Un partid din Norvegia vrea ca toti locuitorii sa plateasca abonament TV, doar pentru ca aceasta companie sa recupereze pierderile

Partidul Muncitoresc din Norvegia a venit cu o propunere neasteptata: ca toti locuitorii din Norvegia, indiferent de au sau nu televizor, sa plateasca abonament

Arild Grande, din partea Partidului Muncitoresc a spus ca o asemenea masura i-ar asigura viitorul postului NRK.

`Toate semnele ne arata faptul ca licenta NRK este inca acceptata in majoritate. Dar chiar daca lucrurile merg bine astazi in peisajul media, trebuie sa facem fata provocarilor date de dezvoltarea tehnologica pentru viitor`, a declarat Grande.

Potrivit reprezentantului Partidului Muncitoresc, cea mai mare provocare a peisajului media din present este utilizarea smartphone-urilor si a tabletelor, care sunt pe cale sa revolutioneze obiceiurile consumatorilor de media din Norvegia. Insa taxa pentru abonament nu se aplica si pentru mobile sau tablete, cu toate ca NRK a avut pana acum ocazia sa introduca astfel de taxe.

Potrivit raportului anual pe 2013, NRK a pierdut anul trecut pana la jumatate de miliard de coroane, pentru ca unii norvegieni nu au platit abonamentul.

Info: Taxa anuala pentru utilizarea NRK este de 2680 de coroane si este obligatorie pentru toti posesorii de televizoare. O familie plateste o singura taxa de acest tip. Aceasta taxa se plateste in doua transe pe an.

A consemnat Lidia Rusu

Sursa: www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *