Un furt inedit: patru tineri au furat…trei pinguini si un ou de pinguin

Patru adolescenți au furat trei pinguini și un ou de pinguin de la un centru acvatic, însă au fost prinși de autorități. Potrivit primelor cercetări, toți cei patru tineri au 19 ani.

Pe 14 mai, trei pui de pinguini și un ou de pinguin au dispărut din Atlanterhavsparken, din Alesund. Până acum, puii de pinguini nu au fost găsiți, în ciuda tuturor eforturilor autorităților. Polițiștii au verificat toate camerele de luat vederi din apropiere și au confiscat mai multe telefoane mobile, pentru a vedea ce imagini relevante ar putea găsi.  Astfel, autoritățile au ajuns la cei patru elevi de liceu. 

Adolescenții sunt condamnați, conform unei legi norvegiene care spune că tinerii au pus păsările într-o condiție în care acestea nu pot fi salvate. Acuzațiile pot fi schimbate însă, pe parcursul investigației, în funcție de ceea ce vor mai descoperi autoritățile. Violarea legii referitoare la bunăstarea animalelor și păsărilor i-ar putea trimite pe cei patru tineri la închisoare, pentru o perioadă cuprinsă între unul și trei ani.

Deocamdată, autoritățile nu au spus presei dacă știu de ce au furat tinerii pinguiniii și nici dacă au de gând să spună unde i-au ascuns.

Despre Altanterhavsparken 

Altanterhavsparken se află la doar câteva minute distanță de mers cu mașina de Alesund și este unul dintre cele mai mari acvarii cu apă sărată din nordul Europei.

Program: 
  • de pe 1 septembrie pana pe 31 mai: intre 11:00 si 16:00, de luni pana sambata
duminica: intre 11:00 si 18:00
  • de pe 1 iunie pana pe 31 august: intre 10:00 si 18:00, de luni pana duminica, exceptie fiind sambata, cand programul este 10:00 – 14:00

Bilete:

Adulti – 170 de coroane

Copii cu varste cuprinse intre 3 si 15 ani – 75 de coroane

Copii cu varste cuprinse intre 0 si 3 ani: gratuit

Prețuri pentru bilete anuale:

380 de coroane de persoane

275 de coroane pentru seniori (cu vârste de peste 67 de ani)

900 de coroane (familie: părinți și copii de până la 16 ani)

A consemnat Lidia Rusu

Sursa: atlanterhavsparken.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *