Uimitor: autorul atacurilor care au paralizat bancile norvegiene este un pusti de 17 ani!

Un adolescent de 17 ani a fost arestat în Bergen, dupa ce a mărturisit că este vinovat de atacul cibernetic împotriva a unsprezece companii importante din Norvegia. Tânărul a reuşit să pună în dificultate cinci bănci, trei companii aeriene, două companii de telecomunicaţii şi o companie de asigurări.

Deocamdată, numele adolescentului nu a fost făcut public. El a mărturisit însă tot ce a făcut. A fost interogat, iar acum se află în arest, aşteptând să afle ce se va întâmpla mai departe.

Adolescentul este acuzat că a făcut rău intenţionat. Acuzaţiile ar putea fi însă extinse. Pedeapsa maximă pentru ceea ce a făcut el este de şase ani de închisoare, a declarat Frode Karlsen, şeful Poliţiei din Bergen.

La început se punea problema unei organizaţii care ar fi stat în spatele atacului cibernetic. Acum, această variantă a căzut. Cineva l-ar fi putut ajuta, dar nu credem că face parte dintr-un grup organizat. Nu avem nicio dovadă în acest sens deocamdată, a mai spus Frode Karlsen.

Avocatul tânărului, Christian Borye a spus că adolescentului îi pare rău pentru ce a făcut şi îşi recunoaşte vina.

Atacul cibernetic de marţi este unul dintre cele 16 incidente de acest tip care au avut loc în Norvegia de la începutul anului până în prezent. Printre companiile care au fost afectate zilele trecute se numără Norges Bank, DNB, Sparebank 1, Nordea, Danske Bank, Storebrand, Telenor, NetCom, Norwegian, Widerøe şi SAS.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *