Un roman angajat al unei companii norvegiene, pus sub acuzare în SUA

Un mare juriu federal din Lafayette, California a pus vineri sub acuzare o companie norvegiana de transport petrolier si pe cei patru membri ai echipajului, printre care si un roman, pentru deversarea apelor reziduale in apropiere de portul Lake Charles, relateaza site-urile marinelog.com si San Francisco Chronicle, citate de Agerpres.

Actul de acuzare vizeaza compania DSD Shipping, cu sediul in Norvegia, si patru ingineri ai navei M/T Stavanger Blossom, originari din Romania si China.

Numele romanului pus sub acuzare este Daniel Paul Dancu, in varsta de 51 de ani, potrivit marinelog.com.

Departamentul Justitiei de la Washington a precizat ca cei patru acuzati au deversat apa reziduala in mare si apoi au incercat sa stearga urmele acestui lucru inlocuind tevile prin care a fost pompata apa cu reziduuri de petrol.

Inculpatii sunt acuzati de obstructionarea justitiei si de incalcarea legislatiei din domeniu, respectiv “Act To Prevent Pollution from Ships”.

Daca va fi condamnata, compania DSD Shipping risca o amenda de pana la 500.000 de euro, in timp ce cei patru angajati risca o condamnare de pana la 20 de ani de inchisoare.

Faptele incriminate s-au produs in anul 2014. (Sursa foto: Marian Mihai, Agerpres)

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *