Vamesii norvegieni se plang ca nu pot intercepta toate coletele cu droguri comandate de pe internet

Vameșii norvegieni cer fonduri pentru angajarea unui număr mai mare de lucratori la punctele de frontieră.

Aceștia se plâng de faptul că în ultimul timp, în Norvegia au fost introduse ilegal cantități mari de canabis sintetic și nu le-au putut depista pe toate din cauza lipsei de personal.

Se pare că respectivele cantități de canabis erau comandate pe Internet de către norvegieni și le erau livrate din afara țării, prin poștă. Autoritățile vamale norvegiene au precizat despre canabisul sintetic că este mult mai periculos decât cel normal.

„Tinerii cumpără drogurile de pe site-uri precum Silk Road, care a și fost închis de către FBI la începutul lunii octombrie. Pentru că optează pentru comenzi online, acest lucru reprezintă o provocare pentru noi în ceea ce privește depisarea cantităților de canabis sintetic”, a declarat Friedrik Stotvik.

În 2011, în Norvegia a fost introdusă o lege potrivit căreia canabisul sintetic este ilegal, chiar dacă ingredientele din care este făcut nu se află pe lista drogurilor ilegale. În 2009, canabisul sintetic a fost declarat ilegal și în Suedia, Marea Britanie și Germania.

Acum, reprezentantul Vămii din Norvegia cere o întâlnire cu ministrul Siv Jensen pentru a discuta creșterea fondurilor pentru angajarea mai multor oameni în punctele de frontieră.

Sursa: www.thelocal.no 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *