Un sfert din municipalitatile norvegiene vor primi bani pentru tineri care provin din familii sarace

Una din patru municipalitati din Norvegia a aplicat, in 2015, pentru sprijin financiar destinat familiilor cu venituri extrem de mici.

Departamentul pentru Copii, Tineri si Familii ofera anual 134 de milioane de coroane (aproximativ 16 milioane de euro) municipalitatilor si organizatiilor care se ocupa de activitati si excursii pentru copii care provin din familii sarace. Recent a fost termenul limita pana la care municipalitatile puteau aplica, iar dupa ce s-a tras linie, s-a ajuns la concluzia ca un sfert din municipalitatile norvegiene au solicitat o parte din aceste fonduri. Mai exact, 128 de municipalitati din cele 428, cate exista in Norvegia au cerut bani.

Fondul prin care se incurajeaza activitatile si excursiile destinate copiilor din familii cu venituri mici a fost infiintat in 2014. Peste jumatate din bani merg spre organizatii non-profit, care au ca scop imbunatatirea vietii tinerilor din familii sarace. Mai exact, in Norvegia exista peste 84.000 de copii si adolescenti care cresc in familii cu venituri sub medie. Potrivit autoritatilor norvegiene, numarul lor a crescut considerabil in ultimii ani.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *