Un urs polar flămând a bătut recordul în privința a cât poate să înoate un astfel de animal

Un urs polar flămând din Svalbard a bătut recordul în privința a cât poate un astfel de animal să înoate în apa rece ca gheața, din disperare, pentru a prinde o focă.

Animalul a fost filmat în timp ce înota și încerca să prindă o focă, pentru că era flămând. În total, video-ul are trei minute și zece secunde, adică atât cât a reușit ursul să stea sub apa rece ca gheața. Din păcate pentru animalul care căuta hrană, foca a scăpat.

Rinie Van Meurs, care conduce un centru turistic pentru oamenii care vor să vadă urșii polari a publicat un articol despre această întâmplare și despre faptul că și urșii polari încep să aibă un comportament aparte în ultima vreme.

Rinie Van Meurs a scris articolul împreună cu Ian Stirling, profesor adjunct la Universitatea Alberta. Cei doi susțin faptul că urșii polari sunt forțați să înoate mai mult timp, din cauza faptului că stratul de gheață este din ce în ce mai subțire, ca rezultat al încălzirii globale.

În mod normal, urșii polari pot să se scufunde pentru cel mult jumătate de minut. Recordul anterior a fost două minute.

Este posibil ca abilitatea de a-și ține respirația pentru atât de mult timp să indice faptul că urșii se dezvoltă, ca un semn al adaptării la condițiile climatice, au precizat cei doi autori ai articolului. Cu toate acestea, cei doi au mai spus că niciun tip de adaptare nu poate fi atât de rapidă, încât numărul urșilor polari să nu mai scadă atât de repede, au mai menționat autorii articolului.

Vam Meurs a declarat că în decursul celor 27 de veri petrecute deja în Svalbard a observat cum gheața care acoperă marea devine din ce în ce mai subțtire.

Stratul de gheață care acoperă marea s-a schimbat foarte mult în această perioadă, atât în ceae ce privește cantitatea, cât și grosimea stratului. În primii ani era greu să navighezi în jurul ahipelagului în luna august, din cauza gheței groase. Acum putem naviga cu mult mai multă ușurință, a concluzionat Van Meurs.

După ce ursul care a fost filmat a realizat că încercarea lui de a prinde foca a eșuat, a rămas timp de 20 de secunde epuizat, pe gheață. Abia apoi și-a reluat activitatea.

A consemnat Lidia Rusu

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *