Un cuplu norvegian va sta 30 de zile in inchisoare pentru ca si-a maltratat fetita si va plati o amenda de 5.000 de coroane

Un cuplu norvegian a fost condamnat la 30 de zile de închisoare pentru că și-a maltratat fetița de doar trei ani. De asemenea, cei doi vor fi nevoiți să plătească și o amendă de 5.000 de coroane, adică aproximativ 785 de dolari.

Cuplul, originar din Aust-Adger, din sudul Norvegiei a fost acuzat de repetate acte de violență asupra micuței. Cei doi pișcau copila de mână și o scuturau foarte tare. La un moment dat, mama fetei s-a repezit la micuță pentru că ar fi spus „Satana”. Femeia și-a motivat reacția prin faptul că ar fi o persoană religioasă și nu suportă ca fiica ei să spună astfel de cuvinte.

Pe de altă parte, tatăl copilei a fost acuzat că și-ar fi ținut copilul cu forța în pat, când micuța nu ar fi vrut să doarmă.

Curtea a decis că nu se poate vorbi de acte serioase de violență în acest caz, dar că per ansamblu, faptele cuplului ar fi putut ajunge la un alt stadiu.

Cuplul a recunoscut, în mare parte toate lucrurile de care a fost acuzat. „Bineînțeles că a fost greșit să-mi ciupesc fata de mână”, a declarat mama pentru un ziar local. Ea a mai spus că există mulți părinți care ar trebui acuzați pentru că-și maltratează copiii, dacă instanța ar decide că e vorba de un caz penal. Ceea ce s-a și întâmplat acum.

Cazul a ajuns în atenția presei după ce fetița a participat la grădiniță la o întâlnire cu Serviciul de Protecție al Copiilor. Mai apoi a fost anunțată și Poliția.

Întreaga situație a creat controverse în rândul judecătorilor. Anterior, Curtea Supremă a trebuit să mai decidă dacă să condamne sau nu părinți care și-au lovit copiii.

În martie 2011 s-a anunțat faptul că părinții pot să dea copiilor cel mult o palmă, dar ușoară. Regula a fost făcută publică după ce un tată vitreg și-a pălmuit cei doi băieți. Atunci, Curtea Supremă a decis că ceea ce făcuse bărbatul era peste ceea ce permite legea. Omul a fost amendat cu 6.000 de coroane (940 de dolari).

Mai apoi, la începutul acestui an, Curtea Supremă a decis că orice utilizare a violenței din partea părinților asupra copiilor care nu este realizată cu scopul de a preveni un pericol poate fi penalizată.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *