Trafic de persoane si imigranti ilegali: asta au descoperit inspectorii din domeniul muncii in spalatoriile auto

Majoritatea persoanelor care lucreaza in spalatorii auto in Norvegia sunt tratate ca niste sclavi. Asta au constatat inspectorii din domeniul muncii dupa o actiune ampla in numeroase puncte de spalare a autoturismelor.

Dupa mai multe controale, inspectorii au descoperit urmatoarele: in  multe spalatorii auto se face trafic uman sau 90% dintre angajati sunt imigranti fara acte.

Spalatoriile auto au intrat in vizorul inspectorilor din domeniul muncii inca din 2011. 

Trafic de persoane, imigranti veniti ilegal, muncitori fara o resedinta in Norvegia. Este vorba de sclavie moderna”, a declarat Knut-Morden Alvestads, inspector senior la Inspectoratul de Munca din Norvegia.

Inspectorii au mai precizat ca in 2013, la 90% dintre spalatoriile auto au gasit probleme. Anul trecut, 47 de imigranti sositi ilegal in Norvegia care lucrau in spalatorii auto au fost trimisi inapoi in tarile lor din cauza faptului ca aveau numeroase probleme cu legea. In ceea ce priveste datele pe 2014, ele nu au fost finalizate inca.

Se poate observa o mica imbunatatire. Anul trecut am gasit oameni practic locuind in spalatorii auto”, a mai spus Alvestads.

Erik Nilsen, din partea Administratiei de Taxe a declarat despre conditiile foarte proaste din spalatoriile auto ca sunt cauzate de faptul ca oamenii nu mai vor sa plateasca pentru ingrijirea masinilor.

Nu este vorba doar despre oameni care lucreaza si despre a trai in conditii proaste: cineva din spatele afacerii face bani din asta. Daca ceva pare prea ieftin pentru a fi adevarat, cu siguranta este o problema”, a concluzionat Erik Nilsen.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *