Tax – return: Status Pendler pentru persoanele necăsătorite*

Dacă ești necăsătorit și ai lucrat pentru un angajator norvegian, eşti eligibil pentru decontul de taxe la biroul local de impozite.

Persoanele care doresc să depună declaraţia pentru statutul de pendler (numit și ”navetist” sau ”flotant”) au dreptul la deduceri de impozit conform acestui statut, dar acestea trebuie să fie documentate în detaliu. Mai jos veți găsi informațiile necesare cu privire la documentele necesare pentru decontare în acest caz.

Listă de documente necesare:

 • Document Selvangivelse 2014 sau impozit PIT! Documentul vine la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie. Nu l-ați primit încă? Trimiteți-ne numai codurile PIN!
 • Codurile PIN la sistemul Altinn / MinID. Nu aveți coduri PIN? Le comandați aici (click).
 • Lønns- og trekkoppgave – documentul de la angajator (sau angajatori – dacă ați avut mai mult de un loc de muncă în 2014), care vă spune cât de mult ați câștigat în 2014 în Norvegia. Modelul documentului aici (click).
 • Årsoppgave fra NAV (decontare anuală de la NAV), unde apar toate beneficiile, cum ar fi concediul medical, beneficiul de șomaj, cel parental sau cel “de tranziţie”.
 • Årsoppgave 2014 – document de la bancă (din Norvegia), cu detalii despre starea contului curent la data de 31.12.2014, dacă ați avut un cont în Norvegia în 2014.

Important: PERSOANA CARE VREA SĂ FIE DECONTATĂ CA O PERSOANĂ DE TIP STATUT PENDLER TREBUIE SĂ CĂLĂTOREASCĂ ÎN ROMÂNIA MĂCAR O DATĂ LA 3 SĂPTĂMÂNI ȘI SĂ FURNIZEZE URMĂTOARELE DOCUMENTE:

 • În cazul în care aţi plătit pentru călătoriile în România, ataşaţi copii ale biletelor de avion sau feribot (trebuie să atasaţi biletele, chiar dacă nu le-aţi plătit dvs., pentru a dovedi faptul că aţi efectuat călătoriile necesare pentru a fi eligibil pentru Status Pendler.)
 • În cazul în care aţi plătit pentru cazare și energie electrică în Norvegia, atasaţi o copie a unui document care să confirme cât de mult ați plătit pentru chirie și / sau energie electrică în anul 2014. Documente necesare: Contractul de închiriere + transfer bancar sau fluturaşii de salariu.

NOTĂ! Puteţi plăti în numerar pentru apartament / sau energie electrică până la 10 000 NOK pe an. În cazul în care suma este mai mare de 10 000 NOK, trebuie să aveţi o confirmare, sub formă de transferuri / fluturaşi de salariu, pentru a putea deduce costurile.

 • Act de proprietate sau contract de închiriere al unui apartament sau a unei case în România – o copie a unei traduceri în limba engleză sau norvegiană.
 • Un document în care să apară mărimea apartamentului (în metri pătrați) din Norvegia: contract de închiriere, un certificat de la angajator sau proprietar, etc.

Toate acestea le puteţi trimite la biroul Omega Norwegian Solutions SRL, la adresele de e-mail [email protected] sau [email protected], iar noi vom efectua calculele şi vom depune actele pentru dvs. Dacă aveţi nevoie de traduceri ale documentelor, oferim şi servicii de traduceri.

Termenul limită de depunere a declaraţiilor de impozit se apropie, aşa că vă aşteptăm documentele pentru a vă ajuta să beneficiaţi de decontări!

*Articol oferit de Omega Norwegian Solutions 

Scris de: Rinalda Fărăian

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to Tax – return: Status Pendler pentru persoanele necăsătorite*

 1. florin spune:

  Daca știți vrun avocat român in Oslo mar interesa un Nr de tel sau o adresa va mulțumesc anticipat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *