Un politician din Partidul Progresist din Norvegia dorește să fie introduse pedepse mai grave pentru persoanele care oferă cazare imigranților veniți ilegal în Norvegia

Măsurile controversate ale prim ministrului britanic, David Cameron, luate împotriva imigranților ilegali au ecou și în Norvegia. Erlend Wiborg, din cadrul Partidului Progresist din Norvegia crede că măsurile propuse în Marea Britanie sunt rezonabile.

Este important să oprim valul de persoane care stau și lucrează ilegal în Norvegia. Nu au permis de muncă în Norvegia, așa că lucrează pe piața neagră (sunt plătiți cu bani, fără a exista documente în acest sens). Este periculos pentru economie și sunt încălcate și alte legi, a declarat Wiborg, pentru o publicație norvegiană.

Noile măsuri luate de Cameron presupun pedepse serioase pentru aceia care ajută imigranții care stau ilegal într-o anumită țară.

Astfel, printre măsuri se numără faptul că proprietarii imobilelor pot să dea afară imigranții veniți ilegal, fără a obține un mandat din partea autorităților. Cei care nu dau afară imigranții ilegali, riscă închisoare de până la cinci ani.

Guvernul are principala responsabilitate în acest caz și nu mă aștept ca fiecare persoană să fie un detective, dar autoritățile trebuie anunțate atunci când cineva știe de imigranți care lucrează ilegal, a declarat Wiborg.

Politicianul norvegian nu dorește ca în Norvegia să fie adoptate toate măsurile luate de Cameron, ci doar acelea care sunt relevante pentru țară.

Este ilegal să închiriezi un imobil persoanelor care sunt suspectate că ar fi implicate în prostituție. Același principiu poate fi introdus și în privința persoanelor care locuiesc și lucrează ilegal în țară, a mai precizat politicianul norvegian.

A consemnat Lidia Rusu

Sursa: www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *