Toate aeroporturile din Norvegia vor avea de acum un medic de garda

Toate orașele din Norvegia care au un aeroport vor avea de acum înainte un medic de gardă care poate consulta persoanele ce acuză simptome ca cele din cazul Ebola. Asta a anunțat astăzi prim-ministrul norvegian, Erna Solberg.

Autoritățile locale știu că trebuie să aibă un medic de gardă, dacă în aeroport ajung persoane cu simptomele ce apar în cazul Ebola. Este responsabilitatea autorităților locale să facă asta”,  a declarat Erna Solberg.

Ziariștii au întrebat-o pe Solberg care este șansa ca virusul să se răspândească în Norvegia, iar răspunsul a fost unul clar: „Așa cum spun și medicii, nu există niciun motiv să credem că virusul se va răspândi în Norvegia. Avem un sistem medical bun și când cineva care are virusul deja vine în Norvegia, îl izolăm imediat”, a precizat Solberg.

Pe de altă parte, prim-ministrul nu crede că ceea ce s-a întâmplat zilele trecute cu femeia care lucra în Sierra Leone ar trebui să-i sperie pe oameni. „Călătoriile sunt voluntare, așa că acest lucru ar putea părea negativ pentru unii oameni. Dar pentru alții e vorba despre ajutorul de care au nevoie acum”, a concluzionat Erna Solberg.

Femeia care zilele trecute  a fost adusă de urgență în Norvegia pentru că are Ebola este acum la Spitalul Universitar din Oslo. Ea va primi, se pare, potrivit medicilor ultima doză de leac din lume pentru această boală. Autoritățile au spus că deocamdată leacul se află în Canada, dar va ajunge în Norvegia în curând.

Trebuie să spunem că femeia este norocoasă, pentru că am găsit pentru ea ultima doză din lume. Nu mai există alte doze în lume deocamdată și este nevoie de foarte mult timp pentru a produce altele”, a precizat unul din doctorii de la Spitalul Universitar din capitala Norvegiei.

Sursa: www.norwaytoday.info și www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *