Seful spionajului se teme ca lucratorii norvegieni din Siria ar putea fi racolati de teroristi

Cea mai importantă amenințare pentru Norvegia o reprezintă anul acesta militanți extremiști norvegieni care au fost antrenati în Siria și care urmează să se întoarcă acasă.

Aceasta este concluzia la care a ajuns Kjetil Grandhagen, șeful Serviciilor Norvegiene de Informații Externe.Cum s-a ajuns la această concluzie? Dupa o analiză complexă, institutia a identificat principalele riscuri cu care se confrunta Norvegia, printre care dezvoltarea inegala dintre nordul si sudul tarii, atacurile digitale asupra Norvegiei, care sunt în creștere si, nu in ultimul rand, cetatenii care au lucrat in Orientul Apropiat, fiind racolati, indoctrinati si antrenati de grupari teroriste din Siria care au legaturi cu Al Qaeda.

Cei care au fost indoctrinati de militantii musulmani ar putea avea cel putin probleme de comportament când se vor întoarce acasă, avertizeaza Grandhagen.

„Amenințarea teroristă și interesele Norvegiei în afara țării sunt în creștere în 2014”, a mai subliniat șeful Serviciilor Norvegiene de Informații Externe.

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *