Studentii Universitatii Bergen sunt urmariti chiar si cand merg la toaleta

Rectorul Universității Bergen a admis faptul că studenții sunt spionați în mod ilegal, inclusiv în momentele în care au mers la toaletă.

Fiecare student deține un card de acces. Acesta este utilizat la intrarea în fiecare încăpere din universitate, de la bibliotecă până la toaletă. Atunci când studenții folosesc acest tip de card li se înregistrează toate mișcările (timp și loc). Informații sunt mai apoi păstrate în arhiva universității timp de 90 de zile.

Prin intermediul acestui sistem, universitatea poate urmări mișcările tuturor studenților. Monitorizarea a fost introdusă inițial pentru prevenirea introducerii și utilizării drogurilor în incinta universității.

Reprezentanții universitatii spun că studenții știau mai demult de aceasta supraveghere, însă unii au inceput sa se planga că sistemul începe să fie folosit în alte scopuri decât s-a stabilit la început. Acum, acești tineri vor să primească scuze din partea universității.

Peter Haraldsen, student la Facultatea de Drept, a precizat că este ilegal spionajul asupra studenților. El cere Universității să oprească monitorizarea.

O dată la trei ani, Universitatea Bergen trebuie să raporteze în fața Autorității De Protecție a Datelor. Acum, Dag Runde Olsen, rectorul instituției a recunoscut faptul că nu s-a respectat acest termen, dar continuă să insiste ca sistemul este pentru protectia studentilor.

Pe de altă parte, Autoritatea de Protecție a Datelor din Norvegia a transmis că Universitatea a încălcat regulile, pentru că mișcările studenților au fost monitorizate, fără ca aceștia să fie protejați de un pin pentru card.

Sursa: www.tnp.no

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *