Vanatoarea de lupi devine legala in Norvegia pentru o scurta vreme

Într-o pădure din  apropiere de Oslo, vânatul lupilor va fi o activitate legală începând de joi, 18 iunie și până luni, 23 iunie. Inspectoratul Norvegian al Naturii (SNO) a confirmat prezența lupilor în Nordmarka, după ce autoritățile au examinat mai multe cadavre ale unor miei. Se pare că mieii au fost uciși de lupi.

Totul indică faptul că e vorba despre lupi suedezi, a căror teritoriu natal este la granița cu Suedia, dar nu pe pământul norvegian, a declarat Ole  Knut Steinseth, din partea SNO. Dacă lupii încep să se stabilească aici, ar trebui eliminați. E o decizie politică, a mai precizat reprezentantul SNO.

Guvernatorul din Oppland a emis licențe pentru vânătoarea de lupi, după ce s-a consultat și cu autoritățile din Buskerud. Așadar, începând de joi și până luni, vânătoarea de lupi va fi legală. Licența este valabilă de joi, de la ora 9:00 seara și până luni, la ora 12:00.

Și proprietarii terenurilor din zona cu pricina sunt de acord cu decizia autorităților. Carl Otto Lovenskiold, om de afaceri și, totodată, cel care deține o teren în zona cu pricina a spus că speră ca toți lupii să fie împușcați cât mai repede.

Suntem foarte îngrijorați din cauza faptului că avem lupi în Northmarka și de faptul că s-a descoperit cum lupii au început să mănânce alte animale, a mai precizat Carl Otto Lovenskiold.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *