Un tanar de 20 de ani risca sa stea in inchisoare 15 ani pentru ca a amenintat prim-ministrul Norvegiei, dar si familia regala

Un barbat de aproximativ 20 de ani risca sa stea dupa gratii 15 ani pentru ca i-a trimis prim-ministrului mai multe amenintari cu moartea. De asemenea, tanarul a amenintat si familia regala.

Acuzatul se afla acum in custodie, dupa ce a amenintat-o pe Erna Solberg in repetate randuri in ultimii doi ani. Tanarul nu s-a oprit aici, amenintand si familia regala cu moartea si chiar a spus ca va folosi bombe pentru a-si duce la bun sfarsit planul.

Serviciul de Securitate al Norvegiei l-a acuzat pe tanarul de 20 ani pentru ca a incalcat legea prevazuta in paragraful 99, potrivit careia astfel de amenintari pot conduce la o sentinta de 15 ani in inchisoare.

Tanarul a mai fost arestat o data in decembrie 2013. Tot pentru ca i-a trimis prim-ministrului mai multe amenintari. Atunci nu a fost retinut pentru mult timp, dar acum, Serviciul de Securitate considera ca acuzatul reprezinta un adevarat pericol.

Erlend Liaklev Andersen, avocatul tanarului a cerut instantei ca procesul sa se desfasoare cu usile inchise, insa acest lucru a fost refuzat. `Motivele pentru care este acuzat sunt mai mult de prost gust decat serioase. Potrivit evaluarii mele, el nu intruneste conditiile necesare pentru a fi inchis`, a declarat Andersen.

Pana la aceasta ora, Erna Solberg a refuzat sa faca vreun comentariu despre intreaga situatie.

In 2003, prim-ministrul a mai primit amenintari cu moartea. Atunci a avut nevoie de protectia unui bodyguard. De ce? Pentru ca prim-ministrul era amenintat de o persoana care a fost deportata, iar respectiva persoana considera ca prim-ministrul a fost responsabil pentru asta.

In martie 2012, Mulla Krekar, extremist Islamic a primit o pedeapsa de 5 ani de inchisoare pentru a amenintat-o de mai multe ori pe Erna Solberg, dar si pe alti politicieni norvegieni.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to Un tanar de 20 de ani risca sa stea in inchisoare 15 ani pentru ca a amenintat prim-ministrul Norvegiei, dar si familia regala

  1. Chilat spune:

    Foarte trist imi pare rău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *