Tigani veniti din Romania, ironizati de doi polonezi pe strazile din Oslo

Doi tineri polonezi au găsit o soluție inedită pentru a ironiza cerșetorii români din centrul Oslo. Acum câteva zile, Sosa Grzesiek și Adrian Golebiewski, ambii în vârstă de aproximativ 20 de ani au ajuns în Norvegia și au realizat pancarte pe care au scris: We not ill. We have no children. We beg for beer (Noi nu bolnavi. Nu avem copii. Cerșim bani de bere).

Cei doi tineri polonezi au început să ceară bani și au spus că ei se consideră îndreptățiți să facă asta, pentru că într-adevăr sunt săraci.

Străzile sunt pentru toată lumea și avem nevoie de bani, a declarat Golebiewski. Poate câștigăm mai mult decât alții, a mai spus tânărul.

În timpul în care tinerii polonezi cereau bani de bere de la trecători, la doar câțiva metri distanță se afla un grup de țigani, veniți din România, care cerșeau, sub pretextul a diferite situații dificile prin care au trecut de-a lungul timpului.

Într-un fel, ce fac ei reprezintă o insultă la adresa noastră, care stăm aici și care avem nevoie de bani într-adevăr, a precizat unul dintre țigani, pentru o publicație norvegiană.

Polonezii au mai spus că nu au simțit ostilitate din partea nimănui, cu toate că localnicii le-au pus la îndoială intențiile.

Nu este în regulă. Bani ar trebui să primească cei care au nevoie cu adevărat, a declarat Simen Andreas Olsen, unul dintre trecătorii care au asistat la întreaga situație. Dar, în același timp, trebuie să ne amintim și de faptul că cerșetorii nu  folosesc neapărat banii câștigați pentru motivele pe care le scriu pe pancarte, a mai spus norvegianul.

Persoanele care sunt implicate în activități caritabile în Oslo au spus că nu sunt surprinse și nici ofensate de acțiunile celor doi tineri veniți din Polonia.

Bineînțeles, înțeleg că este o provocare pentru oamenii care într-adevăr sunt săraci, a declarat Adelheid Firing Hvambsal, care lucrează în cadrul Bisericii.

Anul trecut, în Norvegia, cerșetoria a fost un subiect amplu dezbătut. Autoritățile au decis să lase la latitudinea fiecărei municipalități dacă interzice astfel de acțiuni sau nu. Doar câteva orașe mici au adoptat legea potrivit căreia cerșetoria să nu mai fie legală.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *