Voltaj va reprezenta România la Eurovision, iar Kjetil Morland și Debrah Scarlett vor urca pe scenă pentru Norvegia

Eurovision se apropie cu pași repezi și deja s-au ales reprezentanții pentru fiecare țară în parte. Voltaj va urca pe scena din Viena, pentru a convinge o lume întreagă că melodia „De la capăt” merită cât mai multe voturi.

În urma finalei din România, Voltaj s-a clasat pe locul I, primind 24 de puncte în total. Votul juriului și votul publicului au contat în proporție de 50% fiecare.

Mihai Pocorschi și Ovi, Bogdan Honciuc, jurnalist specializat, Anca Lupeș, expert în management artistic, și Viorel Gabrilă, compozitor și dirijor, au făcut parte din juriu. Anul acesta, finala Eurovision România s-a desfășurat pentru prima dată la Craiova, acolo unde Voltaj a reușit să impresioneze.

vo

Deși melodia trupei Voltaj a fost lansată în România în limba română, la Eurovision trupa va participa cu varianta în engleză. În plus, „De la capăt” nu va avea 3 minute și 55 de secunde, așa cum avea inițial, ci doar trei minute, pentru că regulile Eurovision prevăd că nicio piesă înscrisă în concurs nu poate depăși trei minute și jumătate.

Iată piesa „De la capăt”:

 

Cine va reprezenta Norvegia la Eurovision 2015?

Kjetil Morland, în vârstă de 34 de ani și Debrah Scarlett, de doar 21 de ani vor reprezenta Norvegia la Eurovision anul acesta, cu piesa „A Monster Like Me” („Un monstru ca mine”).

Piesa celor doi reprezintă o baladă de dragoste și a fost scrisă chiar de Mordland. Motivul principal din spatele melodiei este conflictul dintre o iubire din trecut și imposibilitatea de a o da uitării.

Kjetil Morland este din Grimstad, dar și-a petrecut ultimii ani în Anglia. Acest lucru și-a pus amprenta asupra carierei sale de artist și compozitor. Împreună cu trupa sa britanică, Absent Elk, Kjetil a scos un album, care este intitulat „Caught in the Headlights”.

Anul trecut, Kjetil s-a mutat în Oslo, ca artist solo, sub numele de Morland. În prezent lucrează la primul său album din cariera solo.

Debrah Scarlett este o cântăreață norvegiană, care a locuit în Nittedal până la vârsta de cinci ani, dar care apoi s-a mutat în Elveția. În toamna anului 2013, ea a impresionat publicul norvegian cu vocea sa, în cadrul concursului „The Voice”, de pe TV2. Mai apoi, a avut numeroase concerte în Norvegia, iar în august, anul trecut, tânăra s-a mutat de tot în țara sa natală, pentru a-și dezvolta cariera muzicală.

Anul acesta, Eurovision va avea loc în Viena, Austria, pe 19, 21 și 23 mai, iar Voltaj va urca pe scenă chiar în prima semifinală. Alături de trupa românească, pe 19 mai vor mai urca pe scenă și reprezentanții următoarelor țări: Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria.

În 2014, România s-a clasat pe locul al 12-lea la Eurovision, reprezentanții noștri fiind Paula Seling și Ovi. Iar Conchita Wurst s-a aflat pe primul loc, aducând Austriei onoarea de a găzdui următorul eveniment Eurovision.

A consemnat Lidia Rusu 

Surse: www.tnp.no

http://www.eurovision.tv/tag/expand/2015

Sursă foto: voltaj.ro

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to Voltaj va reprezenta România la Eurovision, iar Kjetil Morland și Debrah Scarlett vor urca pe scenă pentru Norvegia

  1. Gabriela Marica spune:

    Nu mi se pare normal, suntem foarte multi romani si in Norvegia, noi si multi alti prieteni din orasul Moirana, am votat numarul maxim,prietenilor le-au dat confirmare, la noi nici macar atat si ma intreb ce s-a intamplat cu voturile si banii nostrii? Ce se afla de fapt in spatele acestui eurovision care de fapt ar trebui sa fie corect, lumea este satula de magariile care se fac in ochii nostrii, acelasi lucru am patit si anul trecut…. Oare credeti ca oameni vor mai avea incredere sa mai voteze? Totul e doar politic, pacat, iar noi suntem prostii care mancam din gogosile lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *