Soc in lumea medicala din Norvegia: o echipa de cercetatori au prelevat organe de la 700 de copii fara acordul parintilor

O situație incredibilă a fost scoasă la iveală în Norvegia: din 1984 și până în prezent, o echipă de oameni de știință au scos inimile și creierele a peste 700 de copii pentru cercetare, fără a le spune acest lucru și părinților.

Oamenii de știință au scos creierele și inimile de la copiii morți, înlocuind organele cu silicon, astfel încât atunci când cei mici erau predați părinților, aveau aceeași greutate.

Doctorii au precizat senini că nu au considerat necesar să informeze părinții despre ceea ce făceau, pentru a nu le provoca un stres.

Atunci când reporterii l-au contactat pe cel care a condus programul, respectiv profesorul Torleiv Ole Rognum, doctorul a spus că nu are niciun motiv să-și ceară scuze.

Dacă ați auzi plânsetul părinților care își pierd copiii, ați înțelege. Când am început proiectul, făceam câte trei autopsii pe zi pe copii care muriseră de SIDS (sindromul care provoaca moartea prematura a nou-nascutilor, n.r.)”, a declarat Torleiv Ole Rognum.

De asemenea, cercetătorul a mai făcut o declarație, cel puțin șocantă pentru părinții care tocmai au aflat că și-au îngropat copiii fără inimă și creier.

„Munca pediatrului Trond Markestad și ceea ce a descoperit el în urma cercetărilor a dus la multe explicații legate de ce anume cauzează SIDS”, a mai precizat profesorul.

Cercetătorul spune că programul va continua, respectând regulile de prelevare ale organelor, care s-au înăsprit intre timp.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *