Suedia a castigat Eurovision 2015

Suedia a câștigat Eurovision 2015, cu piesa Heroes, interpretată de către Måns Zelmerlöw. Publicul a votat, iar în urma acordării de puncte, Suedia a cumulat, în total, 365 de puncte, aflându-se la o diferență considerabilă față de Rusia, care s-a clasat pe locul al doilea, cu 303 puncte.

Am atât de multe lucruri de spus! Sunt extrem de fericit! Vreau să mulțumesc tuturor celor care m-au votat și m-au susținut!, a declarat Måns, după ce a fost anunțat drept câștigător. 

Vreau să mai spun că suntem cu toții eroi, indiferent pe cine iubim, cine suntem sau în ce credem, a completat artistul.

d6baed01718038d717454b0186bf55a896d36edaca6e21c0b7c698f0be9a18b9

Iată piesa câștigătoare a Eurovision 2015: 

Lupta pentru locul I a fost însă destul de strânsă. Rusoaica Polina Gagarina a fost pe primul loc, în momentul în care votaseră deja 20 de țări din cele 40. Lucrurile s-au schimbat apoi, iar Suedia a început să primească din ce în ce mai multe puncte, depășind Rusia într-un mod semnificativ.

Norvegia, reprezentată de Morland și Debrah Scarlett, prin piesa A monster like me s-a clasat pe locul al 8-lea, obținând în total 102 puncte.

România a obținut doar 35 de puncte, la terminarea votării aflându-se pe locul al 15-lea din 27.  Melodia De la capăt, interpretată de trupa Voltaj a primit 12 puncte din partea Moldovei. În ceea ce privește punctele acordate de România celorlalte țări, lucruri au stat așa: România a acordat 12 puncte Italiei, 10 puncte Rusiei și 8 puncte Suediei.

Anul acesta, Eurovision a ajuns la cea de-a 60-a ediție și a avut loc în Viena, Austria. Cu această ocazie, în timpul show-ului de sâmbătă seară, Eurovision a intrat în Guinness book, drept cel cea mai longevivă emisiune muzicală anuală de televiziune din lume.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no/eurovision.tv

 

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *