Traficul pe sosele si aeroporturi, dat peste cap de ceata persistenta

Norvegienii au scapat de furtuni, dar acum au o noua problema.

Ceata persistenta a dus la numeroase întreruperi ale traficului terestru și aerian, în ultimele zile.

Cea mai afectată zonă din Norvegia este coasta de sud-est, acolo unde au aparut deja întârzieri ale curselor de pasageri. Călătorii sunt sfătuiți să ajungă la timp pe aeroporturi, dar nu li se garantează faptul că programul pentru cursele aeriene va fi respectat întru totul.

De exemplu, principalul aeroport din Oslo, respectiv Gardemoen a confirmat că ceața a cauzat mai multe probleme. „Avem nevoie de o distanță destul de mare între aeronavele care primesc permisiunea de a ateriza aici”, a declarat Lasse Andre Vangstein, purtătorul de cuvânt al aeroportului.

Și liniile aeriene SAS au avut întârzieri de circa jumătate de oră. Ceața în sine este foarte imprevizibilă și nu se știe niciodată cât va dura.

În același timp, autostrăzile au devenit și ele foarte periculoase, pentru că după câteva zile în care temperaturile au fost destul de scăzute, mercurul a urcat în termometre, iar încălzirea a dus la topirea zăpezii.

În unele zone, a început chiar să plouă, iar ploaia s-a transformat foarte repede în lapoviță. Cel puțin pe E6, în apropiere de Oslo, condusul a devenit un adevărat chin.

Sursa: www.theforeigner.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *