Slujbe religioase ortodoxe în parohii românesti din Norvegia savârsite de episcopul Macarie

În perioada 15 – 23 Martie , Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat în mijlocul credincioșilor români ortodocși din Norvegia.

Acesta a oficiat mai multe slujbe în trei orașe norvegiene, unde există comunități mai numeroase de români: Oslo, Haugesund și Stavanger.

Oslo

Astfel, în duminica a II-a din Postul Mare, Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat în mijlocul românilor din Oslo, capitala Norvegiei. În seara zilei de 15 martie 2014 a săvârșit Taina Sfântului Maslu și a spovedit credincioșii în parohia românească din Oslo, iar duminică 16 martie 2014 a oficiat Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, fiind înconjurat de părintele paroh Marius Alin Țeican și de diaconul Sorin Sîplăcan.

Pentru a vedea fotografii de la acest eveniment apăsați click aici.

Haugesund

Slujbă ortodoxă în Haugesund

Slujbă ortodoxă în Haugesund

Sâmbătă 22 martie 2014, Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat în mijlocul românilor din parohia „Sfântul Cuvios Macarie cel Mare” din orașul Haugesund, situat pe coasta de vest a Norvegiei, unde a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, fiind înconjurat de preoții Cristian – Silviu Comănescu, Andrei – Marius Pop și diaconul Sorin Sîplăcan.

Fiind sâmbăta a treia din post în care se face pomenirea celor adormiți, s-a săvârșit Slujba Parastasului, fiind binecuvântate prinoasele aduse pentru cei răposați.

Cu prilejul slujirii arhierești, o familie de tineri români a dorit să-și boteze astăzi primul lor copil, prunca Lorena-Ștefania.

Pentru a vedea fotografii de la acest eveniment apăsați click aici.

Stavanger

În duminica dinaintea Praznicului Bunei Vestiri, 23 martie 2014, Preasfințitul Episcop Macarie, al Europei de Nord s-a aflat în mijlocul românilor din Stavanger, de pe coasta de vest a Norvegiei cu prilejul sarbătoririi hramulu. Parohia românească din Stavanger are hramurile Buna Vestire și Sfinții Ierarhi Calinic de la Cernica și Svithun.

Slujbă ortodoxă în Stavanger

Slujbă ortodoxă în Stavanger

În seara zilei de 22 martie 2014 Preasfințitul Macarie a săvârșit Taina Sfântului Maslu și a spovedit credincioșii în parohia românească din Stavanger, iar duminică 23 martie 2014 a oficiat Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, fiind înconjurat de preoții Cristian-Silviu Comănescu, Andrei-Marius Pop și diaconul Sorin Sîplăcan.

Înainte de săvârșirea Sfintei Liturghii, ierarhul a sfințit noua cruce pictată care străjuiește altarul bisericii românești din Stavanger apoi a scos în pronaos, spre rânduita închinare, crucea împodobită cu flori și busuioc.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Macarie s-a referit la semnificația duminicii a lll-a din Postul Mare, a Sfintei Cruci, vorbindu-le celor prezenți la slujbă despre mântuirea adusă de Hristos prin Cruce.

La final, ierarhul a miruit credincioșii și le-a oferit în dar Noul Testament.

Pentru a vedea fotografii de la acest eveniment apăsați click aici.

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

2 Responses to Slujbe religioase ortodoxe în parohii românesti din Norvegia savârsite de episcopul Macarie

 1. Cristina Ciutacu spune:

  Unde este aceasta biserica ortodoxa in Haugesund deoarece si eu sunt romanca si vreau sa particip la slujbe si la alte evenimente ortodoxe ? Care este adresa in Haugesund si cind mai sunt slujbe aici in Haugesund ????!!!

  Eu locuiesc in Haugesund si doresc un raspuns,

  Cristina Ciutacu

  • JurnaldeNord spune:

   Nu exista inca o cladire – biserica romaneasca in Haugesund, urmează sa se inchiriez una. Preotul abia a fost hirotonit saptamana trecuta, se preconizează ca prima slujba sa fie de Paste, dar inca nu este nimic stabilit clar. Incercam sa va tinem la curent cu noutatile. Daca folositi facebook, puteti lua contact cu Nico Leta pentru mai multe amanunte, o gasiti pe acest grup: https://www.facebook.com/groups/469843943069085/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *