergen-Falm, Nærøyfjord, Aurlandsfjord, Stalheimskleiva, Cascada Kjosfossen si Bryggen.

Periplul porneste pe calea ferata din Bergen (situata la cea mai mare altitudine in nordul Europei) si va prezinta frumoasele platouri montane de unde puteti admira ghetarul Hardangerjøkulen.

Urmatoarea etapa este tronsonul de cale ferata Flam, care va poarta in doar o ora din muntii Myrdal pana in fiordul Flam. Atunci cand trenul ajunge la peisajele cel mai spectaculoase, incetineste sau chiar opreste pentru ca turistii sa le poata admira in voie.

De la Flam, calatoria continua cu barca si puteti admira superbele fiorduri norvegiene – declarate monumente UNESCO – de la Aurlandsfjord si pana la Naeroyfjord, cel mai ingust fiord al Europei.

Inconjurat de munti care ajung pana la 1.800 de metri inaltime, Sognefjord este de o frumusete salbatica.

Calatorii debarca apoi la Gudvangen, de unde continua apoi cu autocarul, prin serpentinele in “ac de par” de la Stalheimskleiva (aceasta portiune nu este accesibila in sezonul rece – octombrie-aprilie). Drumul pana la Hotelul Stalheim are nu mai putin de 13 curbe stranse.

Dupa ce turistii admira privelistile de la Stalheimsfossen si cascadele Sivlefossen, autobuzul opreste pentru scurt timp la hotel, de unde se deschide o alta priveliste panoramica, apoi continua calatoria spre Voss. De la Voss puteti pleca pe calea ferata inapoi spre Bergen sau spre Oslo.

Oricine poate urma acest itinerar pe baza unei rezervari, care se poate face si cu 6 luni inainte, beneficiind de reduceri substantiale.

Beneficiaza de tariful redus copiii cu varsta intre 4 si 15 ani. Copiii mai mici de 4 ani calatoresc gratuit.

Exista 5 variante ale excursiei , dintre care cea mai scurta dureaza o singura zi, iar altele dureaza pana la 3 zile si includ deplasari cu barca si autobuzul.

Iata variantele pe care le au la dispozitie turistii:

 • N1400. Bergen-Flam-Gudvangen-Voss-Bergen
 • N1402. Voss-Myrdal-Flam-Gudvangen-Voss
 • N1404. Oslo-Flam-Gudvangen-Voss-Bergen
 • N1406. Oslo-Flam-Gudvangen-Voss-Oslo
 • N1408. Oslo-Flam-Gudvangen-Voss-Bergen-Oslo

Astfel, in functie de varianta aleasa, un bilet pentru adulti poate fi achizitionat cu preturi care variaza intre 111 si 336 euro, iar pentru copii pretul este intre 58 si 170 de euro.

Mai multe informatii si rezervari sunt disponibile pe site-ul operatorului.

 

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

3 Responses to Cum poti vizita fiordurile Norvegiei

 1. horia spune:

  Traseul N1400 se desfasoara in 1 zi?
  Suntem in Bergen in zilele de 13-14 Iunie 2014. Putem rezerva pentru ziua de 14 Iunie cu plecare din Bergen? De unde putem lua biletele/vaucherele?
  Instructiuni de calatorie?

 2. horia spune:

  Rog pe cine a fost in turul 1400 (Bergen-Flam-Gudvangen-Voss-Bergen) sa-mi scrie pe
  Doresc informatii generale.
  1. Pot alege ziua care-mi convine?
  2. Pot alege sensul de calatorie?
  3. Dupa tour este cineva care anuleaza biletul?
  etc…
  Multumesc anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *