Un baiat de 13 ani a facut schi nautic intre Norvegia si Danemarca, parcurgand 128 de kilometri in total

Un tânăr de 13 ani a realizat o călătorie inedită pe apă, între Norvegia și Danemarca. Băiatul a plecat din Tvedestrand duminică dimineață și a ajuns în Hirtshals, Danemarca, trei ore și douăzeci și cinci de minute mai târziu, parcurgând o distanță de 128 de kilometri în total.

După o oră, am început să simt că mă dor picioarele. O să renunț acum, mi-a trecut de mai multe ori prin minte. Dar am scrâșnit din dinți și m-am ținut bine, a declarat Henrik Wahlstrøm, tânărul pasionat de sporturi pe apă.

Wahlstrøm a visat la această experiență încă de când a auzit că un bărbat a reușit să facă schi nautic din Norvegia până în Danemarca, acum ceva timp.

Cu doar două sau trei pauze, el a reușit să parcurgă distanța. Încă de atunci, am visat să fac același lucru, a mai precizat adolescentul pentru o publicație norvegiană.

Președintele Asociației Norvegiene de Schi Nautic, Heidi Marie Brenna a fost impresionată de reușita băiatului de 13 ani și a declarat asta deschis, pe o rețea de socializare.

Nu am mai auzit pe nimeni să facă schi nautic între Norvegia și Danemarca, deși Henrik spune că ar mai fi existat cineva înaintea lui care să se încumete la o asemenea provocare. Este impresionant ce a făcut tânărul, mai ales că are doar 13 ani, a declarat Heidi Marie Brenna.

Părinții lui Wahlstrøm se aflau pe barca ce l-a tras pe tânăr în întreaga lui experiență și au ținut legătura cu el în permanență, cu ajutorul unor căști. Părinții tânărului au spus că erau nesiguri de reușita fiului lor, la început.

ba

Sunt impresionată și foarte mândră. Când am ajuns la jumătate, am simțit că e posibil să reușească, dar mi-era frică să nu cumva să cadă, până la final, a spus Anne Wahlstrøm, mama adolescentului.

Henrik Wahlstrøm este pasionat de schi nautic încă de când avea doar șase ani și până acum a participat la mai multe competiții, având rezultate deosebite. Băiatul a spus că nu are în plan și alte provocări pentru această vară și că dorește să se relaxeze, împreună cu părinții săi, în casa lor de vacanță din Tvedestrand.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *