Soferii straini care vor sa conduca in Norvegia ar putea avea parte de surprize

Guvernul norvegian propune ca șoferii străini ce vor să conducă mașini grele în Norvegia să facă un curs de șofat într-o zonă cu un grad ridicat de periculozitate. Asta i-ar putea ajuta pe șoferii străini să se descurce pe șoselele periculoase din Norvegia pe timp de iarnă, potrivit Guvernului.

Ministrul Transporturilor, Ketil Solvik-Olsen este care a venit cu propunerea. Potrivit acestuia, șoferii străini au nevoie de pregătire înainte de a se aventura iarna pe șolelele norvegiene. O altă problemă ridicată de Ketil Solvik-Olsen este aceea că mulți dintre șoferi nu folosesc lanțuri de iarnă, iar acest fapt conduce la numeroase accidente.

Ministrul Transporturilor a mai propus introducerea obținerii unui certificat care să ateste că șoferii de autovehicule mari sunt capabili să se descurce pe șosele unde există șanse de alunecare.

Șoferii străini sunt implicați în foarte multe accidente în timp ce conduc camioane transportând diferite bunuri în Norvegia. Așadar, voi trimite o scrisoare la Comisia Europeană prin care le voi prezenta cum văd soluționarea situației”, a declarat Ministrul Transporturilor.

Solvik-Olsen consideră că șoferii neexperimentați sunt o amenințare la siguranța de pe drumuri și a subliniat faptul că cei ce doresc să conducă în Norvegia trebuie mai întâi să facă un curs intensiv de șofat. Ministrul Transporturilor consideră că dacă proiectul va fi pus în aplicare, Norvegia va putea preveni multe incidente pe șosele.

În cel mai bun caz, proiectul ar putea începe peste un an. Dar nu facem parte din Uniunea Europeană și din această cauză ar putea dura mai mult să facem toate documentele”, a concluzionat Solvik-Olsen.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *