Un activist neonazist norvegian a fost arestat in Franta

police-franceUn activist neonazist norvegian suspectat că pregătea atentate şi era un simpatizant al lui Anders Behring Breivik, precum şi soţia acestuia au fost arestaţi marţi în centrul Franţei, anunţă surse judiciare citate de AFP.

Kristian Vikernes, alias Varg, în vârstă de 40 de ani, şi soţia lui, Marie Cachet, în vârstă de 25 de ani, au fost arestaţi la Corrèze, în centrul Franţei. Ei locuiesc în orăşelul Salon-La-Tour şi au trei copii.

 Compozitor de muzică black metal, Vikernes a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru uciderea unui prieten cu peste 20 de lovituri de cuţit. După 16 ani, a fost eliberat şi s-a mutat în Franţa în 2010.

Vikernes este unul dintre destinatarii manifestului extremistului Anders Behring Breivik, autorul atacurilor de la Oslo, soldate cu 69 de morţi.

Anchetatorii francezi afirmă că suspectul pregătea un “atac terorist de amploare”.

Sursa: gandul.info

Update (18 iulie 2013): Extremistul norvegian Kristian Vikernes, aresat pentru că ar fi plănuit un atac terorist de amploare, a fost eliberat joi seară de autorităţile franceze care au stabilit că acesta nu pregătea niciun atac, relatează AFP.

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *