VIDEO: Prima gogoasa care a ajuns in spatiu…a fost lansata din Norvegia!

Ce ati spune daca ati afla ca recent, din Norvegia, a fost lansata prima gogoasa in spatiu, cu ajutorul unui balon cu aer cald? Doi tineri au avut aceasta idee indrazneata si au pus-o in aplicare din Askim.

Totul s-a intamplat saptamana trecuta, cand fratii Alexander si Benjamin Jönsson au trimis o gogoasa la 32 de kilometri deasupra Pamantului si au filmat calatoria cu ajutorul unei camere speciale.

`Ne place sa facem lucruri aparte si asta ne face sa ne simtim diferiti`, a spus Alexander Jönsson.

`A fost foarte amuzant sa privim video-ul pentru prima data. Am putut vedea gogoasa zburand deasupra Pamantului`, a mai spus tanarul.

Cei doi frati sunt din Lysekil, Suedia, aproape de granita cu Norvegia. Au lansat gogoasa din Norvegia, pentru ca, spun ei, a fost mult mai ieftin asa. Pentru a lansa ceva in spatiu, in Suedia este nevoie de-o autorizatie. Pentru aceasta, trebuie sa platesti 11.000 de coroane suedeze, adica circa 1.245 de dolari, insa in Norvegia a fost gratuit.

`Ma pasioneaza atat spatiul, cat si fotografia. Obisnuiam sa ma joc cu baloanele cu aer cald inca de cand eram la scoala. Iar apoi am avut ideea ca ar trebui sa trimitem ceva nebunesc in spatiu si ne-am gandit: Hei, nimeni nu a mai vazut o gogoasa zburand pana acum!`, a mai declarat Alexander.

La un moment dat, in video se poate vedea un avion, in timp ce gogoasa este mult deasupra aeronavei. Iar imaginile, per ansamblu, iti taie rasuflarea.

Cateva ore de la lansare, gogoasa, impreuna cu echipamentul folosit au cazut in Lacul Vätternm din Suedia, acolo unde au fost recuperate de cativa voluntari. Filmarea dureaza aproximativ cinci ore, iar gogoasa a parcurs 137 de kilometri in total.

Ne pare rau sa va anuntam, dar gogoasa nu a supravietuit intreaga, in urma experimentului.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no/http://www.geek.com/ http://time.com/

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *