VIDEO: Ati ascultat vreodata muzica de gheata? Terje Isungset va ofera ocazia!

Norvegia oferă numeroase oportunități de distracție. Însă una dintre cele mai inedite este reprezentată de muzica produsă cu ajutorul instrumentelor realizate din…gheață. Terje Isungset este un pionier al acestui tip de muzică. El și trupa lui au început să cânte la instrumente făcute din gheață încă din anul 1999.

Artistul a venit cu o idee inovatoare în domeniul muzical încă de la finele anilor 80, atunci când a început să combine elemente naturale, cum ar fi lemnul, pietrele sau metalele în forma lor originală pentru a produce muzică. Ulterior, i-a venit ideea de a face instrumente din gheață, însă la început, totul părea un vis.

Bjrn-Furuseth1

În anul 1999, Terje a susținut un concert într-un loc aparte: o cascadă înghețată. Concertul a fost organizat în cadrul Festivalului de Iarnă Lillehammer. Piesele au fost compuse pentru trompetă, partea vocală și gheață. Întrucât ideea a fost un succes, lui Terje i s-a cerut să mai producă astfel de show-uri. În special pentru un hotel de gheață din Suedia.

Emilie_Holba_web

Primul CD cu „muzică de gheață” a fost produs în 2001 și s-a numit „Iceman Is”. Mai apoi, a apărut și Festivalul Muzicii de Gheață (Icemusicfestival), care a avut loc în Geilo-Norvegia în 2006.

Imagini din concertul din 2014, când trupa a realizat un show cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la realizarea constituției norvegiene 

Până acum, Terje a avut concerte în Japonia, Norvegia, Suedia, dar și alte țări. Iar în 2007 a avut primul turneu.

Dacă vă interesează să participați la unul dintre concertele acestui artist, puteți urmări programul de pe site-ul oficial: http://isung.no/cal/

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.tnp.no/http://icemusic.no/press/

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *