Un caz interesant: o femeie din Norvegia…condamnata si amendata cu 20.000 de coroane pentru ca cineva ii facea curat in casa fara contract

O femeie de 46 de ani a fost condamnată la 30 de zile de închisoare cu suspendare și a fost amendată cu 20.000 de coroane (10.000 de lei) pentru că…a plătit la negru o altă femeie care să-i facă curat în casă.

În fața instanței, acuzata a pledat nevinovat. Timp de 8 ani de zile, femeia a plătit pe cineva care să-i facă ordine în casă. Sentința a fost dată recent în Larvik.

De asemenea, în același dosar au mai fost amendate încă două persoane cu 3, respectiv 6.000 de coroane, tot pentru că au plătit persoane pentru diferite munci, fără a exista vreun contract.

Trebuie să reacționăm și împotriva celor care fac plățile la negru. Verdictul este în conformitate cu regulile actuale, așa că noi considerăm că a fost o decizie corectă din partea instanței”, a declarat avocatul Nina Aaskjaer.

Cea care făcea curat în casa femeii de 46 de ani a fost condamnată anul trecut la 1 an și opt luni de închisoare pentru fraudă și evaziune. Ea a primit 2,2 milioane de coroane de la statul norvegian, pentru că a pretins că este bolnavă și invalidă. Polițiștii i-au dat de urmă numai după ce a furat argint de la trei dintre clienții pentru care făcea curat.

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *