Scandal in jurul unui spital norvegian care invita femeile sa incerce un simulator de marire a sanilor

Un spital norvegian privat a stârnit un scandal national, după ce a lansat pe site-ul propriu un program prin care doamnele și domnișoarele pot vedea cum ar arăta cu sânii măriți.

Este vorba de Spitalul Teres Medical. Site-ul acestuia nu se cere să ai o anumită vârstă pentru o simulare.

Imediat dupa lansarea programului, politicienii au luat atitudine, arătându-se nemulțumiți de încurajarea ca femeile să-și facă operații de mărire a bustului.

Social-democrata Ragni Lokholm Ramberg a calificat simularea de marire a sanilor ca „un fapt trist” și „alarmant”.

În ultimul timp, operațiile de acest tip au devenit ceva obișinuit și perpetuează ideea că e greu să fii suficient de bun, mai ales în rândul tinerilor”, a declarat Ramberg.

Ea a mai menționat că simularea de pe site-ul spitalului nu face decât să ducă la un număr necontrolat de operații chirurgicale de mărire a sânilor, chiar în cazurile în care aceste intervenții nu sunt necesare.

Pe de altă parte, șeful clinicii private, Erik Gregberg a spus că se aștepta la numeroase critici, dar că politica adoptată de spital este aceea că „oamenii trebuie să fie cât mai bine pregătiți, înainte de o astfel de operație”.

Simulatorul este foarte ușor de folosit. Cineva poate vedea foarte simplu dacă ar arăta bine cu sânii măriți”, a declarat Erik Gregberg.

În fiecare an, Teres Medical face aproximativ 9.000 de operații chirurgicale. Mai mult de jumătate dintre acestea sunt pentru mărirea sânilor.

Surs: www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *