Se micsorează impozitele si taxele pe produsele din UE care sunt importate in Norvegia

Noul Guvern al Norvegiei a promis să reducă taxele și impozitele pe care guvernanții anteriori le-au pus pe bunurile importate din Uniunea Europeană, cum ar fi brânza și carnea.

Aceste taxe și impozite încalcă regula pieței libere din Comunitatea Economică Europeană (CEE), organism din care țara scandinavă face parte.

Totuși, va dura o perioadă până ce propunerea să fie pusă în aplicare, pentru că trebuie aprobată de mai multe instituții.

Începând din ianuarie 2013, Norvegia a introdus noi taxe pe anumite bunuri importate din Uniunea Europeană. Acest lucru înseamna, de fapt, că prețurile la brânza din Uniunea Europeană au crescut cu până la 277%. De asemenea, un alt exemplu,sunt prețurile la hortensiile importate din UE, care au crescut cu aproximativ 72%.

Prețurile mari la produsele importate sunt importante pentru agricultura Norvegiei, dar trebuie să luăm în considerare și diminuarea taxelor și a impozitelor”, a declarat un reprezentant al Ministerului Economiei, Vidar Helgesen. Potrivid acestuia, Guvernul norvegian crede că agricultura autohtonă se poate descurca și în situația în care ar avea competiție.


Sursa: www.euractiv.com

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *