Teroristul Breivik a stat pana acum inchis mai mult la izolare, ceea ce ar fi un “experiment inuman”, reclama avocatul lui

Teroristul Anders Breivik are aproximativ trei ani de zile de când a fost închis, dupa ce a ucis câteva zeci de oameni. În tot acest timp, el a petrecut 1.100 de zile la izolare, adică aproape întreaga perioadă de detentie. Avocatul său spune că asistam la un experiment inuman.

Pare a fi un experiment inuman. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a declarat că izolarea pe termen lung poate fi văzută ca un tratament inuman, a declarat avocatul Tord Jordet.

Pe 22 iulie se împlinesc trei ani de la atacul de la Utoya.

Singurul vizitator pe care Breivik l-a avut vreodată, în afară de avocatul său, a fost mama lui. Aceasta a murit însă anul trecut, în luna martie, pentru că suferea de cancer.

Jordet susţine cu tărie că şi Anders Breivik are drepturi. Işi doreşte să socializeze cu ceilalţi barbati din inchisoare, să comunice cu lumea de afară şi să aibă acces la anumite facilităţi în închisoare, la fel ca toţi ceilalţi, a spus avocatul.

Breivik îşi petrece timpul în celulă vorbind la telefon, citind, uitându-se la televizor, ascultând radio sau jucându-se pe calculator.

A scris numeroase scrisori celor care îl susţin, dar puţine dintre ele ajung la destinatari, din cauza cenzurii, a mai menţionat Jordet.

Încă din 2012, de când a fost închis, Breivik a încercat de mai multe ori să obţină beneficii din partea autorităţilor. Fără succes însă, de fiecare dată.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to Teroristul Breivik a stat pana acum inchis mai mult la izolare, ceea ce ar fi un “experiment inuman”, reclama avocatul lui

  1. sopfos spune:

    Daca Anders Breivik, omora copilul domnului avocat Tord Jordet,ar mai fi pledat pentru drepturile ucigasului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *