Sondaj: Majoritatea norvegienilor nu-si doresc magazine deschise duminica

Aproximativ 58% dintre norvegieni se declară împotriva posibilității ca magazinele să rămână deschise și duminica, potrivit unui studiu realizat recent.

Se pare că numai 26 la sută din cei care locuiesc în Norvegia susțin propunerea guvernanților ca patronii de magazine să decidă dacă vor sau nu să țină magazinele deschise în ultima zi a săptămânii.

Cei mai mulți dintre cei care au răspuns sondajului locuiesc în Oslo sau în apropierea acestui oraș. Dintre ei, 35% susțin ideea Guvernului. Pe de altă parte, însă, pe coasta de vest oamenii sunt reticenți, întrucât majoritatea, adică 67%, sunt împotriva deschiderii magazinelor și duminica.

În prezent, numai punctele comerciale care măsoară mai puțin de 100 de metri pătrați au voie să rămână deschise duminica. În proiectele pe care le-au făcut Partidul Conservator și Partidul Progresului este însă specificat foarte clar că Guvernul vrea să ofere patronilor posibilitatea de a decide dacă vor sau nu să deschidă duminica.

Consider că acest studiu reflectă dorința multor oameni de a fi liberi duminica, așa cum erau odinioară”, a declarat Gunnar Gundersen, purtătorul de cuvânt al Partidului Conservator. Acesta a mai precizat că dorința oamenilor de a fi liberi întreaga zi duminica este principalul motiv pentru care nu agreează propunerea Guvernului. „Societatea de azi are cereri diferite când vine vorba de flexibilitate. Mai mult, considerăm că norvegienii se pot adapta la lucruri noi”, a concluzionat Gundersen.

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *