Un McDonalds din Norvegia risca să fie anchetat de Politie, pentru ca angajatii restaurantului nu au respectat drepturile clientilor

Un restaurant din rețeaua McDonalds, din sudul Norvegiei riscă să fie anchetat de Poliție, după ce o femeie a fost dată afară, pentru că avea un câine pe post de ghid. Clienta era nevăzătoare și nu se putea deplasa fără animalul de companie, care o ajuta.

Tina Marie Asikainen, care este nevăzătoare, a intrat într-un McDonalds din Fredrikstad zilele trecute, împreună cu fetița ei de cinci ani și cu câinele care îi este ghid, Rex.

Îl aveam pe Rex cu noi când am comandat de mâncare. Avea o plăcuță la gât pe care scria foarte clar: câine-ghid, dar cu două minute înainte să terminăm de mâncat, unul dintre angajați a venit și ne-a rugat să plecăm, pentru că aveam un câine cu noi, a povestit Tina Marie Asikainen.


Femeia a mai spus că angajatul McDonalds a refuzat să o asculte și nu i-a păsat de faptul că potrivit legii din Norvegia, oricine poate aduce un câine într-un restaurant, dacă este un câine ghid pentru nevăzători. De asemenea, angajatul McDonalds a refuzat să se uite pe cardul care confirma spusele femeii nevăzătoare.

Nu au vrut să se uite. Cred că erau în jur de 20 de clienți care se uitau, în timp ce cinci angajați strigau la mine să plecăm. Am început să plâng, iar eu nu fac asta foarte des, a mai precizat Tina Marie Asikainen.
Tânăra a chemat Poliția și doi ofițeri au ajuns la McDonalds pentru a investiga ce s-a întâmplat. Asikainen a spus că are de gând să facă o plângere împotriva angajaților McDonalds, care nu i-au respectat drepturile.
Dacă este adevărat că așa s-a întâmplat, ne pare rău. Nu ar fi trebuit să se întâmpalt asta, a declarat Kathrine Moe, purtătorul de cuvânt al McDonalds.
Nu este însă prima data când angajații McDonalds au o problemă cu animalele de companie care sunt folosite drept ghizi de persoanele nevăzătoare.

A consemnat Lidia Rusu

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *