TripAdvisor: Cele mai ciudate comentarii despre Norvegia

În fiecare an, circa cinci milioane de turiști ajung în Norvegia, pentru a se bucura de frumusețile acestei țări. Peisaje incredibile, orașe deosebite, cultură și norvegieni fericiți: sunt doar câteva dintre elementele cheie care îi atrag pe turiști. Însă nu toți cei care au sosit în această țară de-a lungul timpului au fost încântați.

Capitala Norvegiei, de exemplu are de oferit ceva tuturor persoanelor care ajung aici. Oslo este împărțit în două districte diferite: o zonă elegantă, chic, cu multe buticuri și cafenele și o zonă mai vibrantă, în care puteți să vă bucurați în special de viața  de noapte.

În același timp, capitala Norvegiei este bogată și când vine vorba despre păduri, lacuri și insule. Aici nu ești niciodată departe de natură, iar acest element se îmbină frumos cu elemente de cultură.

În afară de Oslo, în Norvegia se găsesc și alte orașe deosebite, precum Bergen, Trondheim sau Tromso.

Până aici, Norvegia pare un loc minunat. Însă, unii dintre cei care au comentat pe TripAdvisor cred altceva. Există turiști care au lăsat unele dintre cele mai ciudate comentarii despre Norvegia și despre oamenii de aici.

Parcul Vigeland Sculpture

Acest parc este unul dintre punctele de atracție interesante pentru turiști. Este vorba despre un tribut minunatei sculpturi realizate de Gustav Vigeland, în onoarea corpului uman. Unii vizitatori însă…nu au fost foarte încântați de nuditate.

Ceea ce mi-a stricat întreaga experiență a fost faptul că unii făceau poze cu prietenii, în timp ce atingeau organele genitale ale statuilor goale. Acest lucru m-a făcut să mă simt foarte incomod și din moment ce statuile pot fi văzute și de copii, ceea ce făceau unii ar putea fi chiar ilegal, a scris unul dintre turiști pe TripAdvisor.

Un alt turist a precizat, pe același site că nu înțelege scopul unei sculpturi în parc. Este un parc foarte ciudat, cu multe statui care sunt relativ ciudate. Dacă îți plac statuile, s-ar putea să-ți placă totuși.

Geirangerfjord

Cu ape cristaline și vârfuri frumoase, magnificul fiord este unul dintre cele mai faimoase din lume. De asemenea, este listat de către Unesco drept una dintre cele mai interesante atracții din lume. Însă nu toți turiștii au fost atât de impresionați.

Peisajul nu e extraordinar, pentru că există multe peisaje similare în zonă, a comentat o femeie care a vizitat acest fiord la un moment dat.

Un alt turist a menționat pe TripAdvisor: Cu toate că ghidul ne-a promis un peisaj de neuitat și plimbări plăcute, mie mi s-a părut un loc mediocre. Reputația acestui fiord este supraestimată.

1438008162_Geiranger2

Tromsø 

Tromso a ajuns anul acesta în top 10 cele mai frumoase locuri pe care trebuie să le viziteze oricine. Topul a fost realizat de către Lonely Planet. Însă, și în acest caz, unii turiști nu au fost foarte impresionați. Ba chiar unii au plecat dezamăgiți de aici.

Propriu zis, nu ai foarte multe de făcut aici, a notat cineva pe TripAdvisor.

Walking along Storgata in Centre City

Walking along Storgata in Centre City

Preikestolen (the Pulpit rock)

Priveliștea minunată, combinată cu o formațiune destul de dramatic de roci transform acet loc într-unul dintre cele mai interesante pentru turiști. Chiar și fotografiile vorbesc de la sine și pot impresiona. Însă, un canadian s-a arătat cu totul neimpresionat.

Dacă nu ești nord-american, nici măcar nu te gândi să încerci asta: nu ești ca norvegienii. Uită de acest loc! Un adolescent aproape a leșinat, pentru că îi era foarte frică. De asemenea, cuiva din grupul cu care eram i s-a făcut rău. Unii oameni pur și simplu cădeau pe pietre tari și sunt sigur că au existat răni, a precizat canadianul pe TripAdvisor.

pulpit

Castelul Akershus și fortăreața

Castelul datează din anul 1200 și este unul de tip medieval. În anul 1592, castelul a fost transformat în fortăreață, iar ulterior a fost reconstruit în stil renascentist. Castelul include câteva elemente uimitoare: biserica Akershus, Mausoleul Regal și, având în vedere că se află în centrul Oslo, de aici aveți parte de o priveliște deosebită.

Însă…

Am vizitat fortăreațam gândindu-ne că trebuie să fie spectaculoasă. Nu ai mare lucru de văzut aici, în afară de priveliști, a notat un turist pe TripAdvisor.

Ce este TripAdvisor? 

TripAdvisor este un site american, pe care puteți găsi informații despre diferite destinații turistice din întreaga lume. Aici puteți citi informații despre orașe, monumente, dar totodată puteți găsi informații despre cazare și prețuri.

A consemnat Lidia Rusu

Sursa: www.thelocal.no

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *