VIDEO: Norvegia, `un var retardat, care a castigat la Loterie`. Un film dur ar putea starni controverse in Suedia si Norvegia

Un film suedez ar putea provoca o adevarata cearta intre Suedia si Norvegia, din cauza unor replici prin care personajul principal se refera la Norvegia ca la `un var retardat care a castigat la Loterie`.

Filmul `Svenskjävel` a fost lansat in engleza ca `Underdog` si participat la Festivalul de Film de la Gothenburg, la categoria `cel mai bun film nordic`. Insa, nu a avut inca premiera oficiala.

`Svenskjävel` urmareste povestea lui Dino, o tanara suedeza de 19 ani care, la fel ca mii dintre compatriotii ei este atrasa de ideea ca in Oslo va avea un salariu fabulos. Dar termina prin a avea o aventura cu tatal din familia care o angajeaza ca menajera.

Replica dura, care a atras atentia multor oameni, potrivit careia Norvegia este `un var retardat care a castigat la Loterie` vine insa in urma unui atac dur la adresa suedezilor.

`Cred ca e karma. In timpul razboiului, suedezii doar stateau acolo, facand plecaciuni germanilor ca niste prostituate. Viata mea e mult mai buna acum, cand imi primesc in pat cafeaua, de la o suedeza. Si cand o fac de oaie, stiu ca exista o suedeza sa curete dupa mine`, spune in film cel care a angajat-o pe Dino.

 

Dupa acest moment, lui Dino i se cere parerea despre situatia in care se afla Suedia, in comparatie cu Norvegia.

`Suedia iubeste Norvegia. Doar ca vedem in voi veri instabili psihic, care au castigat la Loterie. Nu va invidiem pentru asta`, a fost replica lui Dino.

216ddac1865496c67a4e2da09dd1df2259e651fa5c789a8e52b0fce6b5496287

Svenskjävel a fost filmat in Oslo, in 2013, dar va avea premiéra in Suedia, la finele acestei luni. Bianca Kronlöf joaca rolul lui Dino, iar Henrik Rafaelsen are rolul angajatorului norvegiana.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *