VIDEO: Dupa 20 de zile petrecute in Norvegia, un baiat sirian de 14 ani deja poate comunica in limba norvegiana

Yaman Kafarnawi, un băiat sirian de paisprezece ani a reușit să uimească Norvegia, prin faptul că a învățat să vorbească în limba norvegiană după doar 20 de zile de locuit în această țară.

Zilele trecute, băiatul a apărut  la TV2, într-un reportaj în care a demonstrat că poate deja să răspundă la întrebări relativ simple în limba norvegiană. Mai mult, adolescentul are o intonație foarte asemănătoare localnicilor și vorbește foarte liber.

Mă numesc Yaman, am 14 ani și vin din Aleppo, Siria, a spus băiatul. Cred că limba norvegiană este simplă, dar are câteva caractere noi pentru mine: Æ – Ø, a mai precizat tânărul.

Mai apoi, Yaman a fost filmat cântând primul vers din imnul național al Norvegiei.

Fahab Abby, voluntarul pentru refugiați care l-a învățat limba norvegiană pe Yaman consideră faptul că băiatul va vorbi fluent această limbă până la sfârșitul anului.

El crede că poate să facă asta în trei luni, dar eu consider că îi va lua cel mult o lună și jumătate pentru a vorbi fluent norvegiană. Yaman este unic. Am încredere în acest băiat, a declarat Fahab Abby.

În prezent, tânărul se axează mai mult pe partea de scris.

Yaman a ajuns în Norvegia în cincisprezece zile. După ce a plecat din Siria, a trecut prin Turcia, Grecia, Macedonia, Serbia, Ungaria, Austria și Germania.
Acum, Yaman locuiește în Oslo, împreună cu mama sa și cu fratele lui, care are doar patru anișori. Tatăl băiatului locuiește deja de trei luni în Larvik, în sudul capitalei.

A consemnat Andreea Zave

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *