Snowden ar putea fi arestat daca ajunge in Norvegia!

Dacă Edward Snowden va primi anul acesta Premiul Nobel pentru Pace și va veni în Norvegia, autoritățile locale ar putea să-l aresteze, potrivit conservatorului Michael Tetzschner.

În 2014, Snowden a fost nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace, iar mai multe voci susțin că va și primi premiul. În prezent,  bărbatul are azil în Rusia, însă Statele Unite îl vor arestat și extrădat.

Jurnaliștii de la un ziar local din Norvegia au întrebat politicienii dacă este posibil ca Snowden să fie arestat în cazul în care ar veni în Norvegia să-și ia Premiul Nobel pentru Pace. Răpunsul a fost afirmativ. Mai mult, reprezentanții Parlamentului norvegian consideră că Snowden ar trebui arestat.

În principiu punem accent pe egalitate. Norvegia onorează acordul pe care l-a semnat. Acesta presupune extrădarea, a spus politicianul Tetzschner.

Snowden a lucrat în cadrul serviciului de spionaj CIA și NSA. La un moment dat a furnizat informații top-secrete unei jurnaliste, iar mai apoi a și recunoscut acest lucru. Din această cauză, în prezent este urmărit de serviciul secret american și este acuzat de înaltă trădare.

Sursa: www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *