Tradiții culturale românești la Oslo

Cu ocazia Festivalului de Muzică Internațională 2016 de la Oslo, Asociația Culturală Unirea din Sighetu Marmației, Asociația Reflector din Cluj-Napoca și Asociația Culturală Concordia Oslo vor prezenta tradiții românești și folclor autentic românesc, după următorul program:

Vineri, 4 noiembrie 2016, orele 17:00 – 19:00, la sediul Ambasadei României la Oslo:

  •  Demonstrații practice ale meșteșugarilor populari din localitatea Săcel, județul Maramureș.
  • Cântece populare în interpretarea Ansamblului folcloric maramureșean Comorile Izei.
  • Expoziția de fotografie Patrimoniul cultural al minorităților în imagini.
  • Lansare de carte Folclor de pe Valea Someșului – obiceiuri şi tradiţii populare.

Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, începând cu ora 15:00, la Școala de Muzică din Oslo (adresa: Tøyenbekken 5, 0188 Oslo) care găzduiește manifestarea Barnas verdensdager din cadrul Festivalului de Muzică Internațională 2016 de la Oslo:

  • ora 15:00 – Momentul comic de pantomimă și improvizatie ”Yeey, am o chitara! – ce faci atunci când găsești un instrument muzical”, interpretat de actrița Diana Roșca din Cluj-Napoca și Ansamblul de chitară al Şcolii de Muzică din Oslo condus de Cezar Zavate.
  • ora 15:30 – Program de cântece și dansuri populare românesti, susținut de Ansamblul folcloric maramureșean Comorile Izei.

Pentru mai multe informații privind participarea românească la programul manifestărilor culturale Barnas verdensdager din 5 noiembrie 2016, puteți contacta pe domnul Cezar Zavate, președintele Asociației Concordia Oslo, la adresa de e-mail [email protected].

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *