Se prefaceau ca citesc in tarot, dar de fapt inselau statul: asa au ajuns la inchisoare patru barbati

Proprietarii unei companii fantomă de citit în cărți de tarot au ajuns la închisoare, după ce autoritățile au descoperit înșelăciunile pe care le făceau.

Patru bărbați, care aveau o afacere cu cărți de tarot în Larvik nu au putut prevesti faptul că urmează să petreacă o perioadă bună de timp în închisoare. De asemenea, ei vor trebui să scoată din buzunar 2,5 milioane de coroane (367.000 de dolari), după ce autoritățile au aflat că bărbații trăgeau pe sfoară statul.

Bărbații au fost acuzați că au tăiat facturi fictive în valoare de 15 milioane de coroane (2,2 milioane de dolari) și pentru că au făcut evaziune fiscală în valoare de 2,9 milioane de coroane (450.000 de dolari).

În urma acuzațiilor, doi dintre bărbați, ambii din Vestfold au fost condamnați la 2 ani și jumătate de închisoare. Cel de-al treilea va petrece după gratii trei ani, iar al patrulea bărbat, în vârstă de 59 de ani, provenind din Skien a fost condamnat la doi ani și zece luni de închisoare.

În total, în acest caz au fost implicate nouă persoane care pretindeau a citi viitorul în cărți de tarot. Înșelătoria s-a desfășurat pe o perioadă de șapte ani, între 2004 și 2011.

Sigurd Ihlen, avocatul unuia dintre acuzați a spus că va face recurs.

Clientul meu nu este de acord cu sentința ce i s-a dat, așa vă vom face recurs”, a declarat Ihlen.

Ceilalți trei bărbați care se află după gratii nu au spus încă dacă vor accepta pedeapsa sau nu.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *