Temperaturi scazute record ameninta Norvegia: in Karasjok, Finnmark, duminica au fost -45,2 grade Celsius

Temperaturi record au paralizat cateva locuri din Norvegia. De exemplu, in orasul Karasjok, din Finnmark, termometrele au indicat -45,2 grade Celsius duminica. Nici ieri nu se schimbase situatia prea mult, intrucat afara au fost -42 de grade Celsius. Desi autobuzele scolilor nu au circulat, institutiile de invatamant au fost deschise pentru copiii care au reusit sa ajunga.

`Temperaturile de afara trebuie sa fie mult mai scazute de atat pentru a inchide scolile`, a declarat Petter Asbjorn Balto, administratorul unei scoli.

`Daca se vor inregistra -50 de grade, atunci elevii vor putea alege intre a veni si a nu veni la scoala`, a mai precizat administratorul.

Totodata, pe coasta de vest a Norvegiei, peste 7.500 de case nu aveau ieri electricitate, din cauza furtunii extrem de puternice de sambata si duminica. De asemenea, meteorologii anunta ca o alta furtuna se indreapta catre aceasta zona a Norvegiei, dar nu la fel de puternica precum cea din weekendul trecut.

In Lindas, Hordaland, patru scoli au fost inchise luni, din cauza lipsei de electricitate. De asemenea, si in Agder, in sudul Norvegiei, peste 3.000 de case nu aveau ieri electricitate, tot din cauza furtunii. Companiile de electricitate spun ca oamenii vor fi nevoiti sa astepte cel putin cateva zile pana cand lucrurile se vor remedia.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *