VIDEO: Orasul Sogne a intrat in Guiness Book pentru numarul record de artificii care au luminat aseara cerul!

Orasul norvegian Sogne a batut sambata, 29 noiembrie recordul pentru cel mai mare spectacol de artificii, primind astazi validarea de la  inspectorii de la Guiness World Record.

Sambata seara, cerul din Sogne a explodat timp de 20 de minute, iar localnicii au putut vedea 540.382 de artifcii.

Evenimentul a fost organizat de Svea Fyrverkerier, in colaborare cu Sor-Tre, care s-a ocupat de sincronizarea spectacolului. Recordul a coincis cu evenimentul aprinderii luminitelor de Craciun in Sogne, asa ca in oras au fost in jur de 15.000 de oameni aseara.

`Cerul va fi pictat in rosu, alb si albastru, pentru a crea un gigantic steag norvegian. Acesta este tributul nostru pentru aniversarea a 200 de ani de la realizarea Constitutiei`, a declarat Anders Sture, managerul general al Svea Fyverkerier, inainte de eveniment.

 

Anul trecut, Dubai a intrat in Guiness Book pentru un spectacol uimitor de artificii. Atunci, in doar sase minute, cu ocazia Anului Nou au explodat 479.651 de artifcii.

Pentru a se stabili daca Sogne a batut sau nu recordul, in Norvegia au venit echipe de pirotehnisti din tara, din Suedia si din Finlanda. Inspectorii au verificat cate artificii au fost aprinse. S-a constatat ca pentru tot spectacolul s-a folosit echivalentul a 10 kilograme de praf de pusca.

A consemnat Lidia Rusu 

Surse: www.norwaytoday.info si www.thelocal.no

Video: YouTube WebTV21

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *