Strainii, „oaspeti” frecventi in inchisorile norvegiene: numarul lor s-a dublat in 10 ani

Majoritatea criminalilor care sunt închiși în Norvegia nu au de fapt nicio legătură cu această țara. Asta este concluzia la care a ajuns un cercetător de la Centrul de Corecție din Norvegia.

În ultimii ani, aproximativ o treime din cei care au fost închiși sunt de altă naționalitate. Anul trecut, numărul celor care au sfârșit în închisorile norvegiene a ajuns la aproape 3.000. Din aceștia, 72% nu aveau nici măcar un număr de identitate pentru Norvegia.

Cei care nu au naționalitate norvegiană nu au de fapt nicio legătură cu Norvegia. Cei mai mulți dintre ei nici măcar nu au o adresă, o slujbă sau rude în Norvegia”, a declarat Ragnar Kristoffersen. El și-a mai exprimat uimirea în fața numărului mare de oameni care ajung în închisorile norvegiene.

Un raport realizat de cercetătorii de la Oxford arată faptul că numărul străinilor din închisorile norvegiene s-a dublat în 2010, comparativ cu 2001. Acest lucru s-ar fi întâmplat din cauza afluxului de rezidenți care au venit în Norvegia din spațiul Schengen.

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *